Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Kutsu Turun Messujen mediainfoon 22.8.

Jaa

Turun Messut järjestettiin ensimmäistä kertaa 90 vuotta sitten. Perinne jatkuu Turun Messukeskuksessa edelleen! Joka toinen vuosi järjestettävä yleismessutapahtuma on tänä vuonna vahvasti turkulainen. Tarjolla on mm. leikkimielistä Aurajokinaarausta, Turun Vahvin -kilpailu, messurauhan julistusta parvekkeelta, sambaa, Puolustusvoimien osasto, torikaffet, murrekisaa, pomppulinnoja ja Muumeja. Tapahtuma järjestetään Turun Messukeskuksessa kolmipäiväisenä.

Puolustusvoimien osasto vuoden 2017 messuilla
Puolustusvoimien osasto vuoden 2017 messuilla

Messujen vetonaulana on Turun Messut 1929 & 2029 -näyttely  joka on osa messuilla näkyvää Alvar Aalto -viikkoa. Turun Messut järjestettiin ensimmäisen kerran jo 1929 ja tuolloin messuarkkitehteina toimivat Alvar Aalto ja Erik Bryggman. Yleisö pääsee tutustumaan tähän messujen komeaan historiaan valokuvien ja virtuaalilasien avulla. Arkkitehti Eero Lundén joukkoineen on luonut näille messuille puolestaan tulevaisuuden messuja visioivan elämyksen. Messuyleisöllä on mahdollisuus vaikuttaa tulevaisuuden messuihin.

Kutsumme toimittajat mediainfoon torstaina 22.8. kello 11. Tilaisuus kestää noin tunnin. Tuolloin messuja rakennetaan tapahtumakuntoon. Nautimme ensin Turun Messukeskuksen A-hallin Sotilaskodissa (sisäänkäynti pääaulan kautta) hernerokkaa ja legendaarisia munkkeja. Kuulemme tilaisuudessa tapahtuman projektijohtajaa Krista Ahosta, joka kertoo miten tämän vuoden Ylpeästi turkulainen -kokonaisuus on rakennettu ja mitä tapahtuma pitää sisällään. Infossa puhuvat myös Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindh ja arkkitehti Eero Lundén, Turkuseuran toiminnanjohtaja Kati Leskinen sekä Jyrki Rantanen Suomen Voimalajiliitosta. Tilaisuuden lopuksi menemme tutustumaan virtuaalikokonaisuuteen C-hallissa.

Tervetuloa kuulemaan lisää!

Taina Pärkö-Luotonen
Turun Messukeskus
puh. 040 5056424
taina.parko-luotonen@turunmessukeskus.fi

Turun Messut 23.-25.8. Turun Messukeskuksessa
Avoinna perjantaista sunnuntaihin kello 10-18

www.turunmessut.fi

FB: www.facebook.com/TurunMessut

Taustaa:

Turun Messut aloitti turkulaisen messuhistorian jo vuonna 1929. Funktionalistinen messualue oli aikanaan huikea visualistinen matka tulevaisuuteen. Näyttelyarkkitehtien Alvar Aallon ja Erik Bryggmanin aikaansa edellä olevan suunnittelun lisäksi messuilla oli kansainvälisiä lanseerauksia. Messut kestivät viikon ja jättivät menestyksen jäljet pitkälle tulevaisuuteen.

90 vuotta myöhemmin Turun Messut 2019 kunnioittaa edeltäjiään. Messuilla nähdään mm. Alvar Aalto -viikon näyttely virtuaalimaailmoineen. Tämän vuoden tapahtuman teemaksi on valittu vahva paikallisuus ja turkulaisuus, josta riittää ammennettavaa. Messutoiminta on pystynyt säilyttämään vetovoimaisuutensa ja yritysten käyttämät eurot messumarkkinointiin kasvoivatkin viime vuonna 12 prosentilla (Kantar TNS Oy).
Turun Messut järjestetään joka toinen vuosi.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja messuista:

Krista Ahonen
projektijohtaja
Turun Messukeskus
puh. 050 594 9641

Kuvat

Puolustusvoimien osasto vuoden 2017 messuilla
Puolustusvoimien osasto vuoden 2017 messuilla
Lataa
Turun Messujen tämän vuoden teema on turkulaisuus.
Turun Messujen tämän vuoden teema on turkulaisuus.
Lataa
Museoviraston kuvassa messuosastoja vuoden 2019 messuilla.
Museoviraston kuvassa messuosastoja vuoden 2019 messuilla.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Messukentänkatu 9-13
20210 Turku

vaihde 02 337 111http://www.turunmessukeskus.fi

Turun Messukeskus Oy on messu- ja näyttelytoimintaa harjoittava palveluyritys, jonka liiketoimintaan kuuluvat messujen ohella tilojen vuokraus erilaisia tapahtumia, kongresseja ja messuja varten sekä näihin liittyvän tekniikan ja osaamisen markkinointi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Kesäkuun keskiviikot viihteellä ja heinäkuussa elokuviin. Turun Messukeskuksessa avautuvat ainutlaatuiset drive in -liveshow’t26.5.2020 11:13:15 EESTTiedote

Turun Messukeskuksen pihalle avautuvat kesäkuussa keskiviikkoiset drive in -livenäytökset vaihtuvin kulttuurisin teemoin. Heinäkuussa suvi-iltoja vietetään puolestaan elokuvien parissa, kun paikalle tulee Kinotourin drive in -elokuvateatteri. Koronaviruksen vuoksi järjestämiskieltolistalla ovat edelleen suuret tapahtumat, jonka vuoksi on nyt haettu toisenlaisia tapoja tarjota viihdettä ja kohtaamisia yleisölle – terveysturvallisuus, etäisyydet ja hygienia tiukasti huomioiden.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme