Työllisyysrahasto

Kutsu: Työttömyysvakuutusmaksut vuonna 2022 -mediatilaisuus

Jaa

Työttömyysturvamenot ovat kasvaneet selvästi koronapandemian aikana. Miten työttömyysturvan rahoitus on hoidettu ja turvattu koronan aikana? Miltä työmarkkinoiden toipuminen näyttää Työllisyysrahaston näkökulmasta? Keväällä arvoimme, että työttömyysvakuutusmaksuihin voidaan tarvita korotuksia myös vuonna 2022.

Työllisyysrahasto on tärkeä osa suomalaista sosiaaliturvajärjestelmää. Tuomme turvaa työelämän muutoksissa. Rahoitamme työttömyysturvaa, aikuiskoulutusetuuksia, työttömyys- ja aikuiskoulutustukiajalta kertyvää työeläkettä sekä palkkaturvaa.
Työllisyysrahasto on tärkeä osa suomalaista sosiaaliturvajärjestelmää. Tuomme turvaa työelämän muutoksissa. Rahoitamme työttömyysturvaa, aikuiskoulutusetuuksia, työttömyys- ja aikuiskoulutustukiajalta kertyvää työeläkettä sekä palkkaturvaa.

Työllisyysrahaston hallintoneuvosto päättää työttömyysvakuutusmaksuesityksestä torstaina 26.8. Päätöskokouksen jälkeen järjestettävässä mediatilaisuudessa kerromme rahaston esityksestä ja käymme läpi taustoja lukujen takaa.

Tervetuloa Työllisyysrahaston järjestämään mediatilaisuuteen torstaina 26.8. klo 13 - 14.

Voit osallistua tilaisuuteen joko Työllisyysrahaston toimistolla (Kansakoulukuja 1, Helsinki) tai streamin kautta. Toimistolla noudatamme koronaohjeistuksen mukaisia turvavälejä ja käytämme suojamaskeja.

Tilaisuudessa Työllisyysrahaston toimitusjohtaja Janne Metsämäki sekä taloudesta ja rahoituksesta vastaava johtaja Tapio Oksanen avaavat tuoreimpia talouslukuja ja kertovat tulevan vuoden työttömyysvakuutusmaksuista sekä työttömyysturvan rahoituksesta. Tarjolla on myös tuoretta tietoa aikuiskoulutustuen hyödyntämisestä.

Mediatilaisuudesta voit tehdä vapaasti uutisia. Keskusteluun ja kysymyksiin on varattu aikaa. Huomioithan, että jos osallistut tilaisuuteen etänä, voit kysyä kysymyksesi vain kirjallisesti chatin kautta.

Lisäksi tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus kahdenkeskisiin haastatteluihin.

Paikan päällä osallistuville tarjoamme iltapäiväkahvit.

Pyydämme ilmoittautumaan mediatilaisuuteen keskiviikkoon 25.8.2021 klo 12.00 mennessä.

Jos osallistut tilaisuuteen streamin välityksellä, ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

Jos osallistut tilaisuuteen Työllisyysrahaston toimistolla, ilmoittaudu viestintäpäällikkö Terhi Savikolle, terhi.savikko@tyollisyysrahasto.fi tai 050 420 1065.

Tervetuloa!

Janne Metsämäki
Toimitusjohtaja
Työllisyysrahasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Työllisyysrahasto on tärkeä osa suomalaista sosiaaliturvajärjestelmää. Tuomme turvaa työelämän muutoksissa. Rahoitamme työttömyysturvaa, aikuiskoulutusetuuksia, työttömyys- ja aikuiskoulutustukiajalta kertyvää työeläkettä sekä palkkaturvaa.
Työllisyysrahasto on tärkeä osa suomalaista sosiaaliturvajärjestelmää. Tuomme turvaa työelämän muutoksissa. Rahoitamme työttömyysturvaa, aikuiskoulutusetuuksia, työttömyys- ja aikuiskoulutustukiajalta kertyvää työeläkettä sekä palkkaturvaa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Työllisyysrahasto
Työllisyysrahasto
Kansakoulukuja 1, Pl 191
00100 HELSINKI

https://www.tyollisyysrahasto.fi/tyollisyysrahasto/

Työllisyysrahasto kerää työttömyysvakuutusmaksut, joilla rahoitetaan mm. työttömyysturvaa ja edistetään palkansaajien osaamisen kehittämistä aikuiskoulutusetuuksilla. Työllisyysrahasto on tärkeä osa suomalaista sosiaaliturvajärjestelmää. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työllisyysrahasto

Seminaari: Aikuiskoulutustuki osana jatkuvaa oppimista7.9.2021 13:58:06 EEST | Kutsu

KUTSU Työllisyysrahaston seminaari Aikuiskoulutustuki osana jatkuvaa oppimista torstaina 9.9.2021 klo 13 - 15.30 Jatkuva oppiminen tarkoittaa osaamisen kehittämistä elämän ja työuran eri vaiheissa. Aikuiskoulutustuen avulla osaamistaan ja ammattitaitoaan kehittää tai ammattia vaihtaa noin 25 000 suomalaista palkansaajaa vuosittain. Ansiosidonnaisen aikuiskoulutustuen käytön suosio on kasvanut vuosittain 2000-luvulla. Seminaarissa saamme kuulla mm. miten työuran aikainen oppiminen toteutuu, miten aikuiskoulutustuki tukee jatkuvaa oppimista sekä miten aikuiskoulutustukea tulisi kehittää. Aiheita tarkastellaan yhdistämällä tutkimustieto ja kokemukset työuran aikaisesta oppimisesta. Ilmoittaudu mukaan mielenkiintoiseen ja ajankohtaiseen virtuaalitapahtumaan viimeistään tiistaina 7.9.2021. Ilmoittautuessasi saat henkilökohtaisen linkin tapahtumaan. Ohjelma Aikuiskoulutustuen vaikutus jatkuvassa oppimisessa Janne Metsämäki, toimitusjohtaja, Työllisyysrahasto Työllisyysrahasto työn murroksess

Seminaari: Aikuiskoulutustuki osana jatkuvaa oppimista30.8.2021 12:58:24 EEST | Kutsu

KUTSU Työllisyysrahaston seminaari Aikuiskoulutustuki osana jatkuvaa oppimista torstaina 9.9.2021 klo 13 - 15.30 Jatkuva oppiminen tarkoittaa osaamisen kehittämistä elämän ja työuran eri vaiheissa. Aikuiskoulutustuen avulla osaamistaan ja ammattitaitoaan kehittää tai ammattia vaihtaa noin 25 000 suomalaista palkansaajaa vuosittain. Ansiosidonnaisen aikuiskoulutustuen käytön suosio on kasvanut vuosittain 2000-luvulla. Seminaarissa saamme kuulla mm. miten työuran aikainen oppiminen toteutuu, miten aikuiskoulutustuki tukee jatkuvaa oppimista sekä miten aikuiskoulutustukea tulisi kehittää. Aiheita tarkastellaan yhdistämällä tutkimustieto ja kokemukset työuran aikaisesta oppimisesta. Ilmoittaudu mukaan mielenkiintoiseen ja ajankohtaiseen virtuaalitapahtumaan viimeistään perjantaina 3.9.2021. Ilmoittautuessasi saat henkilökohtaisen linkin tapahtumaan. Ohjelma Aikuiskoulutustuen vaikutus jatkuvassa oppimisessa Janne Metsämäki, toimitusjohtaja, Työllisyysrahasto Työllisyysrahasto työn murrokse

Työllisyysrahaston rahoittamat työttömyysturvamenot kasvoivat 48 % vuonna 202025.3.2021 13:46:33 EET | Tiedote

Työllisyysrahaston rahoittamat työttömyysturvan menot kasvoivat 48 % vuonna 2020. Huolimatta voimakkaasti kasvaneista työttömyysturvamenoista Työllisyysrahaston maksuvalmius säilyi hyvällä tasolla vuonna 2020. Vuonna 2020 Työllisyysrahasto maksoi työttömyyskassoille yhteensä 2 618 miljoonaa euroa, josta Työllisyysrahasto rahoitti 52 % ja valtio 48 %. Työllisyysrahaston osuus kerättiin palkansaajien ja työnantajien maksamilla työttömyysvakuutusmaksuilla. Koska valtio poikkeuksellisesti maksoi lomautuspäivärahoihin peruspäivärahan suuruisen valtionosuuden lähes koko vuoden 2020 ajalta, sen osuus ansiosidonnaisen työttömyysturvamenojen rahoituksesta oli suurempi kuin aikaisempina vuosina. Esimerkiksi vuonna 2019 valtion osuus työttömyyskassojen rahoituksesta oli 42 %. Kelalle tilitettiin työttömyyskassoihin kuulumattomien palkansaajien osuus työttömyysvakuutusmaksun tuotosta perusturvan rahoitukseen. Kelalle tilitettiin yhteensä 207 miljoonaa euroa. - Koronapandemia aiheutti keväällä 2020

Työttömyyskassojen vastaanottamien hakemusten määrä korkeimmillaan sitten kesän 20209.3.2021 13:17:09 EET | Tiedote

Tammikuussa 2021 työttömyyskassoille lähetettyjen ensihakemusten määrä oli korkeammalla tasolla kuin elokuussa 2020. Tammikuussa ensihakemuksia saapui työttömyyskassoille lähes 33 000 kpl:tta, kun niitä saapui hieman alle 19 000 kpl:tta joulukuussa 2020. Nousua hakemusten määrässä oli noin 14 300 kpl:tta eli noin 77 %. Vastaavasti vuotta aiemmin, tammikuussa 2020 ensihakemuksia saapui lähes 22 500 kappaletta. Tammikuussa 2021 nousua vuodentakaiseen tilanteeseen oli siis noin 47 %. - Kolmena edellisenä vuonna ensihakemusten määrä on myös noussut tammikuussa joulukuun luvuista, mutta tänä vuonna nousu vaikuttaisi olleen poikkeuksellisen suurta, kertoo Työllisyysrahaston rahoitusanalyytikko Antti Klemola. Tammikuussa 2021 kaikkien työttömyyskassoille tulleiden hakemusten yhteismäärä oli korkeammalla tasolla kuin heinäkuussa 2020. Kaikkia hakemuksia saapui kassoille yhteensä lähes 250 000 kpl:tta tammikuussa 2021, kun niitä saapui noin 202 000 kpl:tta joulukuussa 2020. Nousua oli yli 47 00

Kutsu: Työttömyysvakuutusmaksut vuonna 2021 -mediatilaisuus25.8.2020 08:00:00 EEST | Kutsu

Lähivuosien talouskehityksen arviointi on koronakriisin vuoksi erittäin haastavaa. Voimakkaasti kasvaneiden työttömyysturvamenojen vuoksi Työllisyysrahasto on vahvistanut monin eri tavoin maksuvalmiuttaan tänä vuonna. Keväällä arvioimme, että työttömyysvakuutusmaksuihin tarvitaan korotuksia vuonna 2021. Työllisyysrahaston hallintoneuvosto päättää maksuesityksestä torstaina. Päätöskokouksen jälkeen järjestettävässä mediatilaisuudessa kerromme rahaston esityksestä ja käymme läpi taustoja lukujen takaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme