Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kutsu/tiedote: Koko perheen Tanssin Voima -festivaali kutsuu tanssiviin tarinamaailmoihin 21.–24.11.2019

Jaa

Tanssin Voima -festivaali järjestetään 21.–24.11. Kanneltalossa Helsingissä. Tänä vuonna tapahtuma tarjoaa lapsille suunnattuja esityksiä. Festivaalilla nähdään jokaisena iltana Willman Dance Companyn kantaesitys Keisarinnan uudet vaatteet sekä vierailevan tanssiryhmän teos.

Keisarinnan uudet vaatteet, Jonna Aaltonen, Willman Dance Company (c) Mirka Kleemola
Keisarinnan uudet vaatteet, Jonna Aaltonen, Willman Dance Company (c) Mirka Kleemola

Keisarinnan uudet vaatteet, Jonna Aaltonen, Willman Dance Company (c) Mirka Kleemola 

Tanssin Voima -festivaali kutsuu koko perheen tanssiviin tarinamaailmoihin. Matkataan Aventuristin kyydissä, ystävystytään hellyttävän Neiti Idan kanssa ja ihmetellään Kastorin & Polluxin kanssa avaruutta. Seikkaillaan papuloiden perässä Helsingin vilinässä ja ihastellaan Keisarinnan loputonta karderoobia.

Tanssin Voima -festivaalia on järjestetty vuodesta 2015 tavoitteena tarjota foorumi kotimaisen tanssikentän repriisiteoksille. “Tanssin kentällä tuotannot painottuvat ensi-iltoihin, joihin panostetaan valtavat resurssit taloudellisesti, sekä mieletön määrä työtä. Lisäesityksille on ensi-illan jälkeen vaikea saada lisärahoitusta. Mielestäni tämä on kertakäyttökulttuuria”, toteaa festivaalin taiteellinen johtaja Marjaterttu Willman.

Tanssin Voima -festivaalilla kantaesityksensä saa Willman Dance Companyn Keisarinnan uudet vaatteet, jossa ajaton klassikkosatu Keisarin uusista vaatteista päivitetään nykyaikaan. Esitys heijastelee media- ja yksilökeskeistä kulutuskulttuuriamme, jossa jatkuva nähdyksi tuleminen on kuin elinehto. Keisarinnan huumorin ryydittämät tempoilut paljastavat ulkokohtaisen elämäntavan uuvuttavuuden.
Teoksesta on maksuton esitys koululaisryhmille 20.11. klo 10. Esitys on loppuunvarattu. Koululaisesityksen yhteydessä lapsille järjestetään mediakasvatustyöpaja yhteistyössä Mediakasvatuskeskus Metkan kanssa.

Festivaalin jokaisena päivänä nähdään kaksi teosta, joista toinen on Willman Dance Companyn Keisarinnan uudet vaatteet, toinen vieraileva teos. Torstaina 21.11. vierailijoina nähdään Favela Vera Ortizin ja Jukka Tarvaisen Aventuristi, vauhdikas esitys matkasta, jossa sattumageneraattori sanelee matkakohteet. Esitys sisältää liikettä, teatteria ja livemusiikkia. Perjantaina 22.11. tutustutaan tanssielokuvaan, kun ohjelmassa on tanssiteatteri Glims & Glomsin Papulabox -tanssielokuva. Teos on hyvän mielen värikäs seikkailu geometrian ja mielikuvituksen maailmaan. Lauantaina 23.11. ohjelmassa on Hanna Brotheruksen Neiti Ida. Kyseessä on vuorovaikutteinen ja osallistava tanssiteos, joka kertoo ystävyydestä, jännittämisestä ja erilaisuuden hyväksymisestä. Sunnuntaina 24.11. on mahdollisuus nähdä Heidi Masalinin ja Tanja Illukan Kastor & Pollux. Teos avaa surrealistisen ja vapaan maailman, jossa ihminenkin voi olla aivan toinen.

Tanssin Voima -festivaalin 2019 ohjelmistoon kuuluu myös valokuvanäyttely “Keisarinnan karderoobi” ympäristökasvatusteemalla. Festivaalilla kantaesitettävän Keisarinnan uudet vaatteet -teoksen puvut valmistetaan kierrätysmateriaaleista, pukujen suunnittelija on Aapo Siikala. Esityspukujen valmistuksesta avataan Kanneltaloon valokuvanäyttely, jonka kuvat ovat Mirka Kleemolan. Näyttely esittelee käytettyjen vaatteiden matkan kirpputorilta vaatesuunnittelun ja ompelun kautta upeiksi esityspuvuiksi. Valokuvanäyttely tarjoaa lapsille ympäristökasvatusta tietomateriaalin kera, jonka on koostanut Eettisen kaupan puolesta ry. Näyttely on esillä Kanneltalon galleriassa 20.–26.11.2019.

OHJELMA

to 21.11.2019 klo 18
Aventuristi - Favela Vera Ortiz ja Jukka Tarvainen
Keisarinnan uudet vaatteet - Willman Dance Company ENSI-ILTA

pe 22.11. klo 18
papulaBOX-elokuva - Glims & Gloms
Keisarinnan uudet vaatteet - Willman Dance Company

la 23.11. klo 15
Neiti Ida - Hanna Brotherus
Keisarinnan uudet vaatteet - Willman Dance Company

su 24.11. klo 15
Kastor & Pollux - Heidi Masalin ja Tanja Illukka
Keisarinnan uudet vaatteet - Willman Dance Company
Kanneltalon galleriatilassa nähtävissä Keisarinnan karderoobi -valokuvanäyttel ympäristökasvatusteemalla koko festivaalin ajan 20.–26.11.2019. Vapaa pääsy

LIPUT:
Lapset 10 €, eläkeläiset 13 €, aikuiset 15 €

Esityksien kokonaiskesto n. 1,5 h sisältäen väliajan. Suunnattu +4v.
TUKIJAT: Suomen Kulttuurirahasto, Helsingin Kaupunki, Teaterstiftelsen Vivicas Vänner
YHTEISTYÖSSÄ: Vantaan Tanssiopisto, Imagenary Oy, Eettisen kaupan puolesta ry, Mediakasvatuskeskus Metka, Art Fysio Oy, Dialab oy

* * * * *

Hyvä toimittaja,

olet lämpimästi tervetullut katsomaan Tanssin Voima -festivaalin esityksiä. Kutsu on kahdelle.

Kutsuvierasliput esityksiin saat tämän linkin kautta, ole hyvä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Festivaalin taiteellinen johtaja Marjaterttu Willman
marjis@willmandancecompany.fi
p. 0505603055

Kanneltalon kulttuurituottaja Maria Junno
maria.junno@hel.fi
040 508 6022

Viestintäsuunnittelija Anne Malmström
anne.malmstrom@hel.fi
040 334 1089
Helsingin kaupunki, Kulttuuri ja vapaa-aika, Viestintä- ja markkinointi

Kuvat

Keisarinnan uudet vaatteet, Jonna Aaltonen, Willman Dance Company (c) Mirka Kleemola
Keisarinnan uudet vaatteet, Jonna Aaltonen, Willman Dance Company (c) Mirka Kleemola
Lataa
Keisarinnan uudet vaatteet, Jonna Aaltonen, Willman Dance Company (c) Mirka Kleemola
Keisarinnan uudet vaatteet, Jonna Aaltonen, Willman Dance Company (c) Mirka Kleemola
Lataa
Neiti Ida, Jonna Aaltonen (c) Hanna Brotherus
Neiti Ida, Jonna Aaltonen (c) Hanna Brotherus
Lataa
Kastor & Pollux (c) Erno Soralipas
Kastor & Pollux (c) Erno Soralipas
Lataa
Adventuristi (c) Mauri Tahvonen
Adventuristi (c) Mauri Tahvonen
Lataa
Papula Box (c) Kimmo Koskela
Papula Box (c) Kimmo Koskela
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kanneltalo on rouhea teatteri- ja konserttitalo, joka sijaitsee Kannelmäen juna-aseman kupeessa, 13 minuutin junamatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta.

kanneltalo.fi
Kanneltalo Facebookissa
Kanneltalo Instagramissa

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso. Kanneltalo kuuluu kulttuurin palvelukokonaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nostalgia, an entity of works by Jaakko Niemelä to be exhibited in HAM12.12.2019 11:56:18 EETPress release

The Nostalgia exhibition by visual artist Jaakko Niemelä is the striking final part of a research project focused on seafaring and the artist’s own memories of his father. The artist has followed in the footsteps of his father, Sea Captain Erkki Niemelä, on oceanliners and learned more about the places he visited. Niemelä has used the material he has been collecting since 2012 to make a new and spatially impressive installation in the arched hall on the upper level of HAM.

Installationen Nostalgi av Jaakko Niemelä öppnas på HAM12.12.2019 11:54:48 EETTiedote

Utställningen Nostalgi av bildkonstnären Jaakko Niemelä är en fin avslutning på forskningsprojektet om sjöfart, och minnen kring konstnärens egen pappa. Konstnären har stigit ombord på oceanfartyg i sin far sjökapten Erkki Niemeläs fotspår och besökt platser som också han besökte. Niemelä har bearbetat materialet som han samlat sedan 2012 till en ny, rumsmässigt imponerande installation i den ena av båghallarna på övre våningen i HAM.

Jaakko Niemelän teoskokonaisuus Nostalgia avautuu HAMissa12.12.2019 11:53:33 EETTiedote

Kuvataiteilija Jaakko Niemelän Nostalgia-näyttely on komea päätösosa tutkimusprojektille, jonka kohteina ovat olleet merenkulku ja taiteilijan isään liittyvät muistot. Taiteilija on matkustanut isänsä, merikapteeni Erkki Niemelän jalanjäljissä valtamerilaivoilla ja tutustunut tämän vierailemiin paikkoihin. Niemelä on työstänyt vuodesta 2012 lähtien keräämästään aineistosta uuden tilallisesti vaikuttavan installoinnin HAMin yläkerran kaarihalliin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme