Intrum Oy

Kuudella prosentilla yrityksistä ilmeni maksuviiveitä vuoden ensimmäisellä kvartaalilla

Jaa

Maksuviiveellisten yritysten suhteellinen osuus on kasvanut 1,28 prosenttiyksikköä ensimmäisellä vuosineljänneksellä vuodentakaiseen verrattuna, selviää Intrumin kvartaaleittain toteutettavasta yritysten maksuviiveraportista.

Intrumin tutkimusaineisto kattoi yhteensä 319 150 yritystä. Näistä noin kuudella prosentilla eli 19 410 yrityksellä ilmeni maksuviiveitä. Tulos oli korkein kahteen aiempaan vuoteen verrattuna.

–Tämä on selkeä merkki siitä, että ajat ovat muuttuneet Suomessa epävarmemmiksi. Signaaleja talouden heikkenemisestä on nähtävissä myös Intrumin tuoreesta Eurooppalaisesta maksutapatutkimuksesta, jonka mukaan 46 % suomalaisista yrityksistä arvioi Suomen talouden ajautuvan taantumaan viimeistään seuraavan kahden vuoden kuluessa. 8 prosenttia suomalaisista yrityksistä arvioi maan jo olevan taantumassa, ja 13 prosenttia yrityksistä arvioi taantuman olevan käsillä jo vuoden sisällä, Intrumin myyntijohtaja Juha Iskala toteaa. 

Maakuntien väliset erot pieniä

Yritysten maksuviiveraportin maakuntakohtainen vertailu näyttää, että erot maakuntien välillä ovat hyvin pieniä. Satakunnassa maksuviiveitä näyttäisi olevan yli 7 prosentilla yrityksistä, kun taas Pohjanmaalla yritysten maksuviiveet jäivät alle viiden prosentin tuntumaan. Muissa maakunnissa maksuviiveellisten yritysten määrät ovat 5-6 prosentin luokkaa. Ahvenanmaalla ilmenee perinteisesti vähiten maksuviiveitä, tässä otannassa tosin viiveiden määrät ovat nousseet 2,43 prosentista 3,34 prosenttiin.

Majoitus- ja ravintola-alalla runsaasti maksuviiveitä

Toimialakohtaisessa vertailussa huomataan, että majoitus- ja ravintola-alan yritysten maksuviiveet ovat nousseet erittäin korkealle, 13,2 prosenttiin vuodentakaisesta 11,2 prosentista. Toiseksi eniten maksuviiveitä ilmenee vesi- ja jätehuollon yritysten keskuudessa, jossa maksuviiveitä esiintyy 8,6 prosentilla yrityksiä (7,1 %). Vähiten viiveitä ilmeni sähkö-kaasu, lämpö- ja jäähdytysliiketoiminnassa. 

Tulosgraaafit

Lisätietoja:

Juha Iskala, myyntijohtaja, Intrum Oy
Puh: +358 50 370 6333, juha.iskala@intrum.com

Leena Rindell, viestintäpäällikkö, Intrum Oy
Puh: +358 50 376 1124, leena.rindell@intrum.com

Avainsanat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Intrum Oy
Intrum Oy
Hitsaajankatu 20
00811 Helsinki

09 229 111http://www.intrum.fi

Intrum-konserni on johtava luotonhallintapalveluiden asiantuntija. Intrum auttaa yrityksiä menestymään tehostamalla niiden kassavirtaa ja pitkän aikavälin kannattavuutta sekä tukee asiakkaitaan kohti parempaa taloudellista tulevaisuutta.Tämä on yksi Intrumin tärkeimmistä tehtävistä.

Intrumilla työskentelee yli 8 000 luotonhallinnan asiantuntijaa, jotka palvelevat noin 80 000 yritystä Euroopassa. Vuonna 2017 Intrumin pro forma liikevaihto oli 12.2 miljardia Ruotstin kruunuua. Intrumin pääkonttori sijaitsee Tukholmassa Ruotsissa, ja Intrumin osake on listattu pörssissä (Nasdaq Stockholm). Lisätietoja: www.intrum.com.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Intrum Oy

Intrumin tutkimus: suomalaisilla Euroopan parhaimmat taloudenlukutaidot, laskuja kasautuu silti stressiksi asti5.12.2019 07:00:00 EETTiedote

Intrumin European Consumer Payment -raportissa vertailtiin 24 Euroopan maan kuluttajien taloudellisen hyvinvoinnin tilaa neljän osa-alueen - maksukyvyn, velkaantumisen, säästämisen ja taloudenlukutaidon - suhteen. Suomi sijoittui Taloudellisen hyvinvoinnin barometrin kokonaistuloksissa viidenneksi, kun edellä mainittujen osa-alueiden pisteet laskettiin yhteen.

Yritysten maksuviiveet pysyneet lähes ennallaan vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna29.10.2019 07:21:39 EETTiedote

Intrum seuraa kvartaaleittain yritysten maksuviiveiden kehitystä. Alkuvuonna näkynyt maksuviiveiden määrän lisääntyminen on sittemmin tasaantunut. Vuoden kolmannella neljänneksellä hieman alle kuudella prosentilla kaikista yrityksistä ilmeni maksuviiveitä. Maksuviiveellisten yritysten suhteellinen osuus oli lähes muuttumaton, muutosta tapahtui -0,72 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Majoitus- ja ravitsemisalalla maksuviiveitä ilmeni joka kahdeksannella yrityksellä, lukumäärä oli kasvanut prosentin vuodentakaiseen verrattuna.

Intrumin tutkimus: luottotappioiden riski suurempi kuin edellisen taantuman aikana, mikäli kotitalouksien tulonmuodostus heikkenee15.10.2019 07:00:00 EESTTiedote

Kotitalouksien tulot ovat jatkaneet kasvuaan, ja kasvu on nyt viiden vuoden takaisella tasolla. Samaan aikaan kulutus on kuitenkin kasvanut tuloja enemmän mikä viittaa siihen, että osa kulutuksesta tapahtuu luotolla. Intrumin tuoreen Nordic Debt Collection -analyysin mukaan luottoriskit näyttävät kasvavan, mikäli taantuma iskee Suomeen ja kuluttajien tulot pienenevät.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme