Fingrid Oyj

Kuuleminen reservitoimittajien ja tasevastaavien ehdoista

Jaa
Fingrid käynnistää kuulemisen reservitoimittajien ja tasevastaavien ehdoista ja edellytyksistä. Lausunnot pyydetään toimittamaan Fingridiin 15.5. mennessä. Tervetuloa aiheesta järjestettävään webinaariin 28.4.

Fingrid käynnistää kuulemisen valmistelemistaan reservitoimittajien ja tasevastaavien ehtojen ja edellytysten muutosehdotuksista. Kuulemisen kohteena on seuraavat dokumentit, joiden on suunniteltu astuvan voimaan kesäkuussa 2024:

  • Ehdot ja edellytykset automaattisen taajuudenpalautusreservin (aFRR) toimittajalle (tunnus: FG-2023/156)
  • Tasevastaavien ehdot ja edellytykset, liite 2: Maksukomponentit ja maksujen määräytyminen (tunnus: FG-2023/156)
  • Ehdot ja edellytykset taajuuden vakautusreservin (FCR) toimittajalle (tunnus: FG-2023/236)
  • Ehdot ja edellytykset nopean taajuusreservin (FFR) toimittajalle (tunnus: FG-2023/237)

aFRR-toimittajien ja tasevastaavien ehtojen muutokset liittyvät aFRR-energiamarkkinan käyttöönottoon, liityntään eurooppalaiselle aFRR-energiamarkkinapaikalle (PICASSO) ja tasepoikkeaman hinnanmuodostukseen. FCR- ja FFR-toimittajien ehtomuutokset liittyvät FCR-reservikohteisiin liittyvän säätötavan lisäykseen ja FCR-FFR-reservien välisiin yhteistarjouksiin.

Lausunnot pyydetään toimittamaan Fingridiin viimeistään 15.5. oheisella lausuntolomakkeella sähköpostitse osoitteeseen: verkkosaannot[at]fingrid.fi. Pyydämme otsikoimaan sähköpostin: "Kuuleminen reservitoimittajien ja tasevastaavien ehtomuutoksista 4/2023" Saadun palautteen perusteella Fingrid viimeistelee ehdot ja toimittaa ne Energiavirastolle hyväksyttäväksi 30.5. mennessä.

Fingrid järjestää webinaarin aFRR-energiamarkkinasta ja tasepoikkeaman hinnoittelusta 28.4. klo 12-13.30. Webinaariin voi liittyä oheisesta linkistä: aFRR-energiamarkkina reservitoimittajaehdot - webinaari 28.4. 12-13.30

Lisätiedot:

Otso-Ville Rinne, Fingrid Oyj, puh. 030 395 4142
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fingrid.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Fingrid Oyj
Fingrid Oyj
Läkkisepäntie 21
00620 Helsinki

https://www.fingrid.fi/

Fingrid on suomalaisten kantaverkkoyhtiö. Turvaamme asiakkaille ja yhteiskunnalle kustannustehokkaasti varman sähkön ja muovaamme tulevaisuuden puhdasta ja markkinaehtoista sähköjärjestelmää.

Fingrid välittää. Varmasti. 
www.fingrid.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fingrid Oyj

Oikaisu Fingridin 25.5.2023 tiedotteeseen: Vuonna 2022 kantaverkkomaksut jätettiin perimättä joulukuulta, ei neljältä kuukaudelta26.5.2023 10:07:52 EEST | Tiedote

Fingrid vahvistaa aiemmin ilmoittamansa suunnitelman käyttää vuoden 2022 ennätyskorkeita pullonkaulatuottoja asiakkaidensa hyväksi ja jättää perimättä kantaverkkomaksuja kuudelta kuukaudelta vuoden 2023 aikana. Vuonna 2022 kantaverkkomaksut jätettiin perimättä joulukuulta. Vuoden 2023 osalta Fingrid on ilmoittanut tammikuun, helmikuun ja kesäkuun kantaverkkomaksujen perimättä jättämisen ja vahvistaa nyt lisäksi heinäkuun, marraskuun ja joulukuun kantaverkkomaksujen perimättä jättämisen. Tämä alentaa kantaverkkoasiakkaiden maksuja yhteensä noin 300 miljoonalla eurolla.

Fingrid uses congestion income to benefit customers and waives grid service fees25.5.2023 14:19:05 EEST | Press release

Fingrid is confirming its earlier plans to use the record-high congestion income from 2022 to benefit its customers and waive grid service fees for six months in 2023. In 2022, grid service fees were waived for four months. For 2023, Fingrid has announced that it will waive grid service fees for January, February and June and now confirms that it will waive grid service fees for July, November and December. This will reduce grid customers’ fees by altogether some EUR 300 million.

Fingrid käyttää pullonkaulatuottoja asiakkaiden hyväksi ja jättää perimättä kantaverkkomaksuja25.5.2023 14:18:34 EEST | Tiedote

Fingrid vahvistaa aiemmin ilmoittamansa suunnitelman käyttää vuoden 2022 ennätyskorkeita pullonkaulatuottoja asiakkaidensa hyväksi ja jättää perimättä kantaverkkomaksuja kuudelta kuukaudelta vuoden 2023 aikana. Vuonna 2022 kantaverkkomaksut jätettiin perimättä neljältä kuukaudelta. Vuoden 2023 osalta Fingrid on ilmoittanut tammikuun, helmikuun ja kesäkuun kantaverkkomaksujen perimättä jättämisen ja vahvistaa nyt lisäksi heinäkuun, marraskuun ja joulukuun kantaverkkomaksujen perimättä jättämisen. Tämä alentaa kantaverkkoasiakkaiden maksuja yhteensä noin 300 miljoonalla eurolla.

Tuulivoimatuotannon enimmäismäärää pienennetään länsirannikolla ajoittain lähikuukausien siirtokeskeytysten aikana25.5.2023 09:00:25 EEST | Tiedote

Fingrid asettaa länsirannikon tuulivoimatuotannolle normaalia tasoa pienemmän enimmäismäärän lähikuukausina suoritettavien siirtokeskeytysten ajaksi. Käytännössä muutos koskee ennen kaikkea siirtokeskeytysten aikaisia tuulivoiman huipputuotantotilanteita. Toimenpiteillä varmistetaan verkon vakautta ja ne toteutetaan tiiviissä yhteistyössä tuulivoimatuottajien kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme