Fingrid Oyj

Kuuleminen täsmennyksistä sähköjärjestelmän hätätilan ja käytönpalautuksen verkkosäännön testisuunnitelmaan

Jaa
Julkinen kuuleminen koskee käytönpalautussuunnitelman kannalta merkittäviä osapuolia. Järjestämme aiheesta webinaarin 23.3. Kuuleminen jatkuu 24.4. saakka.

Fingrid järjestää julkisen kuulemisen ehdotuksesta, joka koskee sähköjärjestelmän hätätilaa ja käytönpalautusta koskevan verkkosäännön (Network Code for Emergence and Restoration, NC ER) testisuunnitelman täsmennyksiä. Julkinen kuuleminen koskee käytönpalautussuunnitelman kannalta merkittäviksi nimettyjä osapuolia.

Testisuunnitelmaan on suunnitteilla päivitys liittyen 24 h toimintakyvyn testaamiseen tilanteessa, jossa ulkoisen sähkönsyötön katkaiseminen kokonaan ei ole mahdollista. Päivitysehdotusta on käsitelty aiemmin 2.3.2023 pidetyssä NC ER -ajankohtaiswebinaarissa.

Julkinen kuuleminen käynnistetään webinaarilla Teamsin välityksellä torstaina 23.3.2023 klo 9.00-10.00. Webinaarissa käydään myös lyhyesti läpi NC ER:n toimeenpanon tilanne. Tarkemmat tiedot webinaariin osallistumisesta Jari Siltalalta (yhteystiedot alla).

Webinaarin ohjelma:

-      NC ER:n toimeenpanon tilanne

-      testisuunnitelman päivityksen julkisen kuulemisen käynnistys   

Pyydämme lähettämään palautteet viimeistään maanantaina 24.4.2023 osoitteeseen palautteet@fingrid.fi otsikolla Testisuunnitelmat.

Fingrid viimeistelee testisuunnitelman saamiensa palautteiden perusteella ja lähettää sen tämän jälkeen Energiavirastolle hyväksyttäväksi.

Lisätietoja:

Jari Siltala, vanhempi asiantuntija, voimajärjestelmän käyttö, Fingrid, puh. 040 553 6040

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Fingrid Oyj
Fingrid Oyj
Läkkisepäntie 21
00620 Helsinki

https://www.fingrid.fi/

Fingrid on suomalaisten kantaverkkoyhtiö. Turvaamme asiakkaille ja yhteiskunnalle kustannustehokkaasti varman sähkön ja muovaamme tulevaisuuden puhdasta ja markkinaehtoista sähköjärjestelmää.

Fingrid välittää. Varmasti. 
www.fingrid.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fingrid Oyj

Sähköä riitti talvella - leuto talvi ja säästötoimet avainasemassa30.3.2023 09:15:22 EEST | Tiedote

Leuto talvi, tuontisähkön hyvä saatavuus ja kotimaisen tuotannon luotettava toiminta sekä sähkön käytön väheneminen varmistivat sähkön riittävyyden kuluneena talvena. Viime kesän lopulla Suomessa esiin nousseet huolet sähkön riittävyydestä eivät siten lopulta konkretisoituneet ja sähköpulan todennäköisyys pysyi koko talven pienenä. Fingrid on julkaissut raportin sähköjärjestelmän tilanteesta talvella 2022/23.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme