Kuusakoski Oy

Kuusakoski keräsi yli 1300 rikkinäistä pikkuautoa Romutusralli-kesäkiertueella - video romutuksesta julkaistu

Jaa

Kuusakoski järjesti tänä kesänä lapsille suunnatun leluautojen romutuspalkkiokampanjan eli Romutusralli-kiertueen 10 paikkakunnalla ympäri Suomen. Pikkuautot romutettiin syyskuussa oikeiden autojen tapaan Kuusakosken murskauslaitoksella. Romutustilanteessa kuvatulla videolla kerrotaan erottelumenetelmistä ja näytetään prosessin vaiheita.

”Kiertueemme sai erittäin positiivisen vastaanoton. Kierrätysasiat selvästi kiinnostavat ikään katsomatta, ja kiertueen maskotti Pikku-D tuntui sulattavan sydämiä”, kertoo autokierrätyksestä Kuusakoskella vastaava palvelupäällikkö Ari Turunen.

Romutusrallin ideana oli, että lapset saivat tuoda vanhoja rikkinäisiä leluautoja kierrätykseen. Tilalle lapsi sai romutuspalkkiosetelin, jolla sai lunastaa itselleen uuden pikkuauton tapahtumapaikalta.

Kiertueen tapahtumissa jaettiin tietoa myös oikeiden romuautojen kierrätyksestä. Kuusakoski on Suomessa autokierrätyksen pioneeri, ja ainoa toimija, jolla on kaikkia autokierrätyksen osapuolia palveleva sähköinen kierrätyspalvelu.

Murskauksen ja lajittelun kautta kierrätysraaka-aineeksi

Kesän aikana kerätyt yli 1300 pikkuautoa on nyt murskattu, ja viralliselta romutusvideolta pääsee näkemään, mitä näille pikkuautoille – ja myös oikeille autoille – tapahtuu, kun ne päätyvät Kuusakoskelle murskattaviksi ja kierrätettäviksi.

”Tosin oikeat autot vielä esikäsitellään ennen murskausta, jolloin niistä poistetaan muun muassa renkaat, akut, katalysaattorit ja johdot sekä kaikki nesteet” huomauttaa Ari Turunen.

Myös pikkuautoista murskatut ja erotellut metalliset jakeet päätyvät raaka-aineeksi terästeollisuudelle. Muovimateriaaleista saadaan valmistettua kierrätyspolttoainetta, joka korvaa fossiilisia polttoaineita.

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Virallinen romutusvideo (Romutusralli 2021)Siirry videokanavalle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kuusakoski Oy
PL 25
02131 Espoo

https://www.kuusakoski.com/fi/finland/

Kuusakoski on pohjoisen Euroopan johtava kierrätyspalveluja tarjoava yritys. Sen vahvuus perustuu materiaalin, kierrätyksen ja ympäristöteknologian osaamiseen. Metallien kierrättämisen lisäksi yritys harjoittaa sähkö- ja elektroniikkalaitteiden käsittelyä sekä valmistaa materiaalikiertoon kelpaamattomista, energiaa sisältävistä jakeista polttoainetta. Kuusakoski Group Oy:n liikevaihto vuonna 2020 oli 486,5 M€ ja se työllisti keskimäärin 1 934 henkilöä. Yritys on perustettu vuonna 1914.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kuusakoski Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme