Messukeskus

Kuva & Ääni -tapahtumassa opitaan ammattilaisilta ja viedään kännykkäkuvaaminen uudelle tasolle

Jaa
Kuva & Ääni -tapahtuma tarjoaa ideoita ja tietoa sekä uusimpia välineitä valo- ja videokuvaamiseen sekä äänen käsittelyyn ja tallentamiseen. Tapahtuman ohjelmassa sekä osastoilla on luvassa puheenvuoroja valokuvaajilta, oppeja äänenkäsittelyyn ja tallennukseen sekä kuvankäsittelykoulutusta. Kuva & Ääni järjestetään 9.–11.9.2022 Helsingin Messukeskuksessa.
Kuvaaja: Heidi Koivunen
Kuvaaja: Heidi Koivunen

Kuva & Ääni -tapahtumassa on luvassa kattava ohjelma niin messujen lavalla kuin osastoillakin. Ohjelma huomioi niin ammattilaiset kuin aktiiviharrastajatkin. Tapahtuma on suunnattu kaikille kuva- ja ääninikkareille.

Inspiraatiota ja oppeja valokuvaamiseen lavalla ja luonnossa

Kuva & Ääni -messut on tapahtuma, jossa kävijät pääsevät kuulemaan tarinoita ja vinkkejä suoraan ammattilaisvalokuvaajilta. Tapahtuman puheohjelmassa kuullaan muun muassa luontokuvaajia Konsta Punkkaa, Petri Puurusta, Kirsi MacKenzie sekä Jussi Murtosaarta.

Suositun, valokuvaukseen keskittyvän ja Facebookissa toimivan Valokuvaajan kaatopaikka -ryhmän osastolla ammattivalokuvaajat antavat vinkkejä niin mallinohjaukseen kuin livestreameihin ja katukuvaukseenkin.

Valokuvaaja Matti Sulanto tarjoaa erilaisen tavan inspiroitua kuvaamisesta. Sulannon järjestämät PhotoWalkit johdattelevat kamerankäyttöön Pasilassa. PhotoWalkit järjestää SIGMA, ja kävelyille ilmoittaudutaan SIGMAn osastolla.

Tapahtumassa kuullaan konkreettisia vinkkejä ja oppeja

Uuden oppimisesta innostuvalle kuvaajalle tai äänenkäsittelijälle messut tuovat runsaasti tietoa. Tänä vuonna tapahtumassa huomiota kiinnitetään entistä enemmän kuvaamiseen puhelimella. Kuinka viedä puhelimella kuvattu video seuraavalle tasolle? Entä miten ottaa studiotason kuvia kotona kännykällä?Muun muassa näihin vinkkejä tarjoaa Vakaamo-vuokraamo omalla osastollaan.

Podcastit ovat entistä suositumpia. Vinkkejä aloittelevalle äänenkäsittelijälle ja -tallentajalle on luvassa Studiotec Oy:n ja Intersonic Oy:n järjestämissä tietoiskuissa.

Kuvankäsittelyn saloihin opastetaan Visuaaliviestinnän Insituutti VVI Oy:n rehtori ja kouluttaja Jarkko Viljasen Adobe Lightroom -koulutuksessa. Adoben pohjoismainen asiantuntija Tommi Luhtanen puolestaan esittelee Photoshopin uusimpia ominaisuuksia.

Messujen näyttelyissä on esillä Suomen parasta valokuvaa

Kuva & Ääni -tapahtumassa nähdään useita valokuvanäyttelyitä. Finnish Photo Awards 2022 -kilpialun palkitut kuvat ovat esillä omassa näyttelyssään. Palkituista kuvista muodostetaan Suomen maajoukkue vuotuiseen World Photographic Cup -kilpailuun.

Vuoden Luontokuva 2021 -kilpailun palkitut kuvat nähdään tapahtumassa omassa näyttelyssään. Kilpailun ja näyttelyn tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista. Kilpailun ja näyttelyn järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry.

Luontokuvia ihaillaan myös näyttelyssä, johon on koottu kuvia Suomen Luonnon ja Kuva & Ääni -messujen tuottamien vuosien 2021 ja 2022 Luontokuvakilpailujen osallistujien joukosta.

Messuilla nähdään lukuisia muitakin näyttelyitä, kuten Mika Levälammen Art of Cocktail – Ainutlaatuista cocktailtaidetta sekä Suvi Roikon Tarinalliset henkilökuvat menneen ajan hengessä.

Tutustu Kuva & Ääni -tapahtumaan osoitteessa kuvamessut.fi

Samaan aikaan Kuva & Ääni -messujen kanssa järjestetään huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitare (7.–11.9.2022). Habitareen ja Kuva & Ääni -tapahtumaan pääsee samalla lipulla. Lue lisää: habitare.fi.

Kuva & Ääni on kävijämäärältään Pohjoismaiden suurin kuvaa ja ääntä käsittelevä tapahtuma. Kuva & Ääni kokoaa yhteen alan merkittävimmät yritykset ja esittelee valo- ja videokuvaamisen sekä äänityksen ja äänenkäsittelyn ja -jakelun uusimmat tuulet. kuvamessut.fi | facebook.com/Kuvamessut | #kuvajaääni

Habitare on Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 7.-11.9.2021. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen sekä kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja visuaalisuuteen. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren kansainvälinen ystävä on tänä vuonna Joseph Grima. | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2022

 

Lisätietoa:

Tiedottaja Marissa Rämänen, Messukeskus, marissa.ramanen@messukeskus.com, puh. 044 046 7220

Avainsanat

Kuvat

Kuvaaja: Heidi Koivunen
Kuvaaja: Heidi Koivunen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

KUTSU Kevätmessujen lehdistötilaisuuteen 30.3. klo 9 ja messuille21.3.2023 09:30:00 EET | Kutsu

Tervetuloa uudistuneille Kevätmessuille Helsingin Messukeskukseen 30.3.–2.4.2023 aloittamaan kevätkausi, kuulemaan alan ajankohtaisista ilmiöistä ja kaikesta kiinnostavasta, mitä puutarhanhoidossa, rakentamisessa ja remontoinnissa, asumisessa ja mökkeilyssä juuri nyt tapahtuu. Kevätmessut pitää sisällään tapahtumat: Kevätpuutarha, Asu & Remontoi, Oma Mökki, Sisusta ja Lähiruoka & luomu. Samanaikaisesti järjestettävät tapahtumat Golfmessut ja OutdoorExpo täydentävät kokonaisuuden ulkoilma-aktiviteetteja esitellen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme