Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kuvataiteilija Anitta Toivio esittelee emotionaalisen muotokuvan prosessin taiteilijatapaamisessa su 18.2.

Jaa

Kuvataiteilija Anitta Toivio esittelee kehittämäänsä vuorovaikutteista maalaustekniikkaa Anima Mundi in you -performanssissa taiteilijatapaamisessa sunnuntaina 18.2. klo 13-15. Toivion näyttely Emotionaalisia muotokuvia on esillä Kangasala-talon galleriassa 25.2.2018 saakka.

Taitelijatapaaminen liittyy Anitta Toivion näyttelyyn Emotionaalisia muotokuvia Kangasala-talon galleriassa.  Kuva: Marianne Laiti.
Taitelijatapaaminen liittyy Anitta Toivion näyttelyyn Emotionaalisia muotokuvia Kangasala-talon galleriassa. Kuva: Marianne Laiti.

Kangasalalainen kuvataiteilija Anitta Toivio valmistaa maalauksia koskettamalla. Hän aistii herkästi toisen henkilön olemuksen, ja erityisesti kädet ovat taiteilijalle kuuntelun väline. Vuorovaikutteisissa maalauksissa mallin sisäinen maailma, tai ainakin osa siitä, tulee näkyväksi väreinä ja muotoina sekä kokemuksena ymmärtämisestä ja muistamisesta.

Taiteilijatapaamisessa sunnuntaina 18.2. klo 13-15 yleisö pääsee näkemään ja kokemaan taiteilijan työskentelyä emotionaaliset muotokuvat -tekniikalla Anima Mundi in you -performanssissa. Muotokuvatyöskentelyyn valitaan vapaaehtoinen osallistuja yleisön joukosta.

Toivio on työskennellyt ainutlaatuisella tekniikallaan kahden vuosikymmenen ajan, ja viime vuosina myös gallerioissa ja museoissa.

Emotionaalisia muotokuvia esillä Kangasala-talon galleriassa 25.2.2018 saakka

Taiteilijana Anitta Toiviota kiinnostavat rajojen väliset tilat sekä olemisen ja olemattomuuden pohdinta. Ne ovat läsnä lähes kaikessa hänen työskentelyssään. Aine ja aineettomuus, tietoinen ja tiedostamaton ovat olleet keskeisiä teemoja.

Emotionaaliset muotokuvat, suurikokoiset silkille ja puuvillalle tehdyt maalaukset, ja pienet rautalankaveistokset ovat tutkittujen teemojen fyysisiä tuotteita. Emotionaalisia muotokuvia on esillä Kangasala-talon galleriassa 27.1.-25.2.2018.

Anitta Toivio on osallistunut näyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Emotionaalisia muotokuvia hän on tehnyt useissa eri näyttelyissä Suomessa USA:ssa ja Italiassa. Muita Toiviolle läheisiä ilmaisumenetelmiä ovat piirtäminen, videot, installaatiot ja veistäminen. Hänen julkisia teoksia on Kangasalla, Pälkäneellä, Kankaanpäässä, USA:ssa, Saksassa ja Italiassa.

Hän työskentelee Kangasalla kotinsa yhteydessä ja pihapiirissä olevissa työtiloissaan keskellä syvintä supisuomalaista metsää. Taiteen tekemisen ohessa hän ohjaa kuvallisen terapeuttisen ilmaisun työpajoja.

Mediakuvia kansiossa: https://www.dropbox.com/sh/8objfv2f32e78dh/AABKNxqwQqTB2amtcCBOc8O_a?dl=0
Kuvaajan nimi tiedoston nimessä, mainittava julkaistaessa.

Yhteyshenkilöt

Laura Pekkala
Tiedottaja, Kangasala-talon galleria
laura.pekkala (at) kangasala-talo.fi
040 773 0196

Kuvat

Taitelijatapaaminen liittyy Anitta Toivion näyttelyyn Emotionaalisia muotokuvia Kangasala-talon galleriassa.  Kuva: Marianne Laiti.
Taitelijatapaaminen liittyy Anitta Toivion näyttelyyn Emotionaalisia muotokuvia Kangasala-talon galleriassa. Kuva: Marianne Laiti.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kuohunharjuntie 6
36200 KANGASALA

040 773 0148http://www.kimmopyykkotaidemuseo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseon vaihtuvat näyttelyt esittelevät korkeatasoista kotimaista kuvataidetta kahdessa kerroksessa. Pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee taidemuseon kolmannessa kerroksessa avaa kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämän ja uran vaiheita. Taidemuseon yleisötyöhön kuuluvat yleisö- ja teemaopastukset, opastukset, luennot ja työpajat eri kohderyhmille. Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsee Kangasala-talossa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme