SDP EDUSKUNTA

Kvarnström: Meidän on tuettava kurdeja

Jaa

Kansanedustaja Johan Kvarnström (SDP) osallistui eilen Helsingissä järjestettyyn mielenosoitukseen osoittaakseen tukensa kurdeille. Kvarnströmin mielestä on tärkeää, että Turkin väkivaltainen hyökkäys tuomitaan. Hyökkäys on jo vaatinut siviiliuhreja ja tuhannet ihmiset ovat joutuneet pakenemaan Syyriasta.

-Suomi on pääministeri Antti Rinteen (SDP) johdolla tuominnut iskut selvin sanankääntein. On myös hyvä, että ryhdymme sanoista tekoihin ja lopetamme uusien asekauppasopimusten solmimisen Turkin kanssa. Meidän olisi jopa syytä tarkastella voimassaolevia asekauppasopimuksia, Kvarnström sanoo.


Nato-maat USA ja Turkki ovat Kvarnströmin mukaan toimineet häpeällisesti.


-Trumpin lausunto siitä, että kurdit eivät auttaneet Normandian maihinnousussa ja Erdoğanin yritykset kiristää EU:ta paljastavat heidän oikean luonteensa ja vallanhimonsa. Emme saa antaa tämän vaikuttaa meihin, vaan meidän on tuettava kurdeja ja painostettava Turkkia lopettamaan siviileihin kohdistuvat hyökkäykset, sanoo Johan Kvarnström

--

Kvarnström: Vi måste fortsätta stöda det kurdiska folket


Riksdagsledamot Johan Kvarnström (SDP) deltog i gårdagens demonstration i Helsingfors för att visa det kurdiska folket stöd. Enligt Kvarnström är det viktigt att vi fördömer Turkiets våldsamma invasion som redan skördat civila offer och drivit tusentals människor på flykt i Syrien.


-Finland har med statsminister Antti Rinne (SDP) fördömt anfallet med önskvärd tydlighet. Det är också bra att vi går från ord till handling och stoppar nya vapenhandelsavtal med Turkiet. Vi har till och med skäl att se över de licenser som nu är i kraft, säger Kvarnström.


Nato-länderna USA och Turkiet har enligt Kvarnström agerat skamligt.


-Att Trump också säger att kurderna inte heller hjälpte till vid landstigningen i Normandie och Erdoğan försöker utpressa EU visar deras sanna politiska ansikte och galna maktspråk. Detta får inte påverka oss, utan vi måste fortsätta stöda det kurdiska folket och pressa Turkiet att sluta attackera civila, säger Johan Kvarnström.

Yhteyshenkilöt

Johan KvarnströmKansanedustaja - Riksdagsledamot

050 514 4080

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Viitanen: Vihdoin työttömiä kurittanut aktiivimalli saa mennä 13.11.2019 13:14:57 EETTiedote

Kansanedustaja Pia Viitanen on tyytyväinen, että vihdoin myös Kokoomus on muuttanut kantansa ja on valmis purkamaan työttömiä kurittaneen aktiivimallin leikkurin. - Vielä kuukausi sitten Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo oli valmis säilyttämään aktiivimallin, kehui sen erinomaisuutta monin sanakääntein ja piti sitä kannustavana. Koko viime kauden kokoomuksen edustajat vannoivat aktiivimallin nimeen, se oli heidän mukaansa työllisyydenhoidon teholääke. Nyt kokoomuslaiset yhtenä rintamana todistivat eilisessä eduskunnan salikeskustelussa, miten kukaan heistä ei jää aktiivimallia kaipaamaan sen poistuessa ensi vuoden alussa, toteaa Viitanen. - On tietysti hyvä, että Kokoomus on vihdoin tullut sille kannalle, että työttömille keppiä tarjonnut ja köyhyyttä lisännyt aktiivimalli saa mennä. Tämän olisi kuitenkin voinut tehdä jo huomattavasti aiemmin ja säästää työttömät toimeentulon leikkauksilta, puhumattakaan nöyryytyksestä, jota työttömät ovat joutuneet kokemaan yrittäessään täyttää a

SDP:n Nurminen: Epäoikeudenmukainen aktiivimalli pian historiaa: nyt katse palveluihin1.11.2019 17:02:38 EETTiedote

SDP:n kansanedustaja, eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ilmari Nurminen on tyytyväinen, että epäinhimillinen ja ihmisiä epäoikeudenmukaisesti kohdellut aktiivimalli on pian historiaa. Tänään julkaistun raportin mukaan aktiivimallin työllisyysvaikutuksia ei pystytä osoittamaan. - Aktiivimalli on työttömyysturvan leikkausmalli, johon on sisältänyt runsaasti ongelmia ja sitä on kritisoitu voimakkaasti. Tänään julkaistu raportti osoitti, että aktiivimallin leikkuri osui erityisesti vanhimpiin työttömiin. Yli 55-vuotiaista työttömistä päiväraha pieneni noin puolella. Luku on pysäyttävä. Jotta hyvinvointivaltion palvelut voidaan turvata, on kiinnitettävä erityistä huomiota yli 55-vuotiaiden työllisyysasteen nostamiseen, sanoo Nurminen. Hallituksen esitys aktiivimallin purkamiseksi annetaan eduskunnalle tässä kuussa. Nurminen kiittelee, että nyt katse kohdistetaan työttömien palveluiden turvaamiseen. - On ensisijaisen tärkeää, että työttömien palvelut turvataan ja niitä entisestään vahvisteta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme