Keski-Suomen ELY-keskus

KYKY-ryhmä koolla taas edistämässä kestävää elämäntapaa (Keski-Suomi)

Jaa

Keski-Suomen kestävän elämäntavan yhteistyöryhmä KYKY on aloittanut viidennen toimikautensa. KYKY-ryhmä kokoaa yhteen monenlaisia kestävää kehitystä edistäviä tahoja maakunnasta ja painottaa erityisesti oppimisen merkitystä kestävän kehityksen edistämisessä.

KYKY-logo
KYKY-logo

KYKY kokoontui uudella kokoonpanolla ensimmäiseen kokoukseensa 9.3.2021. Ryhmään kuuluu yli 40 henkilöä, jotka edustavat pääasiassa yhdistyksiä, kuntien ympäristö-, nuoriso- ja sivistystoimialoja, museoita, oppilaitoksia ja alueellisia viranomaisia.

Keskustelua käytiin ensimmäisessä tapaamisessa muun muassa vesistöihin liittyvästä ympäristötietoisuudesta, luonnon monimuotoisuuden huomioon ottamisesta organisaatioiden arkitoiminnassa, koulujen aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintamalleista, ulkona oppimisen tukemisesta lukioissa sekä yleisesti hyvien käytäntöjen ja osaamisen jakamisen hyödyistä ja mahdollisuuksista.

- Monialaisen yhteistyöverkoston kautta mukana olevat toimijat voivat löytää yhteistyötahoja ja vaihtaa parhaita käytäntöjä alueella. Aiemmilla toimikausilla on luotu toimijoiden kesken yhteisiä hankkeita. Jo nyt ensimmäisessä tapaamisessa ryhmän kesken löytyi yhteisiä kehittämiskohteita, joita voidaan lähteä työstämään eteenpäin. Omalle organisaatiolle KYKY-ryhmä on suuri voimavara päästä kuulemaan laajemmin maakunnan kuulumisia kestävän elämäntavan kasvatuksen eri tavoista, sanoo KYKY-ryhmän vuoden 2021 puheenjohtaja, toiminnanjohtaja Anna Sarkkinen JAPA ry:stä.

KYKY-ryhmän ajatuksena on koordinoida ja kehittää kestävän elämäntavan kasvatusta Keski-Suomessa sekä toimia tiedonvaihdon areenana ja yhteistyön mahdollistajana. Taustalla ovat YK:n kestävän kehityksen tavoitteet (Agenda 2030), joihin Suomikin on sitoutunut, ja toisaalta aiemmassa kehittämistyössä tehty havainto alueellisen yhteistyön tärkeydestä. Täsmälliset toimintatavat muotoillaan ryhmän asiantuntemusta hyödyntäen.

KYKY-ryhmän on asettanut Keski-Suomen ELY-keskus. Vastaavia yhteistyöryhmiä toimii ympäri Suomen. KYKY-ryhmän nimittämän KETO-verkoston eli Keski-Suomen ympäristökasvatuksen kehittämiskeskusverkoston organisaatiot vastaavat KYKY-ryhmän johtamisesta. KETO verkostoon kuuluvat JAPA ry, Keski-Suomen museo, Jyväskylän luontokoulu, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto POKE ja Keski-Suomen Luontomuseo.


Tervetuloa keskustelemaan KYKY-keskiviikkoihin

KYKY-ryhmän teemoista kiinnostuneet voivat osallistua ryhmän järjestämiin 45-minuuttisiin KYKY-keskiviikkoihin kerran kuussa keskiviikkoisin klo 15. Keskustelut järjestetään Teamsin kautta ja niissä käydään vapaamuotoista keskustelua ennalta sovitusta aihepiiristä. KYKY-keskiviikoista saa tarkempaa tietoa Kestävä elämäntapa Keski-Suomessa -Facebook-sivulta. Seuraava keskustelu pidetään 24.3.2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

KYKY-ryhmän puheenjohtaja Anna Sarkkinen, JAPA ry, p. 040 593 8541, anna.sarkkinen@jyvaskyla.fi

Ympäristökasvatusasiantuntija Tanja Tuulinen, Keski-Suomen ELY-keskus, p. 0295 024 669, tanja.tuulinen@ely-keskus.fi

Kuvat

KYKY-logo
KYKY-logo
Lataa
KYKY-ryhmäläiset kuvasivat osaamistaan, tehtäviään ja toimintakenttäänsä tällaisilla sanoilla.
KYKY-ryhmäläiset kuvasivat osaamistaan, tehtäviään ja toimintakenttäänsä tällaisilla sanoilla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme