SDP EDUSKUNTA

Kyllönen ja Piirainen tyytyväisiä valtion ensi vuoden talousarvioon

Jaa

Valtiovarainvaliokunnan jäsenet, kainuulaiskansanedustajat Merja Kyllönen (vas) ja Raimo Piirainen (sd) ovat tyytyväisiä Oulun vaalipiirin alueelle kohdistuvista budjettilisäyksistä. Liikenneturvallisuuden parantamiseksi korjausvelkaa kavennetaan lähes miljoonalla ja kevyenliikenteen väyliä rakennetaan lähes kahdella miljoonalla.

SDP:n kansanedustaja Raimo Piirainen (sd) on tyytyväinen valtiovarainvaliokunnan budjetin jakovaran kohdennuksiin Kainuuseen ja Pouhjois-Pohjanmaalle. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
SDP:n kansanedustaja Raimo Piirainen (sd) on tyytyväinen valtiovarainvaliokunnan budjetin jakovaran kohdennuksiin Kainuuseen ja Pouhjois-Pohjanmaalle. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)

- Eduskunnan jakovara on ensi vuoden 57,7 miljardin euron talousarvioon nähden pieni eli 40 miljoonaa euroa, mutta nyt saadaan eteenpäin meidänkin alueella pitkään odotettuja kehittämiskohteita, valtiovarainvaliokunnan liikenne- ja maatalousjaoston jäsenet Kyllönen ja Piirainen toteavat.

Kyllönen ja Piirainen ovat erityisen tyytyväisiä vaalipiirin alueelle kohdennettuihin reilun 3.3 miljoonan euron satsauksiin paikallisiin hankkeisiin. Edustajat muistuttavat, että laajempaa liikenneverkon korjaustyöohjelmaa ja isompia investointeja linjataan edelleen 12-vuotisessa liikennejärjestelmän kehittämistyössä.

- Määrällisesti eniten jouluista lisärahaa on tiedossa kevyenliikenteen kohteisiin, luontopalveluiden rakenteiden korjaamiseen ja tiestön pienempään peruskunnostukseen.
Tämän vuoden budjettiprosessi jää vahvasti molempien kansanedustajien mieleen, kun valtiovarainvaliokunnan pohjoisen tiimin yksi jäsen kuoli äkillisesti. Antti Rantakankaan poismeno jätti ison aukon ja katsoimme omaksi velvollisuudeksemme Antin muistoa kunnioittaen pitää porukalla huolta myös hänen alueensa perinnön vaalimisesta, Kyllönen ja Piirainen toteavat ja kiittävät kaikkia puolueita hyvästä yhteistyöstä.

Rahoitusta vuoden 2020 talousarviossa eduskunnan jakovarasta:

Kainuu:

Arktiset Aromit ry:lle 50 000 eur luonnontuotealan kehittämiseen
Ystävyyden puiston luontopalvelut, Lentua 50 000 eur
Rokuan reitin rakenteiden kunnostaminen (luontopalvelut) 75 000 eur
Mt 19033 Vuoreslahdentie Kajaani 200 000 eur
Mt 19205 Uvantie Paltamo 140 000 eur
VT 22 Rokuan tienhaara 400 000 eur
Emäjoen kevyenliikenteen silta, Suomussalmi 600 000 eur
Lentuankosken möljän kunnostus Kuhmo 60 000 eur

Pohjois-Pohjanmaa:

Ylivieska Taanilan alueen tulvavesien hallinta 300 000 eur
Mt 18409, Juotennivan sillan korjaus, Haapavesi 200 000 eur
VT 27, Ylivieska, kevyen liikenteen väylä 500 000 eur
Mt 18585, Kamutanmäki ja Jängäntie, kevyenliikenteen väylä Raahe 750 000 eur

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

SDP:n kansanedustaja Raimo Piirainen (sd) on tyytyväinen valtiovarainvaliokunnan budjetin jakovaran kohdennuksiin Kainuuseen ja Pouhjois-Pohjanmaalle. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
SDP:n kansanedustaja Raimo Piirainen (sd) on tyytyväinen valtiovarainvaliokunnan budjetin jakovaran kohdennuksiin Kainuuseen ja Pouhjois-Pohjanmaalle. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Salonen: Koronakriisin hoito vaatii määrätietoisia toimia: nyt on turvattava ihmisten hyvinvointi ja kasvun edellytykset18.9.2020 15:32:34 EESTTiedote

Oppositiopuolueet jättivät tänään yhteisen välikysymyksensä hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikasta. Välikysymyksessä arvostellaan hallitusta voimakkain sanankääntein tulevien vuosien velanotosta. Kansanedustaja, SDP:n eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen muistuttaa, että hallitus ottaa velkaa lieventääkseen koronakriisin aiheuttamia taloudellisia vahinkoja muun muassa kunnille ja yrityksille. Näin on toimittu poikkeuksetta myös muualla Euroopassa, mikä kertoo velanoton välttämättömyydestä kriisissä. - Oppositio jättää tarkoitushakuisesti sanomatta, että lähes kaikki maailman valtiot ovat joutuneet ottamaan lisävelkaa raivatakseen tietä ulos kriisistä. Ei Suomikaan voi antaa massamittaisesti yritystensä ajautua konkurssiin ja kuntia välttämättömien palveluiden leikkausten kierteeseen. Esimerkiksi Saksa, joka on tunnettu budjettikuristaan, on elvyttänyt talouttaan tähän mennessä jo 218 miljardin velaksi otetun euron edestä. Lisäksi he suunnittelevat lisäävänsä vi

Piirainen: Tärkeimmille maakuntakentille lennot jatkuvat – kiitos ministeri Harakalle!17.9.2020 16:33:23 EESTTiedote

- Tämä on hyvä ja odotettu päätös, jolla selvitään yli sumean korona-ajan, toteaa SDP:n kansanedustaja Raimo Piirainen kun Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti tänään alueiden lentoliikennettä selvittäneen työryhmän lopputuloksesta, jossa valtio ostaisi lentoliikennettä Kokkolan, Joensuun, Kajaanin, Jyväskylän ja Kemin lentoasemille vuoden 2021 loppuun saakka.

SDP:n Heidi Viljanen tyytyväisenä asiakasmaksulain etenemisestä eduskuntaan17.9.2020 14:16:33 EESTTiedote

SDP:n kansanedustaja Heidi Viljanen iloitsee asiakasmaksulain uudistuksen etenemisestä eduskuntaan. Sanna Marinin hallitusohjelmakirjauksen mukaisesti asiakasmaksulain uudistuksella lisätään terveyden tasa-arvoa laajentamalla maksuttomuutta ja kohtuullistamalla maksuja. -Uudistus on tärkeä, jotta jokainen ihminen saa tarvitsemansa hoidon tarpeeksi matalalla kynnyksellä. Olen erityisen iloinen, että uudistus koskee laajaa joukkoa palveluita ja maksuttomuutta painotetaan ehkäiseviin palveluihin. Helposti saatavilla olevilla, oikea-aikaisilla ehkäisevillä palveluilla voidaan parantaa ihmisen arkea ja samalla vähentää tulevaisuuden kasvavia sote-menoja, Viljanen kommentoi. Lakiluonnoksen mukaan maksuttomiksi tulisivat perusterveydenhuollon hoitajavastaanotot ja alaikäisten poliklinikkakäynnit. Lisäksi maksuttomuus laajenee muun muassa mielenterveyspalveluissa. Myös maksukattoon on tulossa laajennuksia. Maksukattoa kerryttäviin palveluihin tulee lakimuutoksen myötä lisäyksiä ja tulevaisuude

Kansanedustaja Werning: Asiakasmaksulain tärkeä uudistus vihdoin käyntiin17.9.2020 14:13:48 EESTTiedote

Kansanedustaja Paula Werning (sd) pitää hallituksen asiakasmaksulain uudistusta hyvin tärkeänä toimenpanona. Asiakasmaksulain keskeisimpien uudistusten tavoitteena on hoidon esteiden poistaminen ja terveyden tasa-arvon lisääminen mm. maksuttomuutta laajentamalla ja kohtuullistamalla maksuja. Uudistus pitää sisällään esimerkiksi terveyspalvelut, maksukaton laajennukset, maksujen huojentamisen ja pitkäaikaisten asumispalveluiden maksujen määräytymisperusteet. - Terveyspalveluissa on tarkoitus jatkossa järjestää perusterveydenhuollossa hoitajakäynnit maksuttomiksi. Tämä lisää alueellista tasa-arvoa merkittävästi. Tärkeä uudistus on myös alaikäisten poliklinikkakäyntien muuttaminen ilmaisiksi. Muita maksuttomia terveyspalveluja ovat jatkossa myös tärkeä perusterveydenhuollon mielenterveystyö sekä kouluterveyshuolto kaiken ikäisille. Edellä mainitut uudistukset ovat erittäin tervetulleita, Werning painottaa. Maksukaton laajennukset helpottavat jatkossa monen kansalaisen elämää. - Laajennus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme