Kymenlaakson Sähköverkko Oy

Kymenlaakson Sähköverkko ja MM Kotkamills uusivat voimajohdon yhteisinvestoinnilla

Jaa

Kyminlinnasta Kotkansaarelle kulkeva 110 kV voimajohto uusitaan vuoden 2022 aikana. Nykyinen voimajohto on rakennettu vuonna 1951, ja se on Kymenlaakson Sähköverkon ja MM Kotkamillsin yhteisomistuksessa. Yhteisinvestointina uusittava voimajohto varmentaa sekä Kotkan keskusta-alueen että MM Kotkamillsin tehtaan sähkönjakelua.

Voimajohto uusitaan sekä ikänsä että sijaintinsa vuoksi. Nykyisellä voimajohtoreitillä huoltotoimenpiteet ovat paikoitellen erittäin hankalia pehmeän maaston vuoksi, ja onkin todettu järkeväksi lähteä siirtämään johto uudelle reitille ja helpommin huollettavalle alueelle, kertoo Kymenlaakson Sähköverkon Tuomo Hakkarainen. Linjaus on suunniteltu yhteistyössä Kotkan kaupungin, MM Kotkamillsin ja Kymenlaakson Sähköverkon kanssa ja sillä on mm. ELY-keskuksen hyväksyntä. Urakoitsijana hankkeessa toimii Eltel Networks Oy.

Voimajohdon rakentaminen alkaa perustustöillä joulukuussa 2021, puuston poisto alueella on käynnistynyt jo syksyllä. Johtolinjan rakentaminen tehdään mahdollisimman valmiiksi talven aikana, ja uusi voimajohto kytketään käyttöön Kotkamillsin tehtaan huoltoseisokin aikana elo-syyskuussa 2022. Vanhojen pylväiden lopulliset purkutyöt toteutetaan viimeistään talvella 2023. Rakentamisessa huomioidaan läheinen luonnonsuojelualue, sitä koskevat säädökset ja mm. lintujen pesintäajat.

Liitteet: kuva voimajohtoreitillä käytettävästä pylväsmallista sekä voimalinjan reittikartta 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Kymenlaakson Sähköverkko Oy
Kymenlaakson Sähköverkko Oy
Yhdystie 7
47200 Elimäki

Vaihde 05 77801https://www.ksoy.fi/sahkoverkko

Kymenlaakson Sähköverkko Oy harjoittaa verkkoliiketoimintaa neljän maakunnan alueella Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Päijät-Hämeessä sekä Uudellamaalla.  Sähköverkomme on yli 13 000 kilometrin pituinen ja toimitamme sähköä koteihin ja yrityksiin yli 100 000 asiakkaalle. Tavoitteenamme on turvata häiriötön sähkönjakelu vuoden jokaisena päivänä. Sähköverkkoa kehitetään jatkuvasti entistä paremmaksi ja investoimme vuosittain noin 15 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen ja uudistamiseen.

Kymenlaakson Sähköverkko Oy on Kymenlaakson Sähkö Oy:n kokonaan omistama tytäryhtiö. Konsernissamme työskentelee noin 60 asiantuntijaa. Toimipisteemme sijaitsevat Kouvolan Elimäellä ja Kotkassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.