Kymenlaakson Sähköverkko Oy

Kymenlaakson Sähköverkko parantaa sähkön toimitusvarmuutta Enäjärven alueella Kouvolassa kolmen miljoonan euron investoinnilla

Jaa
Kymenlaakson Sähköverkko on käynnistänyt verkonrakennustyöt Enäjärven kylän alueella. Sähköverkkoa parannetaan osana pitkäaikaista kehityssuunnitelmaa ja sähkön toimitusvarmuuden parantamiseksi.
KSOY arkistokuva
KSOY arkistokuva

Urakassa asennetaan keskijänniteverkon maakaapelia noin 40 kilometriä ja pienjänniteverkon maakaapelia noin 20 kilometriä. Uusia puistomuuntamoita rakennetaan yhteensä 36 kappaletta. Työt ovat alkaneet maaliskuussa ja niiden arvioidaan valmistuvan lokakuun loppuun mennessä. Vanhojen linjojen purkutöitä tehdään loppuvuoden 2023 ja kevään 2024 aikana.

Suurin osa töistä tehdään pelloilla ja maastoissa, mutta alueella liikkuvien on syytä muistaa varoa työkoneita. Pahoittelemme työstä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Pääurakoitsijana kohteessa toimii Wire Oy.

Sähköverkkoamme kehitetään jatkuvasti entistä paremmaksi ja investoimme vuosittain noin 15 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen ja uudistamiseen. Toimintaympäristömme muuttuu, kun yhteiskunta sähköistyy ja sähköntuotanto muuttuu ympäristöystävälliseksi. Kymenlaakson Sähköverkko toimittaa sähköä yli 100 000 asiakkaalle neljän maakunnan alueella Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Päijät-Hämeessä sekä Uudellamaalla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

KSOY arkistokuva
KSOY arkistokuva
Lataa
Investointialue violetilla pohjalla
Investointialue violetilla pohjalla
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kymenlaakson Sähköverkko Oy
Kymenlaakson Sähköverkko Oy
Yhdystie 7
47200 Elimäki

Vaihde 05 77801https://www.ksoy.fi/sahkoverkko

Kymenlaakson Sähköverkko Oy harjoittaa verkkoliiketoimintaa neljän maakunnan alueella Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Päijät-Hämeessä sekä Uudellamaalla.  Sähköverkomme on yli 13 000 kilometrin pituinen ja toimitamme sähköä koteihin ja yrityksiin yli 100 000 asiakkaalle. Tavoitteenamme on turvata häiriötön sähkönjakelu vuoden jokaisena päivänä. Sähköverkkoa kehitetään jatkuvasti entistä paremmaksi ja investoimme vuosittain noin 15 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen ja uudistamiseen.

Kymenlaakson Sähköverkko Oy on Kymenlaakson Sähkö Oy:n kokonaan omistama tytäryhtiö. Konsernissamme työskentelee noin 60 asiantuntijaa. Toimipisteemme sijaitsevat Kouvolan Elimäellä ja Kotkassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kymenlaakson Sähköverkko Oy

Kymenlaakson Sähköverkon verkkopalveluhinnat nousevat kesäkuun alussa keskimäärin 5,8 prosenttia4.4.2023 08:33:01 EEST | Tiedote

Kesäkuussa tehtävän noin 5,8 prosentin hinnankorotuksen taustalla on verkkoliiketoiminnan kustannusten voimakas kasvu. Verkon rakentamiskustannukset nousivat viime vuoden aikana kymmeniä prosentteja ja samanaikaisesti inflaatio on nostanut verkon huolto- ja kunnossapitokustannuksia. Sähkön korkea hinta on lisäksi korottanut sähköverkon häviösähkön hintaa viime vuonna merkittävästi. Uudet verkkopalveluhinnat tulevat voimaan 1.6.2023. Edellinen hinnankorotus on tehty vuonna 2018.

Kymenlaakson Sähköverkko uudistaa sähkön mittausta17.1.2023 10:00:17 EET | Tiedote

Kymenlaakson Sähköverkko Oy on solminut yhteistyösopimuksen kotimaisen Aidon Oy:n kanssa uusien älykkäiden sähkömittarien hankinnasta, tiedonsiirtopalvelusta ja asennuksesta. Lisäksi Aidon toimittaa Kymenlaakson Sähköverkolle energiamittauksen ja mittaustiedonhallinnan kymmenen vuoden ajan. Kymenlaakson Sähköverkko uudistaa hankkeessa noin 100 000 sähkömittaria ja hankinnan arvo on noin 17 miljoonaa euroa.

Kymenlaakson Sähköverkko on varautunut mahdollisiin sähköpulatilanteisiin9.9.2022 11:17:19 EEST | Tiedote

Sähköpula syntyy, kun sähkön tuotanto ja tuonti eivät riitä kattamaan sähkön kulutusta. Tilanne on Suomessa edelleen epätodennäköinen, mutta siihen on varauduttu sekä valtakunnallisesti että paikallisten verkkoyhtiöiden toimesta. Sähköpula on aina valtakunnallinen häiriötilanne, jossa kantaverkkoyhtiö Fingrid hallinnoi tilannetta valtakunnan tasolla ja ohjeistaa jakeluverkkoyhtiöitä toteuttamaan paikallisia sähkökatkoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme