Kymenlaakson Sähköverkko Oy

Kymenlaakson Sähköverkko parantaa sähkön toimitusvarmuutta Orimattilan alueella yli kahden miljoonan euron investoinnilla

Jaa
Kymenlaakson Sähköverkko on jo käynnistänyt verkonrakennustyöt Heinämaan alueella, ja vastaava projekti käynnistyy kesän alussa myös Kuivannon alueella. Sähköverkkoa parannetaan osana pitkäaikaista kehityssuunnitelmaa ja sähkön toimitusvarmuuden parantamiseksi. Kohteiden investointikustannus on yhteensä yli kaksi miljoonaa euroa.
Kuvituskuva vuoden 2021 maakaapelointikohteesta. Kuva: KSOY
Kuvituskuva vuoden 2021 maakaapelointikohteesta. Kuva: KSOY

Heinämaan alueella maanrakennustyöt ovat käynnissä, vaikka runsasluminen talvi siirsikin hieman aloitusta, kertoo Esa Niemelä. Teiden alitusporauksia on tehty ja kaapeliojien kaivuu on käynnistynyt. Kokonaisuudessaan maakaapelointia toteutetaan noin 19 kilometriä. Uusia puistomuuntamoita nousee 15 kappaletta.

Kuivannon alueella päästään aloittamaan kaivuutyöt näillä näkymin kesäkuussa. Sähkötekniset suunnitelmat ovat valmiina ja maastonsuunnittelu käynnissä. Parhaillaan tehdään maankäyttösopimuksia paikallisten maanomistajien kanssa. Kuivannon alueella maakaapeloidaan sähköverkkoa noin 17 kilometriä ja rakennetaan uusia puistomuuntamoita 14 kappaletta.

Verkonrakennustöiden arvioidaan valmistuvan lokakuun loppuun mennessä. Vanhojen linjojen purkaminen sekä viimeistelytyöt toteutetaan loppuvuoden 2022 ja kevään 2023 aikana. Molempia kohteita rakentaa yhteistyökumppanimme Netel Oy. Pahoittelemme kohteiden rakentamisesta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuvituskuva vuoden 2021 maakaapelointikohteesta. Kuva: KSOY
Kuvituskuva vuoden 2021 maakaapelointikohteesta. Kuva: KSOY
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kymenlaakson Sähköverkko Oy
Kymenlaakson Sähköverkko Oy
Yhdystie 7
47200 Elimäki

Vaihde 05 77801https://www.ksoy.fi/sahkoverkko

Kymenlaakson Sähköverkko Oy harjoittaa verkkoliiketoimintaa neljän maakunnan alueella Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Päijät-Hämeessä sekä Uudellamaalla.  Sähköverkomme on yli 13 000 kilometrin pituinen ja toimitamme sähköä koteihin ja yrityksiin yli 100 000 asiakkaalle. Tavoitteenamme on turvata häiriötön sähkönjakelu vuoden jokaisena päivänä. Sähköverkkoa kehitetään jatkuvasti entistä paremmaksi ja investoimme vuosittain noin 15 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen ja uudistamiseen.

Kymenlaakson Sähköverkko Oy on Kymenlaakson Sähkö Oy:n kokonaan omistama tytäryhtiö. Konsernissamme työskentelee noin 60 asiantuntijaa. Toimipisteemme sijaitsevat Kouvolan Elimäellä ja Kotkassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kymenlaakson Sähköverkko Oy

Kymenlaakson Sähköverkko uudistaa sähkön mittausta17.1.2023 10:00:17 EET | Tiedote

Kymenlaakson Sähköverkko Oy on solminut yhteistyösopimuksen kotimaisen Aidon Oy:n kanssa uusien älykkäiden sähkömittarien hankinnasta, tiedonsiirtopalvelusta ja asennuksesta. Lisäksi Aidon toimittaa Kymenlaakson Sähköverkolle energiamittauksen ja mittaustiedonhallinnan kymmenen vuoden ajan. Kymenlaakson Sähköverkko uudistaa hankkeessa noin 100 000 sähkömittaria ja hankinnan arvo on noin 17 miljoonaa euroa.

Kymenlaakson Sähköverkko on varautunut mahdollisiin sähköpulatilanteisiin9.9.2022 11:17:19 EEST | Tiedote

Sähköpula syntyy, kun sähkön tuotanto ja tuonti eivät riitä kattamaan sähkön kulutusta. Tilanne on Suomessa edelleen epätodennäköinen, mutta siihen on varauduttu sekä valtakunnallisesti että paikallisten verkkoyhtiöiden toimesta. Sähköpula on aina valtakunnallinen häiriötilanne, jossa kantaverkkoyhtiö Fingrid hallinnoi tilannetta valtakunnan tasolla ja ohjeistaa jakeluverkkoyhtiöitä toteuttamaan paikallisia sähkökatkoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme