Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kymmenet tuhannet kesäkukat koristavat Vaasaa

Jaa

Vaasalaisia ilahduttavat jälleen viheralueyksikkömme istuttamat kesäkukat. Tänä vuonna väriteema on puna-keltainen, ja kukkia istutetaan yhteensä noin 23 000.

Kuva: Susanna Saari
Kuva: Susanna Saari

Kesäkukkien istutustyö kestää noin kolme viikkoa, mutta sitä ennen on jo tehty suuri työ. Suunnittelu aloitetaan edellisen vuoden loppupuolella, ja joka vuosi suunnitelmiin mietitään sopiva teema ja värimaailma. Tämän kesän suunnitelmista on ollut päävastuussa viheraluehortonomi Leila Roininen.

- Kesäkukkasuunnitelmat valmistuvat tammikuussa, jonka jälkeen tilataan siemenet, kylvölaatikot ja pistokastaimet. Kasvihuonekausi alkaa helmikuussa ja kestää noin 17 viikkoa. Taimia ruukutetaan suurempiin ruukkuihin, kastellaan ja lannoitetaan suurella huolella ja ammattitaidolla, Roininen kertoo.

Kukkatornit ja -astiat täytetään ja istutetaan valmiiksi toukokuussa, jonka jälkeen ne saavat jatkaa kasvuaan kasvihuoneessa ennen kuin ne viedään ympäri kaupunkia asukkaiden ihailtaviksi. Kaikkiaan kesäkukkia kasvatetaan keskimäärin vuodesta riippuen noin 22 000-30 000.

- Hoitokaudella kukkia kastellaan sekä tarvittaessa nypitään ja lannoitetaan. Kukat ilahduttavat kaupunkilaisia yhteensä noin neljä kuukautta, Roininen kertoo.

Kesäkukka-esite esittelee lajit

Viheralueyksiköllä on jaossa myös oma Kesäkukkia-esite, jossa esitellään kesän istutuksia lajeittain sekä istutuspaikoittain.

- Esitteestä selviää esimerkiksi, että Vaasanpuistikolle torin viereen on istutettu muun muassa kukonharjaa, isosamettikukkia ja kesäbegonioita. Palosaaren torille puolestaan tulee muun muassa pelargoneja ja algerianmurattia, Roininen kertoo.

Kesäkukka-esitteen painetun version voi maksutta noutaa Visit Vaasan tori-infosta Vaasan torilta sekä Rewellin matkailuinfosta, pääkirjastossa sijaitsevasta kansalaisinfosta tai teknisen viraston aulasta (Kirkkopuistikko 26).

Sähköisen version voit lukea tästä: Kaupungin kesäkukkaesite (pdf) 

Yhteyshenkilöt

viheraluehortonomi Leila Roininen, puh. 0400 959 179, leila.roininen@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Susanna Saari
Kuva: Susanna Saari
Lataa
Kuva: Susanna Saari
Kuva: Susanna Saari
Lataa
Kuva: Susanna Saari
Kuva: Susanna Saari
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa får ett musikhus och ett nytt landmärke – starkt stöd av stadsfullmäktige för genomförandet27.7.2021 08:10:49 EEST | Tiedote

Stadsfullmäktige i Vasa beslöt vid sitt extra sammanträde 26.7 om beviljande av borgen för projektet Wasa Stations lån samt om bildande av ett nytt fastighetsbolag. Det av staden ägda bolaget tar sammanlagt 52 miljoner euro i lån och med det finansieras det framtida musikhusets andel av multifunktionskvarteret. Det är meningen att byggandet av Wasa Station på den gamla busstationens plats inleds redan i år.

Vaasa saa musiikkitalon ja uuden maamerkin – kaupunginvaltuustolta vahva tuki Wasa Stationin toteutumisen puolesta27.7.2021 08:08:12 EEST | Tiedote

Vaasan kaupunginvaltuusto päätti ylimääräisessä kokouksessaan 26.7. Wasa Station -hankkeen lainatakauksen myöntämisen puolesta ja uuden kiinteistöyhtiön perustamisesta. Kaupungin omistama yhtiö ottaa lainaa yhteensä 52 miljoonaa euroa, jolla rahoitetaan monitoimikortteliin tulevan musiikkitalon osuus. Vanhan linja-autoaseman paikalle nousevan Wasa Stationin rakentaminen on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme