KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna

Kymmeniä kuntatyön kehittäjiä palkitaan valtakunnallisella tunnustuksella

Jaa

Kuntatyön kehittämistä juhlistetaan 20. marraskuuta Kunteko-gaalassa Helsingissä. Gaalassa myönnetään yhteensä 41 palkintoa kuntatyöpaikoille ja -työntekijöille, jotka ovat parantaneet työelämän laatua ja palveluja vaikuttavasti.

Palkituissa korostuvat tänä vuonna erityisesti osallisuuden vahvistaminen niin kuntalaisten kuin henkilöstön keskuudessa sekä vastuullisuuden edistäminen varsinkin ympäristöasioissa. Palkintokriteerinä on tuloksellinen ja rohkea kehittämistyö, jota on tehty yhteistyössä työnantajan ja työntekijöiden kanssa.

Toista kertaa järjestettävään Kunteko-gaalaan kokoontuu yli 100 kunta-alan vaikuttajaa, työnantajaa ja työntekijää. Palkintoja keräävät tänä vuonna varsinkin sosiaali- ja terveysala, opetusala sekä pienet kunnat. Palkinnot jakaa KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan työntekijäjärjestöjen yhteinen kunta-alan työelämän kehittämisohjelma Kunteko 2020.

– Kunta-alalla kehitetään jatkuvasti, mutta tämä näkyy harvoin uutisissa. Palkitsemisilla ja gaalalla halusimme jakaa innostavia käytäntöjä ja nostaa hyvää kuntatyötä esille, sanoo Kuntekon ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu.

– Työn tekemisen tavat ovat muutoksessa, ja myös kunta-alalla on tartuttu tähän aktiivisella kehittämisellä. Kunnissa tehdään merkityksellistä työtä, josta on syytä olla ylpeä.

Palkintoja jaetaan useassa sarjassa

Kunteko jakaa palkintoja kolmessa eri sarjassa. Gaalassa palkitaan Ihmeiden tekijöitä eli kehittäjämielisiä kuntia, Oman työn sankareita eli yksittäisiä työntekijöitä sekä Innostavia tekoja.

Ihmeiden tekijät -sarjassa palkitaan kuusi kuntaa, jotka ovat ennakkoluulottomasti, henkilöstölähtöisesti ja tuloksellisesti kehittäneet toimintaansa ja tuoneet kehittämistyötään aktiivisesti esille.

Oman työn sankarit -sarjassa palkitaan kymmenen yksittäistä työntekijää, jotka ovat innokkaasti ja esimerkillisesti kehittäneet omaa ja työyhteisönsä työtä.

Innostavat teot -sarjassa palkitaan 25 kiinnostavaa ja innostavaa ratkaisua. Teot on valittu yli 200 kehittämisteosta, jotka on ilmoitettu vuonna 2019 Kuntekon Tekojen tori -sivustolle.

Sarjassa palkitaan muun muassa Vuoden ympäristö-, teknologia-, viestintä- ja yhdenvertaisuusteot. Niiden lisäksi palkitaan parhaimpia kehittämistekoja sosiaali- ja terveysalalta, opetus- ja kasvatusalalta, teknisestä toimesta, kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialalta, ruoka- ja siivouspalveluista sekä koko kuntaa kokevasta kehittämistyöstä. Kaikki palkittavat löytyvät yhteystietoineen liitteenä.

Kunteko 2020 - kunta- ja maakunta-alan työelämän kehittämisohjelma on KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen JUKO:n, KoHo:n ja JAU:n yhteinen valtakunnallinen hanke, joka on viiden vuoden ajan tarjonnut kehittämisapua kuntatyöpaikoille sekä tehnyt hyvää kuntatyötä näkyväksi. Ohjelman päärahoittaja on Euroopan sosiaalirahasto.

Lisätietoja:

Anna-Mari Jaanu, ohjelmapäällikkö, puh. +358 50 572 4620, anna-mari.jaanu@kt.fi
Tanja Vierula, projektipäällikkö, puh. +358 50 405 9989, tanja.vierula@kt.fi
Susanna Koivistoinen, projektitiedottaja, puh. +358 50 592 5386, susanna.koivistoinen@kt.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anna-Mari Jaanu, ohjelmapäällikkö, puh. +358 50 572 4620, anna-mari.jaanu@kt.fi
Tanja Vierula, projektipäällikkö, puh. +358 50 405 9989, tanja.vierula@kt.fi
Susanna Koivistoinen, projektitiedottaja, puh. +358 50 592 5386, susanna.koivistoinen@kt.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna
KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna
Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711https://www.kt.fi/

KT Kuntatyönantajat on kunta-alan työnantajajärjestö, joka ajaa kuntien ja kuntayhtymien etuja työmarkkinoilla sekä työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntatyönantajia valtakunnallisissa työmarkkinaneuvotteluissa sekä kolmikantayhteistyössä. 

Neuvottelemme ja laadimme kunta-alan virka- ja työehtosopimukset yhdessä henkilöstöä edustavien pääsopijajärjestöjen kanssa. Edunvalvonnan ohella tärkeä osa toimintaamme on kehittää henkilöstöjohtamiseen, tuloksellisuuteen ja työelämän laatuun kuuluvia tehtäviä. Hoidamme myös kuntatyönantajien edunvalvontaa Euroopan unionissa.

www.kt.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna

Yksityisen ja kuntasektorin väliset palkkaerot selvitetty17.2.2020 12:32:34 EETTiedote

KT Kuntatyönantajat ja kunta-alan pääsopijajärjestöt päättivät viime neuvottelukierroksen yhteydessä selvittää erot kuntasektorin ja yksityisen sektorin palkoissa ja muissa työvoimakustannuksiin vaikuttavissa palvelussuhteen ehdoissa. Nyt valmistunut selvitys keskittyy tilastollisiin, laatuvakioituihin palkkaeroihin. Muiden työvoimakustannuserojen (ml. vuosilomat) selvittäminen on vielä kesken.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme