Kymmeniä kuntatyön kehittäjiä palkitaan valtakunnallisella tunnustuksella
Palkituissa korostuvat tänä vuonna erityisesti osallisuuden vahvistaminen niin kuntalaisten kuin henkilöstön keskuudessa sekä vastuullisuuden edistäminen varsinkin ympäristöasioissa. Palkintokriteerinä on tuloksellinen ja rohkea kehittämistyö, jota on tehty yhteistyössä työnantajan ja työntekijöiden kanssa.
Toista kertaa järjestettävään Kunteko-gaalaan kokoontuu yli 100 kunta-alan vaikuttajaa, työnantajaa ja työntekijää. Palkintoja keräävät tänä vuonna varsinkin sosiaali- ja terveysala, opetusala sekä pienet kunnat. Palkinnot jakaa KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan työntekijäjärjestöjen yhteinen kunta-alan työelämän kehittämisohjelma Kunteko 2020.
– Kunta-alalla kehitetään jatkuvasti, mutta tämä näkyy harvoin uutisissa. Palkitsemisilla ja gaalalla halusimme jakaa innostavia käytäntöjä ja nostaa hyvää kuntatyötä esille, sanoo Kuntekon ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu.
– Työn tekemisen tavat ovat muutoksessa, ja myös kunta-alalla on tartuttu tähän aktiivisella kehittämisellä. Kunnissa tehdään merkityksellistä työtä, josta on syytä olla ylpeä.
Palkintoja jaetaan useassa sarjassa
Kunteko jakaa palkintoja kolmessa eri sarjassa. Gaalassa palkitaan Ihmeiden tekijöitä eli kehittäjämielisiä kuntia, Oman työn sankareita eli yksittäisiä työntekijöitä sekä Innostavia tekoja.
Ihmeiden tekijät -sarjassa palkitaan kuusi kuntaa, jotka ovat ennakkoluulottomasti, henkilöstölähtöisesti ja tuloksellisesti kehittäneet toimintaansa ja tuoneet kehittämistyötään aktiivisesti esille.
Oman työn sankarit -sarjassa palkitaan kymmenen yksittäistä työntekijää, jotka ovat innokkaasti ja esimerkillisesti kehittäneet omaa ja työyhteisönsä työtä.
Innostavat teot -sarjassa palkitaan 25 kiinnostavaa ja innostavaa ratkaisua. Teot on valittu yli 200 kehittämisteosta, jotka on ilmoitettu vuonna 2019 Kuntekon Tekojen tori -sivustolle.
Sarjassa palkitaan muun muassa Vuoden ympäristö-, teknologia-, viestintä- ja yhdenvertaisuusteot. Niiden lisäksi palkitaan parhaimpia kehittämistekoja sosiaali- ja terveysalalta, opetus- ja kasvatusalalta, teknisestä toimesta, kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialalta, ruoka- ja siivouspalveluista sekä koko kuntaa kokevasta kehittämistyöstä. Kaikki palkittavat löytyvät yhteystietoineen liitteenä.
Kunteko 2020 - kunta- ja maakunta-alan työelämän kehittämisohjelma on KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen JUKO:n, KoHo:n ja JAU:n yhteinen valtakunnallinen hanke, joka on viiden vuoden ajan tarjonnut kehittämisapua kuntatyöpaikoille sekä tehnyt hyvää kuntatyötä näkyväksi. Ohjelman päärahoittaja on Euroopan sosiaalirahasto.
Lisätietoja:
Anna-Mari Jaanu, ohjelmapäällikkö, puh. +358 50 572 4620, anna-mari.jaanu@kt.fi
Tanja Vierula, projektipäällikkö, puh. +358 50 405 9989, tanja.vierula@kt.fi
Susanna Koivistoinen, projektitiedottaja, puh. +358 50 592 5386, susanna.koivistoinen@kt.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Anna-Mari Jaanu, ohjelmapäällikkö, puh. +358 50 572 4620, anna-mari.jaanu@kt.fi
Tanja Vierula, projektipäällikkö, puh. +358 50 405 9989, tanja.vierula@kt.fi
Susanna Koivistoinen, projektitiedottaja, puh. +358 50 592 5386, susanna.koivistoinen@kt.fi
Liitteet
Tietoja julkaisijasta
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT on työnantajajärjestö, joka ajaa kuntien, kuntayhtymien ja hyvinvointialueiden etuja työmarkkinoilla sekä työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kunta- ja hyvinvointialuetyönantajia valtakunnallisissa työmarkkinaneuvotteluissa sekä kolmikantayhteistyössä.ä.
Neuvottelemme ja laadimme virka- ja työehtosopimukset yhdessä henkilöstöä edustavien pääsopijajärjestöjen kanssa. Edunvalvonnan ohella tärkeä osa toimintaamme on kehittää henkilöstöjohtamiseen, tuloksellisuuteen ja työelämän laatuun kuuluvia tehtäviä. Hoidamme myös työnantajien edunvalvontaa Euroopan unionissa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT
KT ja alan palkansaajajärjestöt: Koulutuskorvauksen poisto kaventaisi osaamisen kehittämisen mahdollisuuksia kunnissa ja hyvinvointialueilla18.6.2025 10:00:00 EEST | Tiedote
Lähes kaikki kunnat ja hyvinvointialueet ovat hyödyntäneet koulutuskorvausta. Korvauksen poistaminen heikentäisi julkisten työpaikkojen mahdollisuuksia henkilöstön kehittämiseen.
KT selvitti: Kolmasosa 60–70-vuotiaista on jatkanut tai aikoo jatkaa työntekoa eläkkeellä, puolet ei haikaile takaisin10.6.2025 02:00:00 EEST | Tiedote
Kolmannes (34 %) 60–70-vuotiaista eli yli 200 000 suomalaista tekee tai aikoo tehdä töitä eläkkeellä, noin puolet (48 %) ei tee, eikä se ole heillä myöskään suunnitelmissa.
Kunta- ja hyvinvointialalle lähes kolmen vuoden työrauha5.5.2025 23:30:00 EEST | Tiedote
Kunta- ja hyvinvointialan kaikki neuvotteluosapuolet ovat hyväksyneet neuvottelutuloksen. Ratkaisun yleisen linjan mukaiset sopimuskorotukset ovat yhteensä 7,37 prosenttia lähes kolmelle vuodelle. Lisäksi on sovittu kunta- ja hyvinvointialan kehittämisohjelman jatkosta vuosille 2026–2028.
Sopimuskorotuksista on syntynyt yhteisymmärrys kunta- ja hyvinvointialalla30.4.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT sekä alan pääsopijajärjestöt ovat saavuttaneet yhteisymmärryksen kunta- ja hyvinvointialan sopimuskorotuksista. Lopullinen tulos vaatii vielä kaikkien sopimusalojen neuvottelutulokset ja osapuolten hallintojen hyväksynnän.
Aikuiskoulutukseen löydettävä pysyvä ratkaisu, pilotin kohdennuksessa muistettava osaajapula-alat16.4.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
KT vaatii pysyvää ratkaisua aikuiskoulutuksen rahoitukseen ja muistuttaa, että tuki on kohdennettava jatkossakin aloille, joilla osaajapula on suurin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme