Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Kysely kertoo: kotihoidon asiakkaat ovat pääosin tyytyväisiä saamaansa palveluun

Jaa

Koronavuodesta huolimatta kotihoidon asiakkaat antoivat kotihoidolle kouluasteikolla yleisarvosanaksi 8,19. Lukema pysyi lähes samana vuoden 2018 tulosten kanssa (8,2). Vastaajista peräti kolme neljästä antoi kotihoidolle arvosanaksi hyvän, kiitettävän tai erinomaisen.

– Olemme tehneet pitkäjänteisesti työtä kotihoidon kehittämiseksi. Olemme viime vuosina muun muassa palkanneet kotihoitoon yli 100 uutta työntekijää. Aina on varaa parantaa ja kehittämistyö jatkuu, mutta voimme olla tyytyväisiä tähän tulokseen, kotihoidon kehittämisestä vastaava palvelualueen johtaja Soili Partanen kertoo.

– On myös hienoa, että kaikilla kotihoidon palvelualueilla asiakastyytyväisyys on samalla tasolla. Tavoitteenamme on turvata yhdenvertaiset palvelut kaikille ja olemme siinä oikealla tiellä, Partanen jatkaa.

Korkeimman arvosanan (8,43) sai lääkejakelu, johon asiakkaat ovat perinteisesti olleet hyvin tyytyväisiä. Heikoimmin pärjäsi etähoito, jonka arvosana oli 7,86.

Hoitajat saavat kiitosta erityisesti ystävällisyydestä

95 prosenttia vastaajista kokee, että kotihoidon työntekijät kohtelevat heitä ystävällisesti. 79 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että hoitajilla on aina tai usein aikaa hoitaa sovitut tehtävät ilman kiirettä.

Suurin osa asiakkaiden käynneistä on hoitotoimenpiteiden tekemistä (67 %), avustamista lääkkeiden otossa (46 %) sekä peseytymisessä (46 %). Eniten lisää apua kaivataan ulkoiluun (20 %).

– Vastaajista 66 prosenttia kertoo saavansa arkeensa apua kotihoidon lisäksi myös lapsiltaan ja muilta läheisiltään. Omaisten ja läheisten rooli asiakkaan arjen pärjäämisessä ja esimerkiksi arkiliikkumisen tukemisessa on merkittävä, Partanen sanoo.

Vuoropuhelua omaisten ja asiakkaiden kanssa kehitettävä

Kyselyyn vastanneista asiakkaista 40 prosenttia ei tiennyt kuka on heidän vastuuhoitajansa. Lähes joka viidennelle puolestaan oli epäselvää, onko heille tehty palvelu- ja hoitosuunnitelma.

– Koronapandemian aikana emme ole voineet järjestää omaisten ja asiakkaiden kysely- ja keskusteluiltoja, mutta jatkamme tätä heti kun mahdollista. Meille on tärkeää käydä keskustelua asiakkaiden ja heidän läheistensä kanssa kotihoidon tarkoituksesta, saatavilla olevista palveluista ja saada palautetta työstämme, Partanen kertoo.

Yksi kehityskohteista on myös asiakkaiden arkiliikunnan tukeminen. Kyselyyn vastanneista asiakkaista vain joka neljäs kertoi tehneensä liikkumisharjoitteita.

– Kotihoidossa on käytössä liikkumissopimus, joka on osa palvelu- ja hoitosuunnitelmaa. Siihen kirjataan asiakkaan kanssa sovitut liikkumisen tavoitteet, jotka tukevat hänen hyvinvointiaan ja arjessa pärjäämistään. Tavoitteena voi olla esimerkiksi postilaatikolla käyminen. Sopimuksen käyttöä laajennetaan kokoa ajan ja se on osa kaupungin liikkumisohjelmaa, Partanen kertoo

Asiakaskysely toteutettiin lokakuussa 2020. Kyselyyn vastasi 2153 asiakasta ja vastausprosentti oli 33. Asiakaskysely on tehty säännöllisesti vuodesta 2006 alkaen ja se tehdään noin joka toinen vuosi. Kyselyssä vastaajat vastasivat heille esitettyihin väittämiin. He saivat antaa myös avointa palautetta.

Kotihoidolla tarkoitetaan kotisairaanhoitoa ja kotipalvelua. Kotihoito vastaa myös tukipalvelujen kuten kauppa-avun, peseytymisen, ateria- tai siivouspalvelujen järjestämisestä. Osa käynneistä voidaan toteuttaa etäkäynteinä.

Helsingissä on tällä hetkellä säännöllisen kotihoidon asiakkaita noin 7 000. Vuosittain käyntejä tehdään yli 3 miljoonaa.

Lisätietoja antaa
Soili Partanen, palvelualueen johtaja, p. 050 527 1010 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme