Jyväskylän yliopisto

Kysely suosikkireiteistä Keski-Suomessa

Jaa

Missä ulkoilet ja liikut mieluiten? Onko suosikkireittisi jo kartalla? Osana Keski-Suomen reitistöviikkoa avasimme kyselyn keskisuomalaisten suosikkireiteistä.

Missä sinä käyt mieluiten lenkillä? Kuva: Unsplash
Missä sinä käyt mieluiten lenkillä? Kuva: Unsplash

Karttapohjaisessa kyselyssä voit merkitä suosikkireittisi kartalle. Lopuksi voit myös kertoa, missä olisi hyvä olla ulkoiluun ja liikuntaan sopiva reitti. Kyselyssä näytetään kartalla Lipas.fi-tietokannasta löytyviä virallisia liikunta- ja ulkoilureittejä ja retkeilyn palveluita. Vastausten ei tarvitse rajautua virallisiin reitteihin, sillä virallisten reittien lisäksi liikkujien käytössä on suuri joukko muita polkuja ja reittejä. Kerro siis kyselyssä, mitkä ovat omat suosikkireittisi!

Kyselyyn vastataan nimettömästi eikä yksittäistä vastaajaa pysty tunnistamaan. Reittien piirtäminen on helpointa tietokoneella, mutta vastaaminen onnistuu myös mobiililaitteilla. Kyselyyn voi vastata 8.- 22.9.2020. Kyselyn toteutuksesta ja vastausten käsittelystä vastaa Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan Lipas.fi-palvelutiimi.

Lipas.fi on Jyväskylän yliopiston ylläpitämä valtakunnallinen avoin tietokanta kuntien ja muiden yhteisöjen omistamista liikuntapaikoista, ulkoilureiteistä ja virkistysalueista. Lipas.fi-palvelun tietoja hyödynnetään esimerkiksi liikuntapaikkarakentamisen päätöksenteossa, tutkimuksissa sekä suuressa joukossa muita verkkopalveluita. Lipas-palvelun toteuttamiseen on saatu avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Vastaa kyselyyn tästä: https://app.maptionnaire.com/fi/9235/

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Kirsi Vehkakoski, liikuntatieteellinen tiedekunta, kirsi.vehkakoski@jyu.fi, tai www.lipas.fi.

Kuvat

Missä sinä käyt mieluiten lenkillä? Kuva: Unsplash
Missä sinä käyt mieluiten lenkillä? Kuva: Unsplash
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 25.9.2020: Lukio tarjoaa kirjoittamisen oppimisen mahdollisuuksia, joita opiskelijat eivät osaa hyödyntää18.9.2020 07:00:00 EESTTutkimus

Kirjoittaminen lukion äidinkielen ja kirjallisuuden kursseilla on monipuolista, mutta opetussuunnitelman, ylioppilaskokeen ja lukiolaisten kirjoittamiskäsitykset eroavat toisistaan. Väitöstutkimus tarkastelee lukion kirjoittamista ekologisesta näkökulmasta eli pyrkii ymmärtämään kirjoittajan ja kirjoitusympäristön vuorovaikutussuhdetta.

JYUnity-tiedelehdessä: Enteroviruksen osaaja löysi luonnosta myös koronaviruksen päihittäviä molekyylejä17.9.2020 11:24:38 EESTTutkimus

Virustutkija Varpu Marjomäki Jyväskylän yliopistosta on tutkimuksissaan päässyt maailman yleisimmän ihmisiä infektoivan viruksen, enteroviruksen, niskan päälle. Humahtaen parikymmentä vuotta sitten alkanut innostus virukseen tuottaa nyt tuntuvia tuloksia: yksi patentti on jo rekisteröity ja työn alla on kaksi uutta patenttia molekyyleistä, jotka nitistävät enterovirusten ohella monia viruksia. Aihe on polttava, sillä tutkimusryhmä on havainnut molekyylien tepsivän myös koronaviruksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme