Kyselytutkimus: Joka kolmas vastaaja koki sähkön hinnan nousseen merkittävästi

Jaa

Asia selviää sähkövertailu VertaaEnsin.fi:n teettämästä kyselytutkimuksesta. Tutustu tutkimuksen tuloksiin osoitteessa https://www.vertaaensin.fi/sahko

36 prosenttia suomalaisista koki sähkölaskujensa kasvaneen sähkökriisin aikana. 25 prosenttia vastaajista koki sähkölaskujensa kasvaneen jossain määrin. 34 prosenttia koki, että hinta ei ollut muuttunut tai se oli laskenut. Hinnan nousu jakautui tasaisesti kaikkiin asumismuotoihin. Eniten sähkön hinnan nousu vaikutti 50–59-vuotiaisiin suomalaisiin.

Kysymykseen “onko kuluttamasi sähkön hinta muuttunut 12 kk aikana” yli 60 prosenttia vastaajista koki sähkön hinnan nousseen. Tulos on mielenkiintoinen, kun sitä peilaa valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen, Datahuoneen, tekemään tutkimuksen. Sen mukaan ainoastaan 13 prosentista 2022 joulukuussa voimassa olleista sähkösopimuksista ylittyi 20 sentin kWh-hinta. 

Tutustu tutkimuksen tarkempiin tuloksiin osoitteessa https://www.vertaaensin.fi/sahko

Tutkimuksen kohderyhmänä olivat kotitalouden sähkösopimuksista vastaavat yli 18-vuotiaat kuluttajat, joiden lähtöotos edustaa koko Suomea sukupuolen, iän ja alueen mukaan. Kyselyyn vastasi 1050 suomalaista. Tiedonkeruu toteutettiin YouGov Finlandin kuluttajapaneelissa 6.– 10.maaliskuuta 2023. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoa selvityksen tarjoajasta

VertaaEnsin.fi on osa eurooppalaista Samlino-konsernia, joka on perustanut taloustuotteiden vertailusivustoja Suomen lisäksi myös Tanskaan, Portugaliin, Belgiaan ja Kreikkaan. VertaaEnsin.fi-palvelun toimintaidea on yksinkertainen: Me vertaamme, sinä säästät! Vuosittain yli miljoona suomalaista kuluttajaa käyttää sivustoa edullisempien talouspalveluiden löytämiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VertaaEnsin.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme