Kyselytutkimus: Joka neljäs kuluttaja joutui turvautumaan säästöihin sähkön hinnan nousun takia

Jaa

Asia selviää sähkövertailu VertaaEnsin.fi:n teettämästä kyselytutkimuksesta. Tutustu tutkimuksen tuloksiin osoitteessa: https://www.vertaaensin.fi/sahko.

Suuri sähkökysely 2023

Kyselyyn vastanneista 24 % joutui turvautumaan henkilökohtaisiin säästöihin sähkön hinnan nousun takia. Tämä selviää VertaaEnsin.fi:n teettämästä kyselytutkimuksesta.

Säästöihin turvautuminen oli yleisintä 18–29-vuotiaiden keskuudessa, jossa vastaajista 41 % joutui turvautumaan säästöihin. Toiseksi yleisintä omiin säästöihin turvautuminen oli pienessä kaupungissa asuvilla (40 %) ja kolmanneksi yleisintä maaseudulla asuvilla (34 %).

Harvinaisinta säästöihin turvautuminen oli pääkaupunkiseudulla asuvilla (18 %) ja yli 60-vuotiailla (19 %). Kyselytutkimuksesta selvisi, että sähkösopimustyypillä ei ollut korrelaatiota sen suhteen joutuiko vastaaja turvautumaan säästöihinsä. Tutustu tutkimuksen tarkempiin tuloksiin osoitteessa: https://www.vertaaensin.fi/sahko.

Tutkimuksen kohderyhmänä olivat kotitalouden sähkösopimuksista vastaavat yli 18-vuotiaat kuluttajat, joiden lähtöotos edustaa koko Suomea sukupuolen, iän ja alueen mukaan. Kyselyyn vastasi 1 050 suomalaista. Tiedonkeruu toteutettiin YouGov Finlandin kuluttajapaneelissa 6.–10.3.2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Joutuivatko kuluttajat turvautumaan säästöihin sähkön hinnan nousun takia?
Joutuivatko kuluttajat turvautumaan säästöihin sähkön hinnan nousun takia?
Lataa

Linkit

Tietoa selvityksen tarjoajasta

VertaaEnsin.fi on osa eurooppalaista Samlino-konsernia, joka on perustanut taloustuotteiden vertailusivustoja Suomen lisäksi myös Tanskaan, Portugaliin, Belgiaan ja Kreikkaan. VertaaEnsin.fi-palvelun toimintaidea on yksinkertainen: Me vertaamme, sinä säästät! Vuosittain yli miljoona suomalaista kuluttajaa käyttää sivustoa edullisempien talouspalveluiden löytämiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VertaaEnsin.fi

Selvitys: Huvipuistot vertailussa – PowerPark on edelleen Suomen paras6.6.2023 10:10:32 EEST | Tiedote

Vertailupalvelu VertaaEnsin.fi vertaili suomalaiset huvipuistot. Vertailussa selvitettiin viime vuoden tapaan mikä on Suomen paras huvipuisto, missä on paras hinta-laatusuhde ja missä on kalleimmat huvitukset. Lisäksi tarkastelimme muutoksia viime vuoteen verrattuna. Koko selvitys löytyy osoitteesta: https://www.vertaaensin.fi/blog/huvipuistot-vertailussa-mista-saa-parasta-vastinetta-rahoilleen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme