Hyvinkään kaupunki

Kytäjärvi kuntoon

Jaa
Kytäjärven osakaskunnan Kytäjärvi kuntoon -hankeen suunnitteluvaihe on saanut rahoituksen. Hankkeen tarkoituksena on pysäyttää Kytäjärven rehevöityminen.
Kytäjärvi
Kytäjärvi

Hyvinkään Kytäjärven ekologinen tila on tällä hetkellä tyydyttävä ja veden laatu on välttävä. Kytäjärven osakaskunnan Kytäjärvi kuntoon -hanke pyrkii parantamaan järven tilaa ja veden laatua. Hankkeella on laajat vaikutukset, sillä Kytäjärvi on osa Vantaanjoen vesistöä. Hankkeen suunnitteluvaihetta tukevat Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto sekä Maatalousyhtymä Laakkonen, Kytäjän asutusyhteisalueet ja Kytäjärven osakaskunta. Hankevastaavana toimii Niko Hytönen ja hänen tukenaan on kytäjäläisistä koostuva hanketyöryhmä.

Kytäjärvi kuntoon -hanke tähtää konkreettisiin ja kohdennettuihin toimenpiteisiin, joilla on aikataulu ja budjetti. Hankeen suunnittelu alkoi 18.8.2022 ja se on tarkoitus saada päätökseen 1.4.2023 mennessä. Koirajoen ja Mustajoen uoma- ja valuma-alueille on jo suunniteltu ja sovittu useita kunnostus- ja parantamiskohteita. Niillä saadaan vähennettyä järveen kohdistuvaa ulkoista ravinnekuormitusta. Myös Kytäjärven sisäisen kuormituksen vähentämiseen on löydetty ratkaisumalleja. Järveen luodaan terve kalakanta, joka hoitaa itse itseään ravintoketjun kautta. Näin Kytäjärven ekosysteemi korjaantuu hankkeen vaikutuksesta. Hankkeen käytännön toteutuksen alkaminen on suunniteltu kesällä 2023.

Hyvinkään kaupunki on seurannut pitkään Kytäjärven tilaa erilaisin selvityksin. Ympäristötoimenjohtaja Mika Lavia kiittelee kytäjäläisiä siitä, että ilmassa on nyt tekemisen meininkiä.
– On erittäin hienoa, että nyt on lähdetty suunnittelemaan konkreettisia toimia järven tilan parantamiseksi, Lavia toteaa.

Lisätietoja

Niko Hytönen
hankevastaava

Kytäjärven osakaskunta
Makkarakorventie 15
05720 Hyvinkää
niko.hytonen@fishandtrail.fi
0505927878

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kytäjärvi
Kytäjärvi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään kaupunki muistaa Ukrainan sodan syttymisen vuosipäivää23.2.2023 13:21:40 EET | Tiedote

Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan tulee kuluneeksi vuosi perjantaina 24. helmikuuta. Ukrainan suurlähetystö on pyytänyt Suomen kuntia osoittamaan tukensa Ukrainalle vuosipäivänä. Hyvinkään kaupunki tukee Ukrainaa muiden muassa liputuksella sekä tukivideolla eri kanavissaan. Hyvinkäällä asuu tällä hetkellä 440 ukrainalaista. Ukrainalaiset voivat hakea kotikuntaa vuonna 2023 asuttuaan Suomessa vuoden.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme