Basam Books

Kyypakki on kertomus ystävyydestä, nuoruuden rakkaudesta sekä vuosikymmenten takaisesta arvoituksesta

Jaa
Pertti Sillanpään esikoisromaanissa matkataan kipeään menneisyyteen.
Kyypakki (Basam Books 2023)
Kyypakki (Basam Books 2023)

Heikki kutsuu nuoruuden kaverinsa 50-vuotisjuhlille maalle. Ilta saa yllättävän käänteen, kun yksi vieraista ei pääse perille. Juhliin luo varjonsa myös kolmekymmentä vuotta aiemmin hukkunut Korkki, josta on jäljellä vain pihapiiriin pystytetty teltta.

Pertti Sillanpään Kyypakki-romaanissa sauna lämmitetään, pullot korkataan ja kitarat viritetään. Isot miehet taantuvat jälleen pieniksi. Puhe pulppuaa kuin nuorena, mutta myös elämän kolhujen synnyttämät viiltopuheet tekevät haavoja. Vaelluksella hukkuneen kuolemasta alkaa tulla esiin yhä kummallisempia asioita. Kuka puhuu totta? Oliko kyseessä sittenkään onnettomuus?

Naisia ei ole kutsuttu mukaan, mutta he ovat sitäkin enemmän läsnä. Juhlista alkaa päähenkilön matka menneisyyteen. Hän lähtee tapaamaan nuoruuden rakkauttaan Mariaa, joka tietää enemmän kuin kertoo. Lopulta edessä on matka erämaahan hukkumispaikalle. Selviääkö kuoleman arvoitus siellä? Entä löytävätkö nuoruuden rakastavaiset uudelleen toisensa?

Kyypakki on Pertti Sillanpään esikoisromaani.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet:


Frida Wikblad
frida@basambooks.fi

Kuvat

Kyypakki (Basam Books 2023)
Kyypakki (Basam Books 2023)
Lataa
Kyypakki (Basam Books 2023)
Kyypakki (Basam Books 2023)
Lataa
Pertti Sillanpää (kuvaaja: Katja Hautala)
Pertti Sillanpää (kuvaaja: Katja Hautala)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Lapinlahdenpolku 8, c/o Lapinlahden Lähde Oy
00180 HELSINKI

https://basambooks.fi

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Basam Booksin syksyn 2023 kirjat!15.5.2023 13:04:00 EEST | Tiedote

Syksyn julkaisuohjelmassamme on monipuolisesti niin kauno- kuin tietokirjallisuutta, hyvinvointia ja työelämää käsittelevää kirjallisuutta – klassikoita ja runoutta unohtamatta! Ohessa nostoja syksyn julkaisuohjelmasta – tarkemmat tiedot ja kaikki syksyn kirjat löydät verkkosivuiltamme (linkki alla). Tietokirjallisuus Janne Kontalan Bhagavad-gita – Johdatus joogan salaisuuteen on johdatus maailmankirjallisuuden merkkiteokseen Bhagavad-gitaan. Mary Lutyensin Krishnamurti – Elämäkerta luo kattavan katsauksen Jiddu Krishnamurtin ajatteluun. Teoksen on suomentanut Antti Immonen. Eero Hämeenniemen Tähän päättyy Via Appia kuvaa Italian eteläisintä osaa ja vie lukijan jännittävälle matkalle halki Italian tuntemattomimman ja villeimmän osan! Kirjassaan Pyhä luonto – Sankaritarinoita ja jumalia shintolaisesta Japanista buddhalaisen taiteen ja Aasian kulttuurien tutkija FT Irene Wai Lwin Moe tutkii shintolaisuuden ikivanhaa uskomusjärjestelmää sen rikkaasta myyttien ja sankaritarujen aarteistost

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme