Yango Finland

Kyytipalvelu Yangon emoyhtiö Yandex valittiin Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksiin

Jaa

Kyytipalvelu Yangon emoyhtiö Yandex pääsi ensi kertaa mukaan Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksiin. Yhtiö sijoittui kestävän kehityksen kokonaisarviossa alansa 5 % kärkiyritysten joukkoon. Sosiaalisen vastuun osalta Yandex kuului vertaisryhmässään 1 % kärkeen. Saavutus kertoo onnistuneista panostuksista vastuullisuuteen ja on merkittävä myös Yangon kannalta.

Kuva: Yango Finland
Kuva: Yango Finland

Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksi on luokitus, joka arvioi yritysten suoriutumista ympäristövastuun, sosiaalisen ja taloudellisen vastuun sekä hyvän hallinnon osalta. Arvioinnista vastaa S&P Global. Indeksiin valitaan yhtiöitä, jotka toimivat kestävän kehityksen hyväksi paremmin kuin muut saman toimialan yritykset. Yandexia vertailtiin arvioinnissa digitaalisen median palveluita tuottaviin yrityksiin (IMS industry).

Kyberturvallisuus ja käsiteltävän datan yksityisyys ovat yksi keskeisiä elementtejä arvioinnissa. Yandex saavutti kyberturvallisuudesta yhtä korkeat tai korkeammat pisteet kuin 94 % vertaisryhmästä. Yksityisyydensuojassa yhtiö pärjäsi puolestaan yhtä hyvin tai paremmin kuin 97 % alan yrityksistä. Kyberturvallisuus ja yksityisyydensuoja ovat tärkeitä teemoja myös Yangolle, joka kertoo tarkasti asiakkailleen, miksi kyytisovellus tarvitsee pääsyn puhelimen toimintoihin ja kuinka sovellusta voi käyttää sallimatta pääsyä. Nämä tiedot julkaistaan myös suomeksi Yangon kansainvälisellä verkkosivustolla.

Taloudellisen ja hallinnollisen vastuun osalta Yandex sijoittui alansa 7 % kärkeen. Yandex sai tunnustusta myös avoimesta innovoinnista, josta se saavutti täydet 100 pistettä. Ympäristövastuussa Yandex sijoittui vertaisryhmänsä parhaaseen viidennekseen, ja ekotehokkuudessa 10 % kärkeen. Sijoitukseen vaikuttivat erityisesti Yandexin käytännöt energianhallintaan sekä panostukset datakeskusten ekotehokkuuteen.

“Emoyhtiömme ohjaa toimintaamme ja Yandexin hyväksi havaitut toimintamallit ja ratkaisut koskevat myös Yangoa. Haluamme tarjota suomalaisille markkinoiden toimivimmat ja kaikilta osin turvallisimmat kyytipalvelut”, sanoo Yangon Suomen aluejohtaja Anthon Clayhills. ”Yhteiskuljetukset ovat edullinen ja nopea tapa liikkua, mutta myös vastuullinen tapa käyttää autoja. Yandexin pääsy Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksiin osoittaa, että kyseessä on yksi maailman vastuullisimmista yrityksistä. Olemme ylpeitä, että olemme osa tätä yhtiötä.”

Yandex suoriutui vertailussa erityisen hyvin muun muassa henkilöstökäytännöissä. Tunnustusta saivat myös Yandexin yrityskansalaisuusohjelma ja liiketoiminnan tukeminen pandemian aikana sekä aloitteet maksuttomista koulutuksista ja yhteisöllisyyttä edistävästä ”Helping Hand” -toiminnasta.

Yandex julkaisi ensimmäisen vastuullisuusraporttinsa ja periaateohjelmansa kestävän kehityksen hyväksi toukokuussa 2021. Ohjelma sisältää 12 painopistealuetta mm. koulutukseen, kyberturvallisuuteen, palveluiden laatuun, hiilijalanjälkeen ja saavutettavuuteen liittyen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anthon Clayhills
Yangon Suomen aluejohtaja
clayhills@yandex-team.com
Puh. +358 50 912 3417

Kuvat

Kuva: Yango Finland
Kuva: Yango Finland
Lataa
Anthon Clayhills
Yangon Suomen aluejohtaja. Kuva: Yango Finland
Anthon Clayhills Yangon Suomen aluejohtaja. Kuva: Yango Finland
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Yango on vuonna 2011 perustettu kansainvälinen kyytipalvelu, joka toimii yli 600 suuressa kaupungissa 17 eri maassa ympäri maailman. Yhtiön toimintaa ohjaa hollantilainen Yandex Taxi B.V., joka on osa Yandex N.V.-konsernia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yango Finland

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme