Designapteekki Oy

La Dolce Vita -asunnonmyyntiä ja menneenajan kylpyläelämää tämän päivän Hangossa

Jaa

Hanko on tunnettu tyylikkäästä kylpyläkaupunkielämästään ja seurapiireistään sekä arvokkaista rakennuksistaan. Nyt myös omaperäisestä asunnonmyyntityylistään.

Tervetuloa kulttuuritapahtumaan ja myyntiesittelyyn toivottavat Designapteekin Jari Ahlqvist,  Ira Linnéa von Witte, kaupunginjohtaja Denis Strandell ja kiinteistövälittäjä Malin Fagerlund.
Tervetuloa kulttuuritapahtumaan ja myyntiesittelyyn toivottavat Designapteekin Jari Ahlqvist, Ira Linnéa von Witte, kaupunginjohtaja Denis Strandell ja kiinteistövälittäjä Malin Fagerlund.

Hanko on tunnettu kylpyläkaupunki, jossa seurapiirit viettivät 1800- ja 1900 -lukujen vaihteessa eleganttia kylpyläelämää arvorakennuksissa asuen. Kaupungin puurakenteiset pitsihuvilat ovat edelleen maankuuluja. Tosin Hangossa on myös komeita kivitaloja, kuten vuonna 1897 rakennettu Lars Sonckin suunnittelema Bulevardi 20.

Entisöintiä pieteetillä

Hankolaisessa arvorakennuksessa asumisessa on kieltämättä menneen maailman historian havinaa. Se on todellista La Dolce Vitaa (ihanaa elämää) parhaimmillaan. Mutta, valitettavan usein arvorakennuksia entisöidään vasemmalla kädellä suhmuroiden. Näin meinasi käydä myös Bulevardi 20 A 22 asunnolle, joka oli entinen Hangon rannikkopatteriston komentokeskus.

Nelisen vuotta sitten suurehko huoneisto oli pilkottu ja siitä oli tarkoitus tehdä pienempiä asuntoja. Remontti oli jo aloitettu. Onneksi Designapteekin omistaja Jari Ahlqvist sattui paikalle. Hän ymmärsi oitis, että arvohuoneisto ei ollut saamassa arvoistaan remonttia. Hän päätyi ostamaan huoneiston. Ensitöikseen hän purki "ei tyyliin" sopivat rakennelmat ja ryhtyi remontoimaa pieteetillä ja alkuperäistyyliä kunnioittaen. Remonttia kesti kolme vuotta ja siitä tuli kerrassaan upea.

Uusrenessanssin ja jugendin välimuotoa edustava huoneisto sai lopulta arvoisensa entisöinnin.

La Dolce Vita -asunnonmyyntiä

Ahlqvist remontoi 141 neliön huoneistoa itselleen. Hän ei laskenut kustannuksia eikä työtunteja. Kävi kuitenkin niin, että elämäntilanne muuttui, eikä hän koskaan ehtinyt asua huoneistossa. Nyt vastavalmistunut upea arvohuoneisto on myynnissä.

Koska kohde on uniikki, kuten Hanko kylpyläkaupunkina, syntyi hienostunut asuntoesittelytyyli. Ahlqvistin luova ystävä Ira Linnéa von Witte oivalsi, että asunto esitellään kohteen arvon mukaisesti. Syntyi idea La Dolce Vita -asunnonmyyntitavasta.

- Hangossa vietetään parhaimmillaan ihanaa elämä upeissa merellisissä maisemissa. Miksi ei asuntoa voida myydä samalla tyylillä, kysyy von Witte.
Hän muistuttaa Hangon monipuolisesta kulttuurihistoriasta.

Entisajan aristokraattista tyyliä

4.7.2020 perinnerakentamisen asiantuntija Jari Ahlqvist ja Ira Linnéa von Witte esittelevät kutsuvieraille ja lehdistölle pieteetillä entisöidyn huoneiston sen arvolle sopivalla tyylillä. 

Kulinaari- ja kulttuurielämykselliseen tilaisuuteen kutsutaan lehdistön lisäksi potentiaalisia ostajia. Mukana on myös tunnettuja hankolaisia kuten kaupunginjohtaja Denis Strandell. Hänkin omistaa talosta huoneiston.

Luvassa on kuplivaa, paikallisia meren herkkuja ja Marika Sampio-Utriaisen teatterimonologiesitys.

- Esitelmät Hangon aristokraattisesta kylpyläelämästä vuosisadan vaihteessa, rakennustaiteesta ja asumisen uusista trendeistä saa vaativammankin kutsuvieraan viihtymään, lupaa Ahlqvist.

Tilaisuudessa esitelmöi Hangon museojohtaja Laura Lotta Andersson, kiinteistövälittäjät Malin Fagerlund ja Pauliina Kivikoski. Lisäksi on elävää klassista musiikkia sekä pukukoodi: Smart elegance. 

Pankkiholvi ja maalauksia

Bulevardi 20 porraskäytävä on ainutlaatuinen, kuten talon historiakin. Koristeellisessa porraskäytävässä on muun muassa pankkiholvi ja alkuperäisiä maalauksia Hangosta.

Asunnon korjauksessa on käytetty ainoastaan perinteisiä materiaaleja kuten pellavaöljytuotteita ja aitoja paperitapetteja liimamaalipainatuksella. 

- Tätä kulttuurihelmeä ei vaan voida myydä hiljaisesti, Ahlqvist kuvaa silmät loistaen.
Hän lisää että entisajan tyylikkäät kesäedustusresidenssit vaativat samanlaista rakkautta ja huolenpitoa kuin kauniit klassiset purjeveneetkin. 
- Arvokkaasti kunnostettu residenssi ei kuitenkaan vaadi vuosittaista huoltoa kuten vene, hän huomauttaa.

- Tilaisuuden tarkoitus ei ole ainoastaan myydä pieteetillä entistetty uniikki huoneisto, vaan tarjota arkkitehtoninen kulttuurikokemus La Dolce Vita -ympäristössä, toteaa von Witte.

_____________________Kainalojuttu__________________________________

Hanko Classic on 3-5.7.2020

Koronaviruksen takia peruttu perinteinen Hangon Regatta on saanut seuraajan. Hangon Regatan tilalla on tänä vuonna ensimmäistä kertaa Hanko Classic -regatta, johon on kutsuttu kahdeksan klassista veneluokkaa. Kaupunginjohtaja ja HSF pursiseura toivovat, että pienimuotoisempi purjehdusregatta tuo tullessaan myös pienimuotoisempaa ja tyylikkäämpää juhlintaa. 

Lisätietoja

Kutsu

Avainsanat

Kuvat

Tervetuloa kulttuuritapahtumaan ja myyntiesittelyyn toivottavat Designapteekin Jari Ahlqvist,  Ira Linnéa von Witte, kaupunginjohtaja Denis Strandell ja kiinteistövälittäjä Malin Fagerlund.
Tervetuloa kulttuuritapahtumaan ja myyntiesittelyyn toivottavat Designapteekin Jari Ahlqvist, Ira Linnéa von Witte, kaupunginjohtaja Denis Strandell ja kiinteistövälittäjä Malin Fagerlund.
Lataa
Designapteekin Jari Ahlqvist, Ira Linnéa von Witte, kaupunginjohtaja Denis Strandell ja kiinteistövälittäjä Malin Fagerlund.
Designapteekin Jari Ahlqvist, Ira Linnéa von Witte, kaupunginjohtaja Denis Strandell ja kiinteistövälittäjä Malin Fagerlund.
Lataa
Hanko on tunnettu venekaupunki.
Hanko on tunnettu venekaupunki.
Lataa
Kaupungijohtaja Denis Denis Strandell. Kuva Etik Lähteenmäki.
Kaupungijohtaja Denis Denis Strandell. Kuva Etik Lähteenmäki.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Designapteekki Oy
Korkeavuorenkatu 8
00120 Helsinki

040 5284636https://www.designapteekki.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Designapteekki Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme