Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Laaja-alainen tilannekuva keskustelun ytimenä Itä-Suomen aluehallintoviraston johdon ja kansanedustajien tapaamisessa

Jaa

Itä-Suomen aluehallintoviraston johto tapasi 20.4.2022 virtuaalisesti Itä-Suomen alueen kansanedustajia. Tapaamisen teemoina olivat aluehallintoviraston valmius- ja varautumistoimet sekä hyvinvointialueiden ja aluehallintoviraston yhteistyö. Agendalla oli myös aluehallintovirastojen niukkenevat määrärahat.

Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Soile Lahti kertoi tapaamisessa tietoja etukäteen pyydetyistä teemoista viraston toiminta-alueen eli Kaakkois-Suomen vaalipiirin ja Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustajille. Edellinen tapaaminen oli syyskuussa 2021. Tiedonvaihto laaja-alaisesta alueellisesta tilannekuvasta koettiin tärkeäksi ja nyt pidetyssä tapaamisessa osallistujat sopivat, että Itä-Suomen aluehallintovirasto järjestää seuraavan tapaamisen jälleen alkusyksystä 2022.

Valmius- ja varautuminen sekä yhteistyö hyvinvointialueiden kanssa keskustelun pääteemoina

Tapaamisessa käytiin läpi ajankohtaisia teemoja Itä-Suomen näkökulmasta. Tänä vuonna tapaamisen pääteemoina olivat kansanedustajien toiveiden mukaisesti aluehallintoviraston valmius- ja varautumistoimet sekä hyvinvointialueiden ja aluehallintoviraston yhteistyö.

Aluehallintovirasto luo laaja-alaista ja poikkihallinnollista tilannekuvaa alueeltaan

Teemoista virinnyt runsas keskustelu oli tapaamisen keskiössä ja keskustelun kautta osallistujille annettiin sekä laaja-alaista tilannekuvaa että valotettiin yksityiskohtia Itä-Suomen alueelta. Aluehallintoviraston laaja toimintakenttä ja poikkihallinnollisuus ryyditti keskustelua useiden substanssien erilaisista tulokulmista. Viimesyksyisen yhteisen tilaisuuden tapaan tilaisuudessa nousi esiin jälleen osaavan työvoiman saatavuuden haasteet alueella mm. hyvinvointialueiden rekrytoinneissa.

Aluehallintovirastosta tapaamiseen osallistuivat ylijohtaja Soile Lahden lisäksi Itä-Suomen aluehallintoviraston vastuualueiden johtajat ja aluehallintoviraston henkilöstön edustajana tarkastaja Lasse Kurronen. Kansanedustajia oli paikalla kaksitoista ja lisäksi reilu puolenkymmentä eduskunta-avustajaa.

Lisätietoja

ylijohtaja Soile Lahti, p. 0295 016 964
etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket rekommenderar strängare villkor än vad lagen kräver för införsel av rescuehundar från den inre marknaden - betydligt större rabiesrisk på grund av kriget i Ukraina19.5.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

På grund av kriget i Ukraina har många ukrainska hemlösa hundar förts till ett EU-grannland. Hundarna har kunnat id-märkas med dessa länders mikrochip. Det här gör det svårare att på ett tillförlitligt sätt säkerställa hundens ursprung. Rabiesläget i Ukraina är dåligt, och hemlösa hundar är förknippade med en stor rabiesrisk. När man inte med säkerhet känner till en rescuehunds ursprung finns det en ökad risk för rabiesspridning vid införsel av dessa hundar.

Aluehallintovirasto suosittelee lakia tiukempia vaatimuksia rescuekoirien sisämarkkinatuontiin – rabiesriski merkittävästi kasvanut Ukrainan sodan vuoksi19.5.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Ukrainan sodan vuoksi ukrainalaisia kulkukoiria on tuotu runsaasti EU-alueella oleviin naapurimaihin, ja koirat on voitu tunnistusmerkitä näiden maiden mikrosiruilla. Toiminta vaikeuttaa koiran alkuperän luotettavaa varmistamista. Ukrainassa rabiestilanne on huono, ja kulkukoirissa rabiesriski on suuri. Kun rescuekoiran alkuperä ei ole luotettavasti tiedossa, niiden maahantuonti aiheuttaa kohonneen riskin rabieksen leviämiselle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme