Aluehallintovirasto

Laajaa yhteistyötä tarvitaan koronavirustilanteessa - huomio myös henkiseen jaksamiseen

Jaa

Itä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 3.2.2021 päivittämään alueellista tilannekuvaa koronavirustilanteesta.

Toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi Keskuskauppakamarista kertoi valmiustoimikunnalle koronaviruspandemian vaikutuksista yritystoimintaan ja elinkeinoelämään.

Hyvää itäsuomalaista laajaa yhteistyötä on syytä jatkaa

Uudet virusmuunnokset ovat saaneet tautitapaukset kasvuun. Pahimmat talousromahdukset eivät kuitenkaan ole onneksi toteutuneet, totesi Juho Romakkaniemi esityksessään. Meni siis vähemmän huonosti kuin pelättiin ja olemme pärjänneet kohtuullisen hyvin.

Kauppakamari on tehnyt laajemman koronakyselyn yrityksille ja kyselyn tulokset julkaistaan myöhemmin tällä viikolla, kertoi Romakkaniemi. Kyselyn tuloksiin voi tutustua niiden julkistamisen jälkeen mm. Kauppakamarin verkkosivuilla.

- Aina, kun perustetaan erilaisia koordinaatioryhmiä, on tärkeää ottaa mahdollisimman paljon mukaan myös elinkeinoelämän edustajia. Yhteistyön määrän lisääminen ei yleensä ole huono vaihtoehto, kannusti Juho Romakkaniemi viranomaisia yhteistyöhön myös elinkeinoelämän kanssa.

Rokotuksilla kokonaistilanne hallintaan

On erittäin tärkeää, että kaikkia kiihtymisvaiheen suosituksia ja rajoituksia noudatetaan tarkasti ja laajasti, jotta epidemia ei ajaudu leviämisvaiheeseen, jolloin käyttöön pitää ottaa maksimaaliset rajoitukset.

- Jos tartuntaketjuihin reagoidaan nopeasti, niihin pystytään vaikuttamaan ja ne saadaan laantumaan. Toki odotamme nyt rokotuksia, jotta kokonaistilanne saataisiin hallintaan, totesi johtajaylilääkäri Antti Hedman, kertoessaan sairaanhoitopiirien tilanteesta KYS erva-alueella.

Rokotukset etenevät sovitussa järjestyksessä

Pelastusylitarkastaja Kai Horelli Itä-Suomen aluehallintovirastosta antoi valmiustoimikunnalle katsauksen koronavirustilanteesta Itä-Suomessa. Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella on tällä hetkellä perus- sekä kiihtymisvaiheessa olevia alueita. Rokotukset Itä-Suomen sairaanhoitopiirien alueella etenevät valtioneuvoston säätämässä rokotusjärjestyksessä. Rokotusjärjestyksestä löytyy lisätietoa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta.

Huomio valmiussuunnitteluun ja henkisen kriisinsietokyvyn tukemiseen

Keskustelussa nousi esiin valmiussuunnittelun tärkeys ja tarve kiinnittää huomiota hyvään valmiussuunnitteluun myös tulevien hyvinvointialueiden valmistelussa. Esiin nousi myös huoli kansalaisten henkisestä kriisinsietokyvystä. Varsinkin nuorten kohdalla on tärkeää kiinnittää huomiota kriisinsietokyvyn tukemiseen koronavirustilanteen jatkuessa.

Alueellisen valmiustoimikunnan tehtävänä on ylläpitää alueellista turvallisuustilannekuvaa ja toimia viranomaisten välisenä tiedonvaihdonfoorumina, edistää alueellista ja paikallista turvallisuussuunnittelua sekä turvallisuusyhteistyötä.

Lisätietoja
ylijohtaja Soile Lahti, p. 0295 016 964
johtaja Taina Rautio, p. 0295 017 042
etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Korjaus aikaisempaan päätökseen – Essoten kuntien alueella turvavälit täytyy taata asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa2.3.2021 17:04:50 EETTiedote

Itä-Suomen aluehallintovirasto teki 26.2.2021 päätöksen, joka velvoittaa Etelä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän (Essote) alueen toimijoita varmistamaan, että asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa henkilöt eivät joudu keskenään lähikontaktiin. Päätöksen liitteenä olleesta kuntalistasta puuttui Joroisten kunta, minkä takia Itä-Suomen aluehallintovirasto on korjannut päätöstä.

////Lisätty uusi linkki//// KUTSU JA STREEMAUSLINKKI MEDIALLE: Tervetuloa osallistumaan Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ja Pohjois-Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuuteen2.3.2021 16:45:31 EETTiedote

Tervetuloa osallistumaan Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ja Pohjois-Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuuteen, jossa kerrotaan koronaepidemian poikkeusoloihin liittyvistä päätöksistä Pohjois-Pohjanmaalla. Tilaisuudessa käydään läpi pandemiatilanne alueella, alueelliset suositukset ja määräykset, ja niiden toimeenpano kunnissa. Pohjois-Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän puheenjohtaja Juha Korpelainen esittää myös oman katsauksen.

KUTSU JA STREEMAUSLINKKI MEDIALLE: Tervetuloa osallistumaan Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ja Pohjois-Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuuteen2.3.2021 13:17:38 EETKutsu

Tervetuloa osallistumaan Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ja Pohjois-Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuuteen, jossa kerrotaan koronaepidemian poikkeusoloihin liittyvistä päätöksistä Pohjois-Pohjanmaalla. Tilaisuudessa käydään läpi pandemiatilanne alueella, alueelliset suositukset ja määräykset, ja niiden toimeenpano kunnissa. Pohjois-Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän puheenjohtaja Juha Korpelainen esittää myös oman katsauksen.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös tilojen sulkemisesta pääkaupunkiseudulla ja lähialueilla pysyy ennallaan – ohjeita terveysturvallisuudesta on kaikkien syytä noudattaa2.3.2021 13:15:00 EETTiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto teki 26.2.2021 päätöksen, jolla määrätään suljettavaksi tietyt tilat pääkaupunkiseudulla eli Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan alueella sekä Järvenpään, Kauniaisten, Keravan, Kirkkonummen, Sipoon ja Tuusulan alueella 1.–14.3.2021 väliseksi ajaksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme