Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Laajasalossa Haakoninlahdenkadun pohjoispää muuttuu yksisuuntaiseksi 22.5. alkaen

Jaa
Kruunusillat-raitiotien rakennustyöt etenevät Laajasalossa. Töiden eteneminen tuo muutoksia liikennejärjestelyihin. Laajasalon Kruunuvuorenrannassa Haakoninlahdenkadun pohjoispää muuttuu moottoriajoneuvoliikenteelle yksisuuntaiseksi 22.5. alkaen.
Liikennejärjestelyt kartalla.
Liikennejärjestelyt kartalla.

Vaikutukset moottoriajoneuvoliikenteeseen:

Haakoninlahdenkatu välillä Koirasaarentie-Disankatu muuttuu moottoriajoneuvoliikenteelle yksisuuntaiseksi kohti pohjoista, eli Koirasaarentieltä ei pääse enää kääntymään Haakoninlahdenkadulle. Korvaava reitti kulkee Saaristolaivastonkadun kautta. Koirasaarentiellä välillä Saaristolaivastonkatu-Haakoninlahdenkatu moottoriajoneuvoliikenne pysyy edelleen yksisuuntaisena kohti länttä.

Vaikutukset joukkoliikenteeseen:

Bussipysäkki Haakoninlahdenkatu H4697 kohti Herttoniemeä siirtyy Koirasaarentieltä Haakoninlahdenkadun pohjoispäähän. Bussipysäkki Haakoninlahdenkatu H4695 kohti Kruunuvuorenrantaa siirtyy keskikaistalta pohjoiselle reunakaistalle.

Muut liikennejärjestelyt:

Lisäksi Kruunuvuorenrannassa ja muualla Laajasalossa on luvassa muitakin, pienempiä liikennejärjestelyjä. Niistä kerrotaan lisää Kruunusillat-raitiotien verkkosivuilla: kruunusillat.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liikennejärjestelyt kartalla.
Liikennejärjestelyt kartalla.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kruunusillat-raitiotie

Kruunusillat-raitiotie yhdistää Laajasalon, Korkeasaaren ja Kalasataman Helsingin keskustaan. Samalla se luo uuden merellisen reitin myös pyöräilijöille ja jalankulkijoille. 

Tavoitteena on aloittaa raitiotien matkustajaliikenne Laajasalon ja Hakaniemen välillä vuonna 2027. Hakaniemen ja keskustan välisen osuuden rakentamisaikataulua ei ole vielä päätetty. Lisäksi Laajasalossa ns. Yliskylän lenkin toteuttamista tutkitaan.

Kruunusillat-raitiotie toteutetaan kahden urakkamuodon yhdistelmänä: Kalasataman ja Kruunuvuorenrannan väliset kaksi siltaa, eli Finkensilta ja Kruunuvuorensilta, sekä Korkeasaaren maarakennus toteutetaan kokonaisurakkana. Kruunuvuorensillasta, noin 1200 metriä, tulee Suomen pisin silta.

Yhteyden muu rakentaminen tehdään puolestaan allianssimallilla. Allianssiin sisällytetään myös yhteyden varrella olevia muita maarakennus-, kadunrakennus- ja kunnallisteknisiä töitä. Yksi tällainen työ on uuden Hakaniemensillan rakentaminen ja vanhan purkaminen. 

Kruunusillat-allianssin osapuolet ovat Helsingin kaupunki, Kaupunkiliikenne Oy, YIT Suomi Oy, NRC Group Finland Oy, Ramboll Finland Oy, Sweco Finland Oy ja Sitowise Oy. Kruunusillat-kokonaisurakan urakoitsijat ovat YIT Suomi Oy ja Kreate Oy.

www.kruunusillat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 1.6.20231.6.2023 18:38:50 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 1.6.2023. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 15.6.2023.

Uimakausi alkaa kesäkuussa31.5.2023 11:17:49 EEST | Tiedote

Helsingin uimakausi on alkamassa. Helsingin uimarantojen veden laatu on usealla rannalla heikentynyt. Huonoksi luokiteltiin neljä uimarantaa. Luokitus perustuu neljän edellisen uimakauden näytemäärän tuloksiin. Kesän 2023 aikana uimista ei suositella Ison Kallahden, Marjaniemen ja Rastilan uimarannoilla. Vantaanjoen varren uimarannoilla suositellaan välttämään uimista runsaiden sateiden yhteydessä. Uimarantojen vedenlaatua valvotaan säännöllisesti läpi kesän. Rantapelastajat päivystävät uimarannoilla 5.6.−13.8.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme