Messukeskus

Lääkäripäivien näyttely täytti tehtävänsä tärkeänä terveydenhuoltoalan kohtaamispaikkana

Jaa
Lääkäripäivien näyttely 2023 esitteli potilaan hoitoa helpottavia innovaatioita, lääkärintyön tueksi kehitettyjä uusia digiratkaisuja ja lääkeuutuuksia. Suomen suurin lääkäreiden koulutustapahtuma ja näyttely päättyi perjantaina Messukeskuksessa.
Tapahtumaan tutustui noin 4000 lääkäriä ja lääketieteen opiskelijaa eri puolilta Suomea.
Tapahtumaan tutustui noin 4000 lääkäriä ja lääketieteen opiskelijaa eri puolilta Suomea.

Lääkäripäivät avautui nyt fyysisenä tapahtumana ensimmäistä kertaa kolmen koronavuoden jälkeen. Tapahtumaan tutustui noin 3600 lääkäriä ja lääketieteen opiskelijaa eri puolilta Suomea.

– Kollegat pääsivät vihdoin vaihtamaan kuulumisia kasvokkain, tapasivat yritysten edustajia ja tutustuivat lääkärintyön tueksi kehitettyihin uutuuksiin. Näyttelyssä esittäytyi lähes sata yritystä, järjestöä ja viranomaista, sanoo Lääkäripäivien näyttelystä vastaava liiketoimintapäällikkö Noora Haatainen Helsingin Messukeskuksesta

Siirtyminen hyvinvointialue-malliin oli esillä keskusteluissa monin tavoin. Vantaan ja Keravan hyvinvointialue VAKE hyödynsi Lääkäripäivät rekrytointiareenana. Katseenvangitsijoina osastolla komeili kunniakirjoja, jotka todensivat alueen terveyskeskusten ansioituneen myös aloittelevien lääkäreiden koulutuksessa. Keravan ja Korson alueiden apulaisylilääkäri ja kouluttajalääkäri Tuure Ärling kertoi, että tarve henkilökohtaisiin kohtaamisiin pitkän tauon jälkeen näkyi selvästi tapahtuman tunnelmassa.

– Kollegoiden näkemiselle oli selkeästi tilausta. Nuorien ja erikoistuvan lääkäreiden lisäksi olemme VAKEssa kiinnostuneita kokeneiden lääkäreiden sekä myös kouluttajalääkäreiden rekrytoimisesta. Saimme jo muutaman tunnin sisällä ensimmäiset työhakemukset sisään, sanoo Ärling.

Aivan erilaisin tavoittein oli liikkeellä myyntijohtaja Henna Sipponen, jonka edustama yritys MediMattress oli Lääkäripäivillä mukana ensimmäistä kertaa. Sipponen tiimeineen esitteli osastolla vahvaa tutkimusnäyttöä siitä, miten valtava säästöpotentiaali painehaavojen vaikuttavalla ehkäisyllä olisi terveydenhuollossa.

– Osallistuimme näyttelyyn muutaman lääkärin ja kliinisten hoitotyön asiantuntijoiden toiveesta, sillä potilasturvallisuuden varmistamiseksi hoitohenkilökunta tarvitsee lääkärien tuen pystyäkseen valitsemaan vaikuttavimmat lääkinnälliset laitteet painehaavojen ehkäisyyn. Lääkäripäivien näyttely oli täsmäisku, jolla tavoitimme asiasta kiinnostuneita lääkäreitä, kertoo Sipponen.

Glucostratus Oy on startup, joka tarjoaa digitaalista etäseurantapalvelua astman, verenpaineen ja diabeteksen seurantaan. Kevyt, aloitteleville yrityksille tarjottu osallistumisratkaisu teki lähtöpäätöksen Lääkäripäiville helpoksi.

– Tavoitimme uudesta teknologiasta kiinnostuneita lääkäreitä ja korkean tason päättäjiä eri hyvinvointialueilta. Lääkäripäivien luennoilla ja muilla osastoilla pystyi hyvin verkostoitumaan myös muiden teknologiatoimijoiden kanssa, kertoo toimitusjohtaja Pekka Mäkelä.

Seuraava terveysalan tapahtuma alkaa Helsingin Messukeskuksessa jo runsaan viikon kuluttua. Silloin järjestetään Labquality Days, Suomen suurin laboratoriolääketieteen ja terveysteknologian asiantuntijatapahtuma. Sen järjestää Labquality Oy.

Kuvia Lääkäripäiviltä 2023Messukeskuksen kuvapankki

#lääkäripäivät23

Lääkäripäivät 2023 järjestää Helsingin Messukeskus toimeksiantajanaan Suomen Lääkäriliitto, yhteistyössä mukana Suomalainen Lääkäriseura Duodecim ja Finska Läkaresällskapet.

Lisätiedot: Helsingin Messukeskus, viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 050 584 7262, tarja.gordienko@messukeskus.com, www.laakaripaivatnayttely.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tapahtumaan tutustui noin 4000 lääkäriä ja lääketieteen opiskelijaa eri puolilta Suomea.
Tapahtumaan tutustui noin 4000 lääkäriä ja lääketieteen opiskelijaa eri puolilta Suomea.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

KUTSU Kevätmessujen lehdistötilaisuuteen 30.3. klo 9 ja messuille21.3.2023 09:30:00 EET | Kutsu

Tervetuloa uudistuneille Kevätmessuille Helsingin Messukeskukseen 30.3.–2.4.2023 aloittamaan kevätkausi, kuulemaan alan ajankohtaisista ilmiöistä ja kaikesta kiinnostavasta, mitä puutarhanhoidossa, rakentamisessa ja remontoinnissa, asumisessa ja mökkeilyssä juuri nyt tapahtuu. Kevätmessut pitää sisällään tapahtumat: Kevätpuutarha, Asu & Remontoi, Oma Mökki, Sisusta ja Lähiruoka & luomu. Samanaikaisesti järjestettävät tapahtumat Golfmessut ja OutdoorExpo täydentävät kokonaisuuden ulkoilma-aktiviteetteja esitellen.

Vuoden mökkiläinen 2023 on Kirsikka Simberg: ”Mökillä on aikaa ja mahdollisuus keskittyä asioihin, jotka ovat oikeasti elämässä tärkeitä”20.3.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Suomen Vapaa-ajan asukkaiden liitto ja Messukeskus ovat valinneet Vuoden mökkiläiseksi 2023 vaikuttaja, stylisti ja Tuplakääk-podcastin juontaja Kirsikka Simbergin. Kemiönsaarella perheineen mökkeilevä Simberg tunnustautuu puutarhaharrastajaksi ja haaveilee onsen-henkisestä paljusta. Tunnustus jaetaan Kevätmessuilla Helsingin Messukeskuksessa 30.3.2023 klo 12.30.

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailussa etsitään viitteitä huomisen kauneudesta – kilpailu on käynnistynyt16.3.2023 08:30:00 EET | Tiedote

I love me -messut ja Häät-lehti etsivät jälleen Vuoden Kauneinta Sormusta. Kilpailun tämän vuoden teema Häivähdyksiä innostaa kulta- ja hopeaseppiä sekä korumuotoilijoita etsimään viitteitä huomisen kauneudesta ja ilosta suunnata kohti tulevaisuutta. Nyt 16. kertaa järjestettävä kilpailu nostaa esiin suomalaista korusuunnittelua ja käden taitoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme