Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Lääkäripalvelujen saatavuutta parannetaan terveysasemilla

Jaa

Helsingin terveysasemat aloittivat helmikuussa kokeiluna lääkäripalvelujen ostamisen yksityisiltä toimijoilta. Ostoilla halutaan tasoittaa ruuhkahuippuja ja sujuvoittaa helsinkiläisten pääsyä kiireettömään hoitoon.

Kiirettömässä hoidossa lääkärin vastaanotolle on ollut ajoittain jonoa. Nyt alkaneilla ostoilla kokeillaan mallia, jonka tarkoitus on pitää pyritään pitämään asiakkaan odotusaika kohtuullisena. Keskimääräinen odotusaika kiireettömään hoitoon Helsingin terveysasemilla oli viime vuonna keskimäärin 16 vuorokautta. Tavoitteenamme on, että odotusaika on kaikilla terveysasemilla korkeintaan 10 vuorokautta.

”Haluamme taata kaikille helsinkiläisille hoitoon pääsyn kohtuullisessa ajassa”, toteaa Helsingin terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen. ”Ostoilla parannetaan asiakkaiden näkökulmasta palvelujen saatavuutta. Ne tukevat myös henkilöstön jaksamista ruuhkahuippujen aikana”, Lukkarinen jatkaa.

Yksityisellä lääkäriasemalla asiakas saa saman palvelun kuin terveysasemallakin. Käynti on maksuton. Potilas jatkaa yksityisen lääkärikäynnin jälkeen tutun terveysaseman asiakkaana.

Yksityisen lääkäriaseman palvelun valitseminen on vapaaehtoista. Palvelua tarjotaan asiakkaille, joiden kohdalla ei ole kysymys pitkäaikaisesta vaivaista tai sairaudesta.

Helmikuussa alkaneessa kokeilussa yksityistä lääkäripalvelua on tarjottu noin sadalle asiakkaalle viikossa.

”Moni asiakas on ollut tyytyväinen palveluun. Kehitettävää tässä uudessa toimintamallissa kuitenkin vielä on. Kokeilu kestää kesään asti ja koskettaa vain osaa terveysasemista”, Timo Lukkarinen kertoo.

Lisätietoa

Timo Lukkarinen
va. terveysasemien johtajalääkäri
p. 09 310 42700
timo.j.lukkarinen@hel.fi 

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöstiedote 26.3.26.3.2019 18:25:38 EETTiedote

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan 26.3. kokouksen päätöstiedote on verkkosivuilla. Lautakunnan kokoukseen osallistuivat nuorisoneuvoston valitsemat edustajat Alma Rantalaiho ja Khalid Omar. Helsingissä on kevään ajan kokeilu, jossa nuorisoneuvoston valitsemat edustajat osallistuvat toimialojen lautakuntien kokouksiin. Kokeilun avulla halutaan kuulla paremmin helsinkiläisiä nuoria, tarjota heille osallisuuden mahdollisuuksia ja lisätä heidän tietämystä kunnallisesta päätöksenteosta.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöstiedote 12.3.12.3.2019 18:59:42 EETTiedote

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan 12.3. kokouksen päätöstiedote on verkkosivuillamme. Lautakunnan tämän päivän kokoukseen osallistui nuorisoneuvoston valitsema edustaja Alma Rantalaiho. Helsingissä on kevään ajan kokeilu, jossa nuorisoneuvoston valitsemat edustajat osallistuvat toimialojen lautakuntien kokouksiin. Kokeilun avulla halutaan kuulla paremmin helsinkiläisiä nuoria, tarjota heille osallisuuden mahdollisuuksia ja lisätä heidän tietämystä kunnallisesta päätöksenteosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme