Suomen Lääkäriliitto - Finlands Läkarförbund ry

Lääkärit pääsivät sopimukseen

Jaa
Kunta-alan neuvottelujärjestöt JUKO, JAU ja KT pääsivät maanantaina 6.6. neuvottelutulokseen, ja kaikki osapuolet ovat nyt vahvistaneet tuloksen. Lääkärien virka- ja työehtosopimus on kolmevuotinen ja tulee voimaan takautuvasti 1.5.2022 alkaen.

Lääkärit tavoittelivat neuvotteluissa erityisesti lääkärien jaksamista tukevien työ- ja lepoaikamääräyksien kehittämistä. Sopimuksen myötä paikalliset mahdollisuudet järjestää päivystystä joustavasti paranevat. Lääkärit saavat samat palkankorotukset kuin muu kunta-ala ja ovat mukana vuoteen 2027 ulottuvassa palkkaohjelmassa yhdessä muiden kunta-alan työntekijöiden kanssa.

Näillä toimenpiteillä parannetaan lääkärityövoiman saatavuutta ja siten julkisen terveydenhuollon toimivuutta.

”Suomalainen terveydenhuolto on poikkeuksellisten haasteiden edessä pandemian kerryttämän hoitovelan ja hyvinvointialueiden perustamisen vuoksi. Työrauhan saavuttaminen on kaivattu esimerkki sopimusjärjestelmän toimivuudesta ja osapuolten kyvystä rakentaa kompromissi – tosin tällä kertaa pitkän kaavan kautta”, toteaa Lääkäriliiton puheenjohtaja Niina Koivuviita.  

JUKO:n tiedote: Neuvottelutaito voitti ja lakot vauhdittivat – kunta-ala sai palkkaohjelman

Lisätietoja:

Niina Koivuviita, puh. 040 5006557, niina.koivuviita@laakariliitto.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Lääkäriliitto - Finlands Läkarförbund ry
Suomen Lääkäriliitto - Finlands Läkarförbund ry
Mäkelänkatu 2
00500 HELSINKI

http://www.laakariliitto.fi

Suomen Lääkäriliitto on ammattijärjestö, johon kuuluu noin 93 % Suomessa toimivista lääkäreistä. Lääkärit yhdessä potilaan parhaaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Lääkäriliitto - Finlands Läkarförbund ry

Lääkäriliiton valtuuskunta: Hyvinvointialueiden toiminnan käynnistämistä ei saa vaarantaa riittämättömällä rahoituksella9.12.2022 10:43:49 EET | Tiedote

Julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueille 1.1.2023. Valmistelun valmiustaso on aiheuttanut merkittävästi huolta. Lääkäriliitto toivoo, että vastuun siirto ei välittömästi vaikuta palveluja käyttävien tai niitä tuottavien henkilöiden toimintaan, mutta ongelmiin on varauduttava. Muutos ei myöskään tapahdu yhdessä yössä: Prosessi käynnistyy vastuun siirtymisen myötä, ja muutosten toimeenpanon oletetaan vievän viidestä kymmeneen vuotta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme