Yliopiston Apteekki

Lääketoimitukset ikääntyneille kotiin yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa

Jaa

Yliopiston Apteekki aloittaa yhteistyön Helsingin kaupungin sekä seurakuntien ja järjestöjen kanssa tarjotakseen ikääntyneille helsinkiläisille apua arjen asiointiin koronavirustilanteessa.

Yliopiston Apteekki aloittaa ensi viikolla lääketoimitukset kotiin yli 70-vuotiaille helsinkiläisille osana Helsinki-apu -hanketta. Tärkeä yhteistyöhanke käynnistettiin erittäin nopeasti ikäihmisten auttamiseksi poikkeusoloissa.

-Lähdemme erittäin mielellämme yhteistyöhön mukaan. Haluamme huolehtia myös ikääntyneistä, joilla ei ole perheenjäsentä tai läheistä auttamassa arjen asioinnissa, johtaja Hanna-Mari Store Yliopiston Apteekista sanoo.

Helsinki-apu on yhteydessä yli 70 vuotiaisiin helsinkiläisiin ja opastaa, miten lääketilaukset tehdään. Helsinki-avun kuljettajat noutavat tilaukset ja toimittavat ne kotiin ikääntyneille.

-Nyt on tärkeää pitää toisistamme huolta. Kannustan kaikkia muutoinkin huolehtimaan riskiryhmiin kuuluvista läheisistä hoitamalla asioinnin toisen puolesta apteekissa tai verkkoapteekissa, Store sanoo.

Helsinki-apu palvelee arkisin yli 70-vuotiaita kello 9–16 puh. 09 310 10020.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Yliopiston Apteekki
Yliopiston Apteekki
Valimotie 7
00380 HELSINKI

09 542 046http://www.yliopistonapteekki.fi

Yliopiston Apteekki on Helsingin yliopiston omistama yhteiskunnallinen yritys, jonka palveluksessa työskentelee 1000 henkilöä Suomessa. Tuottomme ohjataan koulutukseen ja tutkimukseen. Palvelemme valtakunnallisesti kuluttajia sekä yli tuhatta terveydenhuollon yksikköä julkisella ja yksityisellä sektorilla. Asiakaskokemuksemme on palkittu Suomen kolmen parhaan joukossa vuosina 2018 ja 2019. Apteekkejamme on Suomessa 14 paikkakunnalla ja verkossa ya.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yliopiston Apteekki

Yliopiston Apteekki myönsi apurahan rationaalisen lääkehoidon ja riskienhallinnan tutkimukseen29.10.2020 14:00:00 EETTiedote

Vuosittainen 20 000 euron tutkimusapuraha myönnettiin Helsingin yliopistossa väitöstutkimusta tekevälle proviisori Sonja Kalliolle. Kallio tutkii avohuollon apteekkien osallistumista lääkitysriskien hallintaan ja iäkkäiden lääkkeiden käytön järkeistämiseen yhdessä muun terveydenhuollon kanssa. Apurahan avulla Yliopiston Apteekki haluaa edistää lääkehuollon tutkimusta Suomessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme