Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Laakson sairaala-alueella aloitetaan rakentamista valmistelevat työt

Jaa

Laakson yhteissairaala -allianssi aloittaa Laakson sairaala-alueen uudistuksen valmistelevat työt. Vuosina 2022–2030 allianssi rakentaa kolme uutta sairaalarakennusta ja peruskorjaa kolme suojeltua sairaalarakennusta. Sairaala-alueen uuden ajotunnelin rakentaminen näkyy vuosia Laaksonkentällä.

Alustavaan suunnitteluun perustuva havainnekuva. Kuva: Laakson Latu.
Alustavaan suunnitteluun perustuva havainnekuva. Kuva: Laakson Latu.

Rakentamista valmistelevat työt alkavat tänä keväänä. Entisen Laakson terveysaseman rakennuksen sisätilojen purkutyöt käynnistyvät huhtikuussa. Uusi työmaatie valmistuu kesällä ja sitä ennen purkutyömaan liikenne kulkee Lääkärinkadun kautta.

Laakson ja Töölön terveysasemat yhdistyivät vuonna 2021 Kivelän terveysasemaksi. Laakson terveysasemalla sijainneet palvelut ovat muuttaneet Kivelän terveysasemalle aiemmin tänä vuonna.

Rakentamista valmistelevia töitä käynnistyy myös Laaksonkentällä ja Aurorankentällä. Auroran sairaalan piha-alueella ensimmäiset työvaiheet on jo tehty, ja työ jatkuu myöhemmin keväällä.

Rakennushanke näkyy vuosia Laaksonkentän ja Auroran sairaalan välisellä alueella, sillä Laakson sairaala-alueen uusi ajotunneli lähtee Auroran sairaalan portin kupeesta. Ajotunneleiden ja sairaalarakennusten maanalaisten tilojen rakentaminen vaatii mittavia maanrakennus- ja louhintatöitä. Laakson ratsastuskenttä siirtyy työmaan käyttöön kahdessa vaiheessa vuoden 2022 aikana.

Uusi työmaatie Laakson sairaala-alueelta alas Laakson ratsastuskentälle

Pääosa Laakson sairaala-alueen työmaaliikenteestä kulkee tulevaa työmaatietä pitkin. Se rakennetaan Laakson sairaala-alueelta luiskaa pitkin alas Laaksonkentälle ja Auroran sairaala-alueen liittymän kautta Nordenskiöldinkadulle.

Kävely ja pyöräily sujuvat Auroransillalla normaaliin tapaan joitakin poikkeuspäiviä lukuun ottamatta.

Lasten liikennekaupungin ja Laakson sairaala-alueen välistä kohti Keskuspuistoa kulkeva kävely- ja pyöräreitti on tällä hetkellä ohjattu kiertoreitille. Se kuitenkin avautuu jälleen kesällä 2022, kun kunnallistekniikan rakentaminen reitin kohdalle on valmistunut. Tulevan työmaatien tämä kävely- ja pyöräreitti alittaa siltarummun lävitse.

Autoliikenne jatkuu Nordenskiöldinkadulla normaalisti, poikkeus on kesäkuussa tapahtuva johtosiirtotyö Lasten liikennekaupungin kohdalla. Työ pyritään tekemään yöaikaan.

Tervetuloa verkkoinfoon 21. huhtikuuta

Työmaat aiheuttavat melua, pölyä ja muuta häiriötä. Tavoitteemme on kuitenkin minimoida haitat, ja tiedotamme häiritsevästä työstä etukäteen.

Järjestämme asukkaille verkkoinfon 21.4.2022 kello 17–18.30. Tarkemmat ohjeet ja liittymislinkin tilaisuuteen löydät verkkosivuiltamme laaksonyhteissairaala.fi.

Valmistelevien töiden käynnistymisestä on kerrottu Töölön, Meilahden ja Laakson asukkaille kirjeellä, joka on jaettu kaikkiin talouksiin 6.4.2022.

Laakson sairaala-alue uudistuu

Helsingin kaupunki ja HUS uudistavat Laakson sairaala-alueen. Rakennushanke on nimetty Laakson yhteissairaalaksi. Rakennustöiden valmistumisen jälkeen Laakson sairaala tarjoaa hoitoa psykiatrisiin ja fyysisiin eli somaattisiin sairauksiin. Sairaalaan tulee tilat HUSin ja Helsingin kaupungin psykiatriselle sairaalahoidolle, HUSin vaativalle neurologiselle kuntoutukselle ja puolelle Helsingin sairaalan osastoista. Lisäksi tulee tiloja sairaalatoimintoja tukeville poliklinikoille sekä opetukselle ja tutkimukselle.

Laakson nykyinen sairaala-alue ja sen kulkuyhteydet muuttuvat täysin. Alueelle tulee kolme uutta sairaalarakennusta. Kolme säilyvää sairaalarakennusta peruskorjataan.

Lähikaduilla liikenne ei lisäänny, sillä sairaala-alueen pääajoyhteys rakennetaan maan alle Auroran sairaalan liittymän kautta. Uuden päärakennuksen alle tulee 550-paikkainen pysäköintilaitos ja huoltotiloja.

Rakennushanke ajoittuu tämänhetkisen aikataulun mukaan vuosille 2022–2030. Hankkeen toteuttaa Laakson yhteissairaalan allianssi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ossi Inkilä
projektipäällikkö
SRV
040 708 2253
ossi.inkila@srv.fi

Marko Virtanen
toimitusjohtaja
Kiinteistöosakeyhtiö Laakson yhteissairaala
040 139 4300
ext-marko.virtanen@hus.fi

HUSin ja Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialaan liittyvät kysymykset,
Riina Kotaviita
projektipäällikkö
Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala
0406501816
riina.kotaviita@hel.fi

Kuvat

Alustavaan suunnitteluun perustuva havainnekuva. Kuva: Laakson Latu.
Alustavaan suunnitteluun perustuva havainnekuva. Kuva: Laakson Latu.
Lataa
Laakson yhteissairaalan työmaa-alueet tänä vuonna.
Laakson yhteissairaalan työmaa-alueet tänä vuonna.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunki kunnostaa lintuvesiä Ruovikosta lentoon -hankkeessa23.5.2022 09:03:38 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungilla on käynnistynyt Ruovikosta lentoon -Helmi-hanke, jossa keskitytään lintuvesien ja rantojen elinympäristöjen tilan parantamiseen. Hankkeen aikana tehdään käytännön hoitotoimia, jotka edesauttavat linnustoa ja muuta luonnon monimuotoisuutta. Samalla saadaan arvokasta tietoa järviruo’on talvileikkuusta ja ruokomassan hyödyntämisestä sekä kehitetään eri toimijoiden yhteistyötä. Hanketta rahoitetaan valtakunnallisesta Helmi-elinympäristöohjelmasta.

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 19.5.202219.5.2022 19:03:51 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 19.5.2022. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 9.6.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme