Red Bull Finland

Lahden suurmäessä järjestetyssä Red Bull 400 juoksukilpailussa rikottiin ennätyksiä

Jaa

Red Bull 400 juoksukilpailu järjestettiin Lahden suurmäessä lauantaina 29.8. Kilpailusa nähtiin yhteensä noin 1300 kuntoilijaa ja urheilijaa, jotka lähtivät haastamaan itseään ja valloittamaan legendaarista Lahden suurmäkeä. Miesten kisan voitti suunnistaja Tuomo Lahtinen ja naisten sarjassa voiton nappasi kestävyysjuoksija Laura Manninen.

Team Estonia otti jälleen voiton Lahden suurmäestä. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Team Estonia otti jälleen voiton Lahden suurmäestä. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.

Kolmatta kertaa Lahdessa järjestetty Red Bull 400 -kilpailu keräsi paikalle lähes 1300 urheaa juoksijaa, jotka lähtivät valloittamaan legendaarista Salpausselän suurmäkeä. Miesten ja naisten alkuerät juostiin 40-50 kilpailijan starteissa. Miesten sarjassa alkueriä oli yhteensä 15 ja naisten sarjassa kahdeksan. Naisten ja miesten yksilösarjojen lisäksi Lahdessa kisattiin tänä vuonna perinteiseen tapaan myös naisten ja miesten viesteissä, sekä uutena kategoriana sekaviestissä.

Red Bull 400 järjestettiin tänä vuonna kuudetta kertaa Suomessa. Vuosina 2014-2016 huippusuosion saavuttanut tapahtuma järjestettiin Kuopion Puijolla, ja Lahdessa kilpailtiin nyt kolmantena vuotena peräkkäin. Red Bull 400 näkyi suorana lähetyksenä ISTV:stä. Tallenne tapahtumasta ilmestyy katsottavaksi seuraavalla viikolla.

Tuomo Lahtinen juoksi miesten A-finaalin voittajaksi – miesten sarjan suurin ennakkosuosikki jäi kauas kärjestä

Miesten finaalin voittoon taisteli vuoden 2019 Red Bull 400 -kisassa kuudenneksi juossut suunnistaja Tuomo Lahtinen. Lahtisen voittoaika 03:31 oli historian kolmanneksi nopein suoritus miesten finaalissa Lahden RB400-tapahtumassa. Kahtena edellisenä vuotena miesten sarjan voittajien ajoiksi on kirjattu 03:30. 

Tuntuu todella hyvältä. Juoksin hyppyrinnokalle kaasu pohjassa ja lopussa painoin niin kovaa kuin vain pystyin. Mielestäni juoksurytmini pysyi koko finaalin ajan samana. Yritin vain olla katselematta ylös, että paljon matkaa on jäljellä. Loppu meni tahdonvoimalla. Viime vuonna lähdin aivan liian hiljaa liikkeelle, joten tänä vuonna päätin lähteä heti startista täysillä”, Lahtinen tunnelmoi maaliviivan ylitettyään.

Jo miesten alkuerissä tehtiin Red Bull 400 -historiaa, kun Sami Maamela teki uuden Lahden Red Bull 400-mäkiennätyksen ajalla 01:53. Viime vuonna alkuerissä toiseksi ajalla 01:58 yltänyt Maamela paransi viime vuoden finaalisuoritustaan (9.) sijoittumalla finaalissa komeasti toiseksi. Kolmannelle palkintokorokkeelle taisteli jännittävän loppukiritaistelun päätteeksi Timo Ristola ennen virolaista Rauno Tiitsiä.

Miesten sarjassa yksi suurimmista ennakkosuosikeista oli kahtena edellisenä vuotena Lahden Red Bull 400 -kisan finaalissa toiseksi sijoittunut Juho Veikkolainen. 17-vuotias kestävyysjuoksijalupaus oli alkuerien viidenneksi nopein, mutta jäi finaalissa sijalle 12.

Myös tämän vuoden tapahtumassa oli mukana useita huippu-urheilijoita, kuten crossfit-ammattilainen Jonne Koski. Koski paransi aikaansa viime vuodesta merkittävästi ja oli A-finaalin lopputuloksissa 19:s.

Yritin välttää finaalissa viime vuoden virhettä, eli etten lähtisi liian lujaa. Koitin säästää paukkuja viimeiselle sadalle metrille. Olen suoritukseeni ihan tyytyväinen. Omat pääkisat (CrossFit Games) ovat kolmen viikon päästä, joten olin aavistuksen paremmassa kunnossa viime vuoteen verrattuna. Tavoitteeni on päästä vuosi vuodelta parempaan kuntoon. Tämä oli hyvä testi, ja näyttäisi siltä, että olen onnistunut tavoitteessani”, Koski kommentoi. 

Miesten B-finaalin voittoon juoksi upean loppukirin esittänyt Teemu Mattila. Samu Taina oli sekunnin erolla toinen ja Kari-Pekka Seppänen kolmas.

Naisten sarjan voittajasuosikki ei jättänyt muille kilpailijoille mahdollisuuksia

Naisten sarjan kirkkain ennakkosuosikki Laura Manninen oli jopa odotetun ylivoimainen heti alkueristä lähtien. Vuonna 2018 Red Bull 400 juoksukilpailun voittanut, ja nyt kahden vuoden tauon jälkeen Lahteen palannut Manninen paineli naisten finaalin ylivoimaiseen voittoon ajalla 04:06.

Toiseksi sijoittui toista kertaa peräkkäin Lahden Red Bull 400-tapahtumaan osallistunut crossfit-urheilija Emilia Leppänen, joka paransi viimevuotista sijoitustaan komeasti yhdeksällä sijalla. Jaetulle kolmannelle sijalle sijoittuivat Nova van der Ende ja Eve Makkonen.

Naisten sarjan toistamiseen voittanut Manninen, 47, piti voittoaan jopa maistuvammalta kuin vuoden 2018 suoritustaan. Kansainvälisen tason kestävyysurheilija paransi omissa nimissään ollutta naisten finaalin ennätysaikaa kolmella sekunnilla.

En voi olla kuin tyytyväinen, koska aikani oli niin hyvä. Kyllä tässä iässä toinen voitto tuntuu ehdottomasti paremmalta. Vähän meinasin törttöillä köysissä ja olin lähellä kaatua parikin kertaa, mutta loppu meni ilman murheita. Olen samaan aikaan hieman yllättynyt, mutta todella tyytyväinen suoritukseeni. Lähdin vain tekemään täysillä omaa juoksua, eikä siinä paljoa pystynyt taktikoimaan, kun pää ei toimi kunnolla”, Manninen kommentoi voittoaan heti kilpailun jälkeen.

Manninen ylitti maaliviivan ylivoimaiselle erolla ennen seuraavia kilpailijoita. Maaliskuussa Haagin puolimaratonilla Pariisin EM-kisojen tulosrajan rikkoneelle, ja viimeksi kesäkuussa Yyteri-maratonilla 45-vuotiaiden naisten uuden Suomen ennätyksen juosseelle Manniselle ei tunnu löytyvän pysäyttäjää Lahden suurmäessä.

Tämä kisa tuntuu olevan erityisesti suunnistajien erikoisalaa, joten ehkä heitä pitäisi saada houkuteltua enemmän kisaan mukaan. Suunnistajilta tulisi varmasti riittävästi vastusta”, Manninen pohti. 

Naisten finaalissa toiseksi tullut crossfit-urheilija Emilia Leppänen ylitti oman tavoitteensa

Toinen sija oli iloinen yllätys. Paransin aikaani viime vuoteen verrattuna lähes minuutilla, joten se oli aika iso hyppy. Fiilikset ei ainakaan nyt heti maaliin päästyä voisi olla paremmat. Nyt lähdetään ansaitusti hieman juhlimaan. Ainakin burgerit on ansaittu ja sen jälkeen kunnon lepoa”, toisena maaliviivan ylittänyt Leppänen fiilisteli podium-sijoitustaan. 

Naisten B-finaalin voittoa pääsi juhlimaan Hanna Seisto. Entinen nuorten maajoukkuehiihtäjä Elsa Airaksinen oli toinen ja kolmanneksi sijoittui Meri Viljanen.

Team Estonian ylivoima sai jatkoa viestikilpailussa – sekaviestikilpailussa kilpailtiin historian ensimmäistä kertaa

Lahdessa kilpailtiin edellisten vuosien tapaan myös viestikilpailuissa kolmessa eri kategoriassa. Viestissä (4x100m) juostaan naisten ja miesten yksilösarjojen tapaan aina Salpausselän suurmäen vauhtimäen huipulle asti. Lahdessa kisattiin tänä vuonna perinteiseen tapaan naisten ja miesten viesteissä, sekä uutena kategoriana sekaviestissä.

Miesten viestivoiton nappasi jo kolmatta kertaa peräkkäin ylivoimaisella näytöksellä Team Estonia. Rauno Tiitsin, Lauri Tannerin, Lauri Ulmin ja Sandrer Kaurin muodostama viestijoukkue juoksi voittoon uudella miesten viestikilpailun ennätysajalla 02:02.

Ihan mahtavat fiilikset. Tämä oli meille jo kolmas viestivoitto peräkkäin, mutta siitä huolimatta tämän vuoden voitto tuntuu erityisen hyvältä. Nyt lähdetään porukalla laivalle ja suunnataan hymyssä suin kohti Tallinnaa”, Team Estonian nelihenkinen joukkue hehkutti.

Naisten viestifinaalissa voittoa pääsi juhlimaan Forever Lahti

Tänään vedettiin täysillä ja sillä kuuluisalla apinan raivolla. Valmistauduimme viestisuoritukseen bodypump-treenillä. Olimme kaikki ensikertalaisia, joten emme yhtään tienneet mitä odottaa. Tämä oli niin upea tapahtuma, että tulemme ensi vuonna ehdottomasti uudestaan”, Forever Lahden viestijoukkueessa kilpailleet Liisa Lattu, Johanna Herranen, Jonna Siven ja Hanna Lehmusto kommentoivat voittoaan.

Sekaviestikilpailun voittajaksi kruunattiin Team BJÖRN. Joukkuetta edustivat Silja Ahonen, Jirka Väätäinen, Kiira Laakkonen ja ankkurina juossut Mikael Renwall.

”Meidän taktiikkana oli vetää täysillä ja tavoitteena oli ainoastaan voitto. Ihan superhyvät fiilikset koko tapahtumasta. Tämä oli loistava tapa aloittaa viikonloppu. Osallistumme varmasti ensi vuonna uudestaan viestiin sekä yksilösarjaan. Ensi vuoden tavoitteena on uusia voitto ja parantaa samalla aikaa”, Team BJÖRN -joukkueen ankkuri Mikael Renwall summasi.

Vuoden 2020 Red Bull 400 oli historian kuudes Suomessa järjestetty maailman rankin ylämäkijuoksukilpailu. Ensimmäiset kolme tapahtumaa järjestettiin Kuopion Puijolla vuosina 2014-2016. Lahden suurmäessä on juostu kilpaa vuosina 2018-2020. Vuoden 2021 Red Bull 400 järjestetään Lahden suurmäessä 28.8.2021.

Red Bull 400 näkyi suorana lähetyksenä ISTV:stä. Tallenne tapahtumasta ilmestyy katsottavaksi seuraavalla viikolla.

Mikä Red Bull 400?

Red Bull 400 on itävaltalaisen ex-pikajuoksijan Andreas Bergerin ideoima kansainvälinen juoksutapahtuma. Kyseessä on ylämäkijuoksukilpailu, jossa tuhannet miehet ja naiset haastavat itsensä elämänsä rankimmalle 400 metrille, juosten mäkihyppyrimäen pohjalta aina huipulle asti. Historian ensimmäinen Red Bull 400-kilpailu juostiin vuonna 2011 Itävallan Kulmin lentomäessä. Kisoja on juostu ikonisissa lokaatioissa ympäri maailman, kuten Whistlerissä, Planicassa, Zakopanessa, Sapporossa ja Trondheimissa. Suomessa tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2014 Kuopion Puijolla, jossa kilpailtiin vuosina 2014-2016. Lahdessa Red Bull 400 on järjestetty aikaisemmin vuosina 2018 ja 2019. Kyseessä on kilpailu, johon kannattaa lähteä tosissaan, mutta ei totisesti. Jokaisen lähtöviivalle asettuvan kilpailijan ainoana tavoitteena on valloittaa Lahden suurmäki mahdollisimman nopeasti. Apuna käytetään köysiverkkoa.

Vuonna 2019 miesten sarjassa voiton vei slovenialainen ammattipyöräilijä Martin Kozelj, ja naisten sarjassa korkeimmalle palkintokorokkeelle nousi Mila Koljonen. Kilpailuun on osallistunut vuosien aikana useita kansainvälisen tason huippu-urheilijoita, kuten olympiavoittajat Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi sekä yhdistetyn maajoukkueurheilijat Ilkka Herola ja Leevi Mutru.

Kuvat ja videot vapaasen editoriaaliseen käyttöön:

Red Bull 400 koostevideo 2019: https://www.redbullcontentpool.com/search?q=red%20bull%20400%20lahti&facet:mediaType=Video

Muut kuvat ja videot: https://www.redbullcontentpool.com/search?q=red%20bull%20400%20lahti 

Tietoa Lahden suurmäestä

Avattu: 1923
Mäkikoko: HS130
Mäkiennätys: 138 metriä, Johann André Forfang (Norja) 4.3.2017
Erikoista: Lahden suurmäen alastulorinteessä toimii maauimala

Lisätiedot:

Pia Kaipainen

pia.kaipainen@redbull.com

Red Bull 400 - 2019 koostevideo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pia Kaipainen

pia.kaipainen@redbull.com

Kuvat

Team Estonia otti jälleen voiton Lahden suurmäestä. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Team Estonia otti jälleen voiton Lahden suurmäestä. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa
Maaliviivaa lähestyessä on helppo hymyillä. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Maaliviivaa lähestyessä on helppo hymyillä. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa
Naisten sarjan voittaja Laura Manninen. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Naisten sarjan voittaja Laura Manninen. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa
Osallistuja ja katsojat saivat nauttia Red Bull 400 kisasta aurinkoisessa kelissä. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Osallistuja ja katsojat saivat nauttia Red Bull 400 kisasta aurinkoisessa kelissä. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa
Crossfit-urheilija Jonne Koski ja kilpakumppanit suorituksen jälkeen. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Crossfit-urheilija Jonne Koski ja kilpakumppanit suorituksen jälkeen. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa
Miesten sarjan kisaaja matkalla kohti hyppyrimäen huippua. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Miesten sarjan kisaaja matkalla kohti hyppyrimäen huippua. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa
Red Bull 400 vie kisaajat äärirajoille. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Red Bull 400 vie kisaajat äärirajoille. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa
Crossfit-ammattilainen Emilia Leppänen ylsi naisten sarjan kakkoseksi. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Crossfit-ammattilainen Emilia Leppänen ylsi naisten sarjan kakkoseksi. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa
Miesten sarjan voittaja Tuomo Lahtinen. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Miesten sarjan voittaja Tuomo Lahtinen. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Red Bull Finland
Red Bull Finland
Lautatarhankatu 10
00580 HELSINKI

http://www.redbull.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Red Bull Finland

KUTSU MEDIALLE: Kesän rankin juoksukilpailu palaa Lahden suurmäkeen 29. elokuuta25.8.2020 11:30:00 EESTTiedote

Red Bull 400 -ylämäkijuoksukilpailu järjestetään kolmantena vuotena peräkkäin Lahden suurmäessä lauantaina 29.8.2020. Loppuunmyytyyn tapahtumaan on ilmoittautunut 1500 urheaa juoksijaa, jotka lähtevät ottamaan mittaa itsestään, toisistaan ja legendaarisesta Lahden suurmäestä. Kisassa nähdään myös ammattiurheilijat Jonne Koski ja Eero Ettala. ISTV näyttää tapahtuman suorana lähetyksenä.

Red Bull 400 palaa Lahteen elokuun lopussa – ISTV näyttää kesän rankimman juoksutapahtuman suorana lähetyksenä!21.8.2020 08:00:00 EESTTiedote

Red Bull 400 -ylämäkijuoksukilpailu järjestetään kolmantena vuotena peräkkäin Lahden suurmäessä lauantaina 29.8.2020. Loppuunmyytyyn tapahtumaan on ilmoittautunut 1500 urheaa juoksijaa, jotka lähtevät ottamaan mittaa itsestään, toisistaan ja legendaarisesta Lahden suurmäestä. Kisassa nähdään myös ammattiurheilijat Jonne Koski ja Eero Ettala. ISTV näyttää tapahtuman suorana lähetyksenä.

Elias "Jamppi" Olkkonen ja Aleksi "allu" Jalli haastavat amatööripelaajat Red Bull Flick CS:GO -turnauksen finaalissa20.5.2020 14:00:03 EESTTiedote

Huiman suosion saavuttaneen Red Bull Flick CS:GO -turnauksen finaalit pelataan tulevana lauantaina 23.5 kello 14:00 alkaen. Finaaliturnauksen voittaja kohtaa haastefinaalissa ENCEn kaksikon, jonka muodostaa Elias "Jamppi" Olkkonen ja Aleksi "allu" Jalli. Voittaja saa myös paikan Euroopan finaalissa, jonka voittajat pääsevät pelaamaan muita ammattilaisjoukkueita vastaan ja taistelemaan 20 000 euron voittopotista.

3.5 juostaan yksin, mutta yhdessä niiden puolesta jotka eivät siihen kykene1.5.2020 12:00:00 EESTTiedote

Toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina klo 14.00 (Suomen aikaa) juoksijat ympäri maailman lähtevät liikkeelle samanaikaisesti Wings for Life World Run –sovelluksen kanssa yksin, mutta samalla yhdessä muiden juoksijoiden kanssa. Ottamalla osaa Wings for Life World Run -hyväntekeväisyysjuoksuun jokainen voi edesauttaa maailmanlaajuista liikettä joka edesauttaa läpimurtojen tekemistä selkäydinvammojen hoidon, kuntoutuksen ja potilaiden toimintakyvyn parantamisen saralla.

ENCE ja Red Bull järjestävät yhteistyössä täysin uudenlaisen 2v2 CS:GO -turnauksen Suomessa - Voittajalla mahdollisuus pelata ammattilaisia vastaan24.4.2020 14:59:09 EESTTiedote

Red Bull ja ENCE järjestävät yhteistyössä kaikille avoimen Red Bull Flick CS:GO -turnauksen, jossa pelaajat ottavat toisistaan mittaa viidellä täysin uudella kartalla. Karttojen ja pelimuodon suunnittelussa on panostettu nopeatempoiseen peliin ja tavoitteena on ollut kehittää pelimuoto, jossa eritasoiset pelaajat voivat ottaa toisistaan mittaa tasavertaisesti. Voittaja kohtaa finaalissa ENCEn ja saa paikan Euroopan finaalissa, jonka voittajat pääsevät pelaamaan ammattilaisjoukkueita vastaan.

Wings for Life World Run hyväntekeväisyysjuoksu 3.5.202015.4.2020 09:00:00 EESTTiedote

Toukokuun 3. päivänä järjestetään maailmanlaajuinen hyväntekeväisyysjuoksu Wings for Life World Run, joka juostaan Wings for Life World Run –sovelluksen kanssa yksin, mutta samalla yhdessä muiden juoksijoiden kanssa ympäri maailman. Juoksu kerää varoja selkäydinvammojen tutkimukseen ja hoitoon. Suomessa hyvän asian puolesta liikkeellä ovat myös huippu-urheilijat Iivo Niskanen, Kalle Rovanperä ja Jonne Koski.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme