Valtiokonttori

Lähes 470 tapahtuma-alan yrittäjää sai apua tapahtumatakuusta

Jaa

Tapahtumatakuun korvaukset olivat haettavina Valtiokonttorista 15.9.–7.12.2021. Korvaus on tarkoitettu tapahtumille, jotka jouduttiin joko perumaan tai järjestämään pienempänä koronapandemiasta johtuvien viranomaispäätösten vuoksi. Valtiokonttori on nyt käsitellyt kaikki tapahtumatakuun korvaushakemukset.

Tapahtumatakuun haku oli kaksivaiheinen. Ensin tapahtumalle haettiin ennakollinen maksusitoumus, joka myönnettiin tapahtumajärjestäjälle tämän ilmoittamista kustannuksista. Toisessa vaiheessa tapahtuman järjestäjä pystyi hakemaan korvauksia toteutuneista kustannuksista, jos tapahtuma jouduttiin perumaan tai järjestämään pienempänä.

Tapahtumatakuu koski vähintään 200 hengen yleisötapahtumia, jotka järjestettiin 1.6.7.12.2021.

Eniten korvauksia Helsingin alueelle

Tapahtumatakuuta haettiin määräaikaan eli elokuun loppuun mennessä 1156 tapahtumalle. Takuu myönnettiin 996 tapahtumalle. Korvaushakemuksia tuli määräaikaan mennessä 601 kappaletta ja korvausta maksettiin 466 tapahtuma-alan yrittäjälle. Korvauksia on maksettu 31.12.21 mennessä yhteensä noin 14 miljoonaa euroa.

Eniten korvauksia maksettiin Helsingin alueelle. Korvauksia maksettiin eniten musiikkifestivaaleille, konserteille ja näyttelyille sekä taide- ja kulttuuritapahtumille. Tilastot maksetuista takuista päivittyvät osoitteeseen valtiokonttori.fi/tapahtumatakuu.

Kustannustuki haettavana nyt

Kustannustuesta alkoi 21.12. erityisesti tapahtuma-, matkailu- ja ravitsemisaloille suunnattu viides hakukierros. Sillä korvataan kuluja yrityksille, jotka ovat kärsineet viranomaisen asettamista koronapandemian torjuntaan liittyvistä rajoituksista tukikaudella 1.6.–30.9.2021. Tukea haetaan Valtiokonttorista ja sen hakuaika päättyy 18.2.2022. Lisätietoja ja hakuohjeet löytyvät osoitteesta haekustannustukea.fi.

Työ- ja elinkeinomisteriö on myös alkanut valmistella tukea, jolla korvataan vuodenvaihteen sulkemisjaksojen menetyksiä. Tukimuoto on edelleen valmistelussa, ja sen etenemisestä tiedottaa työ- ja elinkeinomisteriö.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Statskontoret är ett ämbetsverk inom finansministeriets förvaltningsområde som grundades 1876. Vi betjänar statsförvaltningen, medborgarna, kommunsektorn, sammanslutningar och företag.

Statskontoret ansvarar för statens upplåning och riskhanteringen av statsskulden. Vi förvaltar lån och räntestöd som staten beviljat samt statsgarantier. Statskontoret ansvarar för handläggningen och utbetalningen av kostnadsstöd och ersättning för nedstängning till företag som lidit skada på grund av coronapandemin. 

Till Statskontorets uppgifter hör dessutom statens koncernredovisning och styrning av ekonomiförvaltningen och betalningsrörelsen. Vi stöder statliga organisationer i omvälvningen i arbetslivet och vi främjar kunskapsbaserad ledning. Till medborgarna beviljar vi bland annat ersättning för skada ådragen i militärtjänst och för brottsskador. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Det blir Statskontorets uppgift att administrera och övervaka verkställandet av Finlands plan för återhämtning och resiliens10.1.2022 12:20:00 EET | Tiedote

Finansministeriet har ålagt Statskontoret att som ny uppgift bereda och administrera verkställandet samt bereda övervakningen av Finlands plan för återhämtning och resiliens, dvs. RRP (Recovery and Resilience Plan). Statskontoret ansvarar för den datasystemhelhet som kommer att användas av de ministerier och ämbetsverk som kanaliserar EU-finansieringen. Statskontorets uppgift är även att styra över och övervaka dessa ministerier och ämbetsverk samt att rapportera till finansministeriet.

Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman toimeenpanon hallinnointi ja valvonta Valtiokonttorin tehtäväksi10.1.2022 12:20:00 EET | Tiedote

Valtiovarainministeriö on määrännyt Valtiokonttorin uudeksi tehtäväksi Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman eli RRP:n (Recovery and Resilience Plan) toimeenpanon hallinnoinnin ja valvonnan valmistelun. Valtiokonttori vastaa EU:n rahoitusta kanavoivien ministeriöiden ja virastojen käyttöön tulevasta tietojärjestelmäkokonaisuudesta, ohjaa ja valvoo ministeriöitä ja virastoja sekä raportoi valtiovarainministeriölle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme