Vaasan kaupunki - Vasa stad

Lähes 500 nuorta työskenteli kesällä kaupungilla

Jaa

Vaasan kaupunki työllisti yhteensä 486 nuorta kesällä 2022. Erilaisia työtehtäviä oli 56: suosituimpia näistä olivat apuohjaajan ja avustavan puistotyöntekijän tehtävät.

Vaasan kaupungin kesätyöntekijöiltä vuosittain kerätty palaute on ollut positiivista: suurimman osan mielestä kesätyö on vastannut odotuksia ja ollut mielekästä. Kiitosta saavat myös mukavat työkaverit.

Joel Pape vietti kesän erityisnuorten työvalmentajana. Kasvatusalaa opiskelevaa Papea inspiroivat erityisnuorten kanssa koetut merkittävät kohtaamiset, joista hän sai myös arvokasta kokemusta tulevaan työelämään. Tänä kesänä Vaasan kaupungilla työskenteli 25 erityisnuorta eri yksiköissä.

- Oli mahtavaa nähdä innostuneita ja motivoituneita erityisnuoria työn touhussa. Yllätyin ja vaikutuin siitä, miten paljon kaupungilla tehdään arvokasta ja tärkeää työtä sen eteen, että pitkäaikaistyöttömät, syrjäytymisvaarassa sekä erityisen tuen tarpeessa olevat henkilöt pääsisivät työelämään ja aktiivisiksi toimijoiksi yhteiskuntaan, Pape kertoo.

Vaasan ammattikorkeakoulussa opiskeleva Milla Joensuu työskenteli kesän insinööriharjoittelijana kuntatekniikassa. Joensuu sai työssään kokea, kuinka voi konkreettisesti olla mukana kehittämässä Vaasan kaupunkia.

- Hain paikkaa, koska halusin päästä oma alani töihin ja olin kuullut paljon hyvää Vaasan kaupungin organisaatiosta, Joensuu sanoo.

Informaatiotutkimusta yliopistossa opiskeleva Lara Silander vietti kesänsä palveluavustajana kirjastopalveluilla. Kirjasto- ja kulttuurialasta kiinnostunut Silander kertoo oppineensa kesän aikana töiden ohessa enemmän kuin vuoden aikana koulussa, sillä työ oli hyvin käytännönläheistä. Lara viihtyi töissä niin hyvin, että tulisi kaupungille mielellään töihin uudelleenkin.

- Hankalat asiat, joita kursseilla käydään, ovatkin oikeasti ihan yksinkertaisia, kun niitä tulee käytännössä vastaan, toteaa Silander.

Juuri ylioppilaaksi valmistunut Sofia Råholm haaveilee opettajan urasta tai päiväkodissa työskentelystä. Päiväkotiapulaisena kesäkuun ajan työskennellyt Råholm koki lasten kanssa työskentelyn kaikkea muuta kuin tylsäksi.

- Päiväkodissa ei ole tylsiä hetkiä, kun saa koko ajan katsoa lasten perään ja olla mukana leikkimässä. Päiviin mahtui paljon naurua ja kivoja hetkiä, Råholm muistelee.

Vaasan kaupunki on alueen suurimpia työllistäjiä ja tarjoaa vuosittain sadoille 14-26-vuotiaille nuorille ja opiskelijoille kesätöitä, kesäsijaisuuksia, harjoittelumahdollisuuksia sekä Kesäduuniseteleitä. Eniten työpaikkoja on päiväkodeissa, viheralueilla, kirjastoissa ja museoissa.

Kesätöihin haettiin tänä vuonna muun muassa liikuntakavereita, somettajia, kesäkirjastokavereita ja päiväkotiapulaisia. Seuraava haku kaupungin kesätöihin on helmikuussa 2023.

Lisää kesätyöntekijöiden tarinoita täällä: https://www.vaasa.fi/koulutus-ja-tyo/tyomahdollisuudet/vaasankaupunki/tyo-kaupungilla/kesatyontekijat-kertovat/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

rekrytointivastaava Anne Lindell
anne.lindel@vaasa.fi, puh. 040 153 4564

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa körfestival arrangeras 18-21.5.2023 – anmälan har öppnats för körerna8.12.2022 14:05:00 EET | Tiedote

Vårliga Vasa fylls igen med körmusik då Vasa Körfestival XXIX arrangeras för 29:e gången 18-21.5.2023. På huvudkonserterna får vi höra ett mångsidigt utbud på finländska toppkörer och därutöver får vi höra ett uruppförande av den svenska kompositören Jakob Mühlrads internationella beställningsverk. Även anmälan för körerna har öppnats och anmälningstiden pågår till 31.1.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme