S-Pankki

Lähimaksun suosio huippulukemissa – S-Pankin korttimaksuista jo 50 prosenttia tehdään huiskauttamalla

Jaa

Suomalaiset ovat ottaneet helpon ja kätevän lähimaksun omakseen nopeassa tahdissa. Ensimmäiset lähimaksukortit tulivat käyttöön vuonna 2014 ja nyt S-Pankin korttiostoista jo puolet tehdään lähimaksulla. Lähimaksun rajan nosto 25 eurosta 50 euroon huhtikuussa lisää lähimaksun suosiota entisestään.

Suomalaiset ovat jo tottuneita lähimaksun käyttäjiä. S-Pankin korteilla tehtävistä debit- eli pankkikorttimaksuista jo 50 prosenttia on lähimaksuja. S-Pankki toi lähimaksun kortteihinsa ensimmäisten pankkien joukossa vuonna 2014. Nyt jo 2 miljoonalla suomalaisella on käytössään S-Etukortti Visa, jossa on lähimaksuominaisuus.

Huhtikuussa lähimaksujen yläraja nousee 25 eurosta 50 euroon. Muutoksen taustalla on asiakkailta tullut palaute, ja myös pankit ja kaupat ovat kannattaneet rajan nostamista.

”Lähimaksun suosio on kasvanut jopa yllättävän voimakkaasti ja uskon, että lähimaksurajan nostaminen 50 euroon tulee lisäämään sen osuutta entisestään. Mielenkiinnolla seuraan myös, miten vauhdikkaasti juuri S-ryhmän kaupoissa mahdolliseksi tullut mobiilimaksaminen otetaan käyttöön”, sanoo S-Pankin korttiasiantuntija, tuoteryhmäpäällikkö Marketta Lundell

50 euroa valikoitui uudeksi rajaksi muun muassa kortinkäyttäjiltä tulleiden palautteiden ja kansainvälisen vertailun perusteella. Lähimaksurajaa on aiemmin nostettu onnistuneesti muun muassa Ranskassa 20 eurosta 30 euroon ja Saksassa 25 eurosta 50 euroon.

”Lähimaksurajojen nostaminen ei ole lisännyt väärinkäytöksiä muissa maissa. Jatkossakin kaikki vähän isommat maksut varmennetaan joka kerta”, Lundell kertoo. Maksut varmennetaan tarkistamalla, että tilillä on riittävästi katetta ja että korttia ei ole esimerkiksi ilmoitettu kadonneeksi. Lisäksi jatkossakin tunnusluku täytyy aina välillä näppäillä maksupäätteeseen.

”Lähimaksaminen on turvallinen ja nopea tapa maksaa ostokset, mutta 25 euron raja jää helposti liian alhaiseksi vaikkapa perheen ruokaostoksissa. Muutos helpottaa varmastikin meidän kaikkien arkea”, Lundell kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marketta Lundell, korttien tuoteryhmäpäällikkö, S-Pankki, p. 040 505 8858, marketta.lundell@s-pankki.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

S-Pankki
S-Pankki
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

010 768 011http://www.s-pankki.fi

S-Pankki on suomalainen pankki, jonka tavoitteena on tuottaa ylivoimaisen helppoja ja hyödyllisiä pankkipalveluita. Se tarjoaa 3,1 miljoonalle asiakkaalleen kattavat palvelut päivittäisten raha-asioiden hoitamiseen, säästämiseen, sijoittamiseen ja hankintojen rahoittamiseen. S-Pankki panostaa vahvasti digitaalisuuteen ja asiakkaidensa arjen helpottamiseen. Niinpä se palvelee asiakkaitaan kattavasti verkkopankissa, S-mobiilissa, puhelinpalvelussa, sosiaalisessa mediassa sekä noin 700:ssa S-ryhmän toimipaikassa kautta maan. S-Pankin välittämät rahastot ja varainhoidon palvelut tuottaa sen tytäryhtiö FIM. S-Pankin omistavat SOK, S-ryhmään kuuluvat alueosuuskaupat, LähiTapiola Vahinkovakuutus, LähiTapiola Henkiyhtiö, LähiTapiolan alueyhtiöt ja Elo, ja sen palvelut on ensisijaisesti suunnattu S-ryhmän asiakasomistajille. S-Pankille on myönnetty kotimaisuudesta kertova Avainlippu-tunnus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta S-Pankki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme