S-Pankki

Lähimaksurajan nousu näkyy kassoilla: lähimaksuostot kasvoivat lähes 40 prosenttia

Jaa

Lähimaksun ylärajan nousu 50 euroon huhtikuussa näkyy jo nyt lähimaksun suosiossa: S-Pankin korteilla tehdyt lähimaksut kasvoivat toukokuussa lähes 40 prosenttia. Kasvua tulee vielä lisää, kun suomalaiset tottuvat uuteen rajaan ja loputkin maksupäätteet päivitetään, arvioi S-Pankin Marketta Lundell.

Lähimaksu S-Etukortti Visalla
Lähimaksu S-Etukortti Visalla

Lähimaksurajan nousu 25 eurosta 50 euroon huhtikuussa on saanut suomalaiset maksamaan lähimaksulla entistä useammin ja aiempaa suurempia ostoksia. S-Pankin korteilla maksettiin toukokuussa 38 prosenttia enemmän lähimaksulla kuin huhtikuussa euroissa mitattuna. Keskiostos nousi alkuvuoden 8,50 eurosta toukokuun 11 euroon. Lähimaksujen osuus S-Pankin korteilla tehtävistä Debit- eli pankkikorttimaksuista on noussut jo 55 prosenttiin.

”Lähimaksaminen tulee varmasti kasvattamaan suosiotaan entisestään, kun uusi 50 euron raja tulee suomalaisille tutuksi. Moni saattaa vanhasta tottumuksesta edelleen laittaa kortin sirulukijaan, jos ostokset maksavat yli 25 euroa”, ennustaa S-Pankin korttien tuoteryhmäpäällikkö Marketta Lundell.

Lähimaksun 50 euron yläraja tuli 12. huhtikuuta 2019 käyttöön S-Pankin S-Etukortti Visa -korteissa ja useimpien muidenkin pankkien korteissa. Käytännössä suurempien summien maksaminen lähimaksulla on kuitenkin tullut mahdolliseksi vasta sitä mukaa, kun kaupat ovat päivittäneet maksupäätteensä uuden rajan mukaisiksi.

”Vielä on jonkin verran paikkoja, missä maksupäätteitä ei ole päivitetty vastaamaan uutta 50 euron ylärajaa, joten päivitysten eteneminen tulee myös lisäämään mahdollisuuksia lähimaksamiseen”, Lundell sanoo.

Lähimaksu on helppo ja turvallinen tapa maksaa ostokset. Turvallisuussyistä tunnusluku täytyy kuitenkin aina silloin tällöin syöttää maksupäätteeseen: siten ehkäistään väärinkäytöksiä ja varmistetaan, että kortti on oikealla omistajalla.

”Rajan muuttumisen jälkeen tunnuslukua saatetaan väliaikaisesti kysyä hieman useammin kuin aikaisemmin. Ostokset voi toki aina halutessaan maksaa myös perinteisesti sirua ja tunnuslukua käyttämällä”, Marketta Lundell muistuttaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Marketta Lundell, korttien tuoteryhmäpäällikkö, S-Pankki, p. 040 505 8858, marketta.lundell@s-pankki.fi

Kuvat

Lähimaksu S-Etukortti Visalla
Lähimaksu S-Etukortti Visalla
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

S-Pankki
S-Pankki
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

010 768 011http://www.s-pankki.fi

S-Pankki on suomalainen pankki, joka haluaa mahdollistaa vähän rahakkaamman huomisen jokaiselle lompakon paksuudesta riippumatta. Meillä asiantuntemus tarkoittaa sekä talouden että ihmisen ymmärtämistä: osana S-ryhmää tunnemme 3,1 miljoonan asiakkaamme arjen. Uudistamme pankkialaa tarjoamalla ylivoimaista helppoutta ja hyötyä pankin ja kaupan palveluita yhdistämällä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta S-Pankki

Kumpi on yleisin talousidoli Suomessa: äiti vai isä? S-Pankin uusi tutkimus paljastaa, miten suuri merkitys raha-asioilla on omaan hyvinvointiin19.10.2019 10:00:00 EESTTiedote

Suomalaiset kokevat raha-asiat yleisimmäksi stressin aiheuttajaksi. Oman taloustilanteen koetaan ylipäänsä vaikuttavan merkittävästi koko hyvinvointiin. Omien raha-asioiden hoitamiseen ollaan myös valmiita hankkimaan ulkopuolista apua: rahastosäästäminen kiinnostaa useampia kuin personal trainer. Muun muassa tämä kaikki selviää S-Pankin uudesta tutkimuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme