Korkein oikeus / Högsta domstolen

Lainsäädäntöneuvos Pekka Pulkkisesta korkeimman oikeuden määräaikainen jäsen

Jaa

Tasavallan presidentti on perjantaina 29.4.2022 nimittänyt lainsäädäntöneuvos, yksikönpäällikkö Pekka Pulkkisen hoitamaan korkeimman oikeuden (KKO) jäsenen virkaa määräaikaisessa virkasuhteessa ajalla 1.6.2022–31.12.2027.

Pulkkinen on toiminut oikeusministeriössä lainvalmistelutehtävissä vuodesta 2001 alkaen ja lainvalmistelun johtamistehtävissä lainsäädäntöjohtajana ja yksikönpäällikkönä vuodesta 2018 alkaen. Hän on osallistunut lukuisiin kansallisiin ja kansainvälisiin lainvalmisteluhankkeisiin, jotka koskivat etupäässä yhtiö-, esine- ja velvoiteoikeuden aloja.

Aiemmin hän on työskennellyt lainkäytön tehtävissä muun muassa esittelijänä korkeimmassa oikeudessa ja Helsingin hovioikeudessa sekä yliopistotutkijana.

Tarve hoitaa virkaa määräaikaisessa virkasuhteessa perustuu oikeusneuvos Tuula Pynnän virkavapaaseen, joka päättyy 31.12.2027.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hallinnollinen lakimies Karri Tolttila, puh. 02956 40023, karri.tolttila(at)oikeus.fi

Tietoja julkaisijasta

Korkein oikeus / Högsta domstolen
Korkein oikeus / Högsta domstolen
PL/PB 301
00171 Helsinki / Helsingfors

02956 40000http://www.korkeinoikeus.fi

Korkein oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa riita- ja rikosasioissa sekä valvoo lainkäyttöä omalla toimialallaan. Korkeimman oikeuden keskeisin tehtävä on antaa ennakkopäätöksiä.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkein oikeus / Högsta domstolen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme