Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Laivamatkustajille tarjottiin laajasti koronatestiä Länsisatamassa

Jaa

Tänään kahdelle laivalliselle Virosta saapuvia matkustajia tarjottiin tehostetusti vapaaehtoista koronavirustestiä Länsisatamassa. Testausta tarjottiin kaikille jalkaisin matkustaneille seulonnan omaisesti. Matkustajia oli yhteensä 141. Koronatestiin hakeutui 23 matkustajaa.

Matkustajia ohjattiin testiin muun muassa laivojen kuulutuksilla. Testiä tarjottiin Eckerö Linen m/s Finlandialla ja Tallinkin Megastarilla saapuneille matkustajille. Helsingin kaupunki tarjosi terveysneuvontaa ja HUSLAB vastasi näytteenotosta.

”Laajennettuun terveysneuvontaan ja näytteenottoon suhtauduttiin hyvin. Hyödynnämme saatuja kokemuksia, kun arvioimme ja suuntaamme koronaterveysneuvontaa ja näytteenottoa satamissa”, kertoo terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.

Tällä hetkellä terveysneuvontaa on tarjolla kaupungin matkustajasatamissa Jätkäsaaressa, Katajanokalla ja Vuosaaressa. Terveysneuvontapisteiden toimintamalli on valmisteltu yhteistyössä muun muassa Helsingin Sataman, varustamojen, Rajavartiolaitoksen, Tullin, HUSin, STM:n ja THL:n kanssa.

Lisätietoja:
Leena Turpeinen, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja, Helsingin kaupunki,
p. 050 325 6917

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme