Vaasan kaupunki - Vasa stad

Lakeus soi -musiikkitapahtuma tuo Vaasaan nuoria pianotaitureita

Jaa

Lakeus soi -pianotapahtuma tuo Vaasaan 8.-10.4. kymmeniä nuoria pianisteja esittelemään taitojaan. Viikonlopun aikana järjestetään yhteensä 12 konserttia, joihin on kaikille vapaa pääsy.

Pianotapahtuma järjestetään Kuula-opistolla Vaasassa 8.-10.4. Mukana tapahtumassa on kymmenen musiikkioppilaitosta Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueilta.

- Ilmoittautuneita on 58, joista suurin osa on pianisteja, mutta mukana on myös muutama kamarimusiikkiryhmä. Osallistujien ikähaarukka on 9-19 –vuotta, kertovat järjestelyistä vastaavat Anna Roos ja Anton Ylikallio Kuula-opistolta.

Lakeus soi –tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran 20 vuotta sitten, vuonna 2002. Tapahtumaa on sen jälkeen järjestetty 2-3- vuoden välein.

Konsertteihin vapaa pääsy

Tapahtumassa on kolme sarjaa: konsertti-, pianokamarimusiikki- ja kilpailusarja. Kaikkien sarjojen esiintyjät on jaettu konsertteihin.

- Koko viikonlopun aikana kuullaan yhteensä 12 konserttia, joten viikonloppu on yhtä pianomusiikin juhlaa! Konsertit ovat kaikille avoimia ja niihin on vapaa pääsy, Roos ja Ylikallio kertovat.

Kaikki tapahtumassa soittavat pianistit saavat palautteen kansainvälisesti ansioituneilta suomalaisilta pianopedagogeilta. Katarina Nummi-Kuisma, Erik T. Tawaststjerna ja Niklas Pokki päättävät tapahtumassa jaettavista palkinnoista sekä erityismaininnoista sekä antavat palautteen osallistujille

Uutta musiikkia sävelletty tapahtumaa varten

Tapahtumaa varten on kolme nykysäveltäjää säveltänyt aivan uutta pianomusiikkia. Maiju Roineen, Christoffer Pörnin ja Petri Judinin säveltämää uutta musiikkia kuullaan tapahtumassa varsin runsaasti.

Lauantaina 9.4. klo 19 järjestetään myös pianotaiteilija Risto-Matti Marinin luentokonsertti, jonka aiheena on "Virtuoosin matkassa - Franz Lisztin pianomusiikki". Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Taiteen perusopetuksen juhlavuosi 2022

Vuoden 2022 aikana Vaasassa juhlitaan lasten ja nuorten taiteen perusopetusta. Musiikkioppilaitos Kuula-opisto täyttää 70 vuotta, musiikkileikkikoulutoiminta 50 vuotta ja Taikon 30 vuotta.

Mitä on taiteen perusopetus?

  • Taiteen perusopetus on tavoitteellista, opetussuunnitelmaan perustuvaa opiskelua, jota ohjaavat koulutetut ja ammattitaitoiset opettajat.
  • Tavoitteena on luoda omannäköinen taidepolku jokaiselle lapselle ja nuorelle.
  • Lasten ja nuorten kasvua tuetaan taiteen keinoin seitsemässä eri taidelajissa: musiikki, tanssi, kuvataide, käsityö, teatteritaide, sirkus ja mediataide.
  • Taiteen perusopetukseen on helppo tulla, sillä Kuula-opisto ja TaiKon eivät järjestä sisäänpääsytestejä.
  • Taiteen perusopetuksesta polku voi johtaa taiteiden elinikäiseen harrastamiseen tai taiteen eri ammatteihin.

Yhteyshenkilöt

Kuula-opisto, Anna Roos, puh. 040 575 0228, anna.roos@edu.vaasa.fi
Kuula-opisto, Anton Ylikallio, puh. 040 575 0233, anton.ylikallio@edu.vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme