Vaasan kaupunki - Vasa stad

Lakeus soi –musiikkitapahtumassa palkittiin nuoria pianotaitureita

Jaa

Lakeus soi -pianotapahtuma järjestettiin Vaasassa 8.-10.4. Viikonlopun aikana järjestettiin yhteensä 12 konserttia ja palkittiin nuoria pianisteja.

Pianotapahtuma järjestettiin Kuula-opistolla Vaasassa. Mukana tapahtumassa oli yhteensä kymmenen musiikkioppilaitosta Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueilta. Osallistujien ikähaarukka oli 9-19 –vuotta.

- Tapahtumassa opiskelijat ja opettajat pääsivät todella luomaan uusia kontakteja yli paikkakuntarajojen korkeatasoisen taiteen ja instrumenttipedagogiikan merkeissä, kertovat järjestelyistä vastaavat Anna Roos ja Anton Ylikallio Kuula-opistolta.

Vaasan kaupungin Kuula-opiston oppilaat olivat hyvin edustettuna palkintojen, erityismainintojen ja stipendien saajien joukossa. Konserttisarjan erityismaininnoista Kuula-opiston oppilaille annettiin kuusi, ja kilpailusarjan palkituista kolme oli Kuula-opiston oppilaita. Kilpailusarjan erityismaininta tilausteoksen hienosta esityksestä meni niin ikään Kuula-opiston opiskelijalle.

Kaikki konsertti- ja kilpailusarjojen tulokset liitteenä

Kilpailusarja valtavan korkeatasoinen

Konserttisarjassa ei jaettu sijoituksia, mutta kaikki osallistujat saivat kunniakirjan. Lisäksi arvostelulautakunta päätti antaa tilausteosten ja Toivo Kuulan teosten hienoista esityksistä stipendejä ja F-musiikin lahjakortteja.

Roos ja Ylikallio kertovat, että tapahtuman kilpailusarja oli valtavan korkeatasoinen ja sen yhteydessä järjestetyt ”kilpakonsertit” olivat taiteelliselta anniltaan huomattavan rikkaita. Tässä sarjassa jaettiin perinteiseen tapaan sijoitukset 1-3 sekä erityismaininnat tilausteosten ja Toivo Kuulan sävellyksen hienoista esityksistä.

- Kilpailusarjan korkeaa soitannollista ja taiteellista tasoa kuvastaa se, että jury päätti palkita viisi soittajaa, sillä 1. ja 2. palkinto haluttiin kumpikin jakaa kahden soittajan välillä, Roos ja Ylikallio kertovat.

Korsholman musiikkijuhlat antavat palkituille mahdollisuuden konsertoida tämän kesän festivaalilla 29.7. ja antoi myös CD-stipendit kolmelle juryn valitsemalle osallistujalle.

Yhteyshenkilöt

Kuula-opisto, Anna Roos, puh. 040 575 0228, anna.roos@edu.vaasa.fi
Kuula-opisto, Anton Ylikallio, puh. 040 575 0233, anton.ylikallio@edu.vaasa.fi

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme