Hyvinvointiala HALI ry

Laki sote-henkilökunnan rokotuksista hyväksytty – HALI korostaa toimeenpanon tärkeyttä  

Jaa

Eduskunta hyväksyi tänään tartuntatautilain väliaikaisen muuttamisen. Laki suojelee sosiaalihuollon asiakkaita ja terveydenhuollon potilaita edellyttämällä, että heidän kanssaan lähikontaktissa työskentelevillä henkilöillä on koronarokotus tai todistus sairastetusta taudista.

Hyvinvointiala HALI ry pitää mahdollisimman pian voimaan tulevaa lakia erittäin tarpeellisena.

”Sitoudumme vahvasti lain toimeenpanoon ja kehotamme kaikkia jäseniämme soveltamaan sitä huolellisesti hauraiden asiakkaiden ja potilaiden suojelemiseksi”, sanoo HALIn toimitusjohtaja Ulla-Maija Rajakangas.

HALIn jäsenkuntaan kuuluu lähes 1600 sote-alan yritystä ja järjestöä.

”Sosiaalihuollon asiakkailla ja terveydenhuollon potilailla on oikeus turvallisiin palveluihin. Toivon, että kaikki – sekä julkiset että yksityiset toimijat – asettavat riman korkealle toimeenpannessaan lakia yksiköittensä arkeen. Laki sallii, että poikkeustilanteissa rokottamatonta työntekijää voi käyttää työvoimana, mutta nämä poikkeukset on pyrittävä minimoimaan”, Rajakangas jatkaa.

Lakia sovelletaan kokonaisuudessaan vasta 30 päivän kuluttua sen voimaan astumisesta, joten henkilöstö voi tarvittaessa täydentää rokotussuojaansa.

HALIn mielestä kuntien on tärkeää huolehtia siitä, että sote-henkilöstö pääsee viivytyksettä tarvittaviin covid-testeihin. Tällä hetkellä testaus on monissa osissa maata pahasti ruuhkautunut, mikä aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia sote-palveluntuottajille. Kuntien pitäisi korvata palveluntuottajille koituvat kustannukset, jos ne eivät pysty toteuttamaan tarvittavaa testausta lainsäädännön noudattamiseksi.

Lisätiedot:

Hanna-Maija Kause

johtaja, terveyspalvelut

050 566 7949

hanna-maija.kause@hyvinvointiala.fi

Ulla-Maija Rajakangas

toimitusjohtaja

0400 37 4164

ulla-maija.rajakangas@hyvinvointiala.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Hyvinvointiala HALI ry
Hyvinvointiala HALI ry
Eteläranta 10
00130 HELSINKI

https://www.hyvinvointiala.fi

Hyvinvointiala HALI ry edistää yksityisten sosiaali- ja terveysalan sekä varhaiskasvatuksen palveluja tuottavien yritysten ja järjestöjen toimintaedellytyksiä ja neuvottelee alan yleissitovat työehtosopimukset. HALI valvoo jäsentensä yhteisiä etuja ja neuvoo työoikeudellisissa ja elinkeinopolitiikan kysymyksissä. Sen 1550 jäsentä työllistävät 95 000 sosiaali- ja terveysalan sekä varhaiskasvatuksen ammattilaista. HALI on Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n jäsen. HALIn jäsenet tuottavat mm. vanhuspalveluita, lasten ja nuorten palveluita, lääkäripalveluita, kuntoutusta, suun terveydenhuoltoa, päihde- ja mielenterveyspalveluita sekä toimivat alan järjestötyössä. www.hyvinvointiala.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinvointiala HALI ry

HALI ry:n kantelu oikeuskanslerille: Tehostetun palveluasumisen lupaharkinta ei perustu lakiin ja kohtelee eriarvoisesti julkisia ja yksityisiä palveluntuottajia5.7.2022 07:00:00 EEST | Tiedote

Hyvinvointiala HALI ry on jättänyt oikeuskanslerille kantelun yksityisten ja julkisten vanhuspalvelutoimijoiden eriarvoisesta kohtelusta. Avit ja Valvira asettavat yksityisille hoivakodeille lupaehtoja, joita laki ei edellytä ja joita kunnan omilta yksiköiltä ei vaadita. Julkisia ja yksityisiä palveluntuottajia kohdellaan eri tavoin, vaikka molemmat tuottavat samaa julkista palvelua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme