SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Lakimuutos sai aikaan ostoryntäyksen Prismoissa – kodin jätelajittelujärjestelmien myynti tuplaantui ja yksi tuote nousi selväksi hitiksi

Jaa
Asteittain voimaan tuleva jätelain muutos on saanut suomalaiset ostamaan jätelajittelujärjestelmiä kiihtyvällä tahdilla, selviää Prisman tuoreesta myyntidatasta. Lajittelutuotteet ovat tällä hetkellä voimakkaimmin kasvava tuoteryhmä koko Prisman kodin tuotteissa ja joidenkin lajittelujärjestelmien myynti on tuplaantunut verrattuna viime vuoden samaan ajankohtaan.
Kuva: Sami Heiskanen
Kuva: Sami Heiskanen

Uusi jätelaki astui voimaan vuonna 2021, ja se tuo muutoksia kotitalouksien lajitteluvelvollisuuksiin porrastetusti. Esimerkiksi heinäkuusta 2024 alkaen biojäte on lajiteltava yli 10 000 asukkaan taajamissa kaikissa kiinteistöissä, myös omakotitaloissa. 

Muutosten lähestyminen on alkanut näkyä selvästi Prisman myynneissä, sillä erilaisia jätteenlajittelujärjestelmiä ostetaan nyt kiihtyvällä tahdilla. Lajittelujärjestelmät ovat nyt nopeimmin myyntiään kasvattava tuoteryhmä koko Prisman kodin valikoimassa. 

”Lain muutos näkyy nyt selvästi kysynnässä ja yhä useampi selkeästi havahtuu siihen, että säännökset ovat tiukentumassa. Esimerkiksi SmartStore-lajittelujärjestelmien myynti on tuplaantunut verrattuna viime vuoden samaan aikaan. Uskon, että mitä lähemmäs muutoksien voimaan astuminen tulee, niin sitä enemmän kysyntä tulee tästä vielä kiihtymään. Olemme tähän jo varautuneet tuomalla uusia jätelajittelujärjestelmien tuotteita tarjolle”, Prisman kodin ja viihteen myyntipäällikkö Matti Viitanen toteaa. 

Myyntipäällikön mukaan etenkin yksi lajittelujärjestelmä on noussut selkeästi kuluttajien suosioon. 

”Yksittäisistä tuotteista 48-litraisen SmartStore Collect -järjestelmän myynti on peräti kaksinkertaistunut viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna ja se on selkein myyntihitti tässä kategoriassa. Järjestelmän tilavuus on selkeästi koettu eduksi ja se kertoo, että suomalaiset selkeästi kasvattavat kotiensa valmiutta aiempaa kattavampaan jätteiden lajitteluun.” 

Scrub-tuotteet haastavat keittiöliinat – vuosittain myydään yli 1,1 miljoona tiskiharjaa 

Keväällä siivousvälineiden myynnissä nähdään perinteisesti piikki suomalaisten intoutuessa tekemään kevätsiivousta. Viime aikoinaperinteisten siivousvälineiden joukkoon suosikeiksi ovat kuitenkin nousseet aiempaa vahvemmin amerikkalaiset hittituotteet. 

"Suosituimpia siivousvälineitä ovat edelleen astiaharjat, keittiöliinat ja wc-harjat, eli hyvin arkiset tuotteet, joita käytetään usein. Etenkin keittiöliinojen haastajaksi ovat viime vuoden aikana nousseet trendiksi muodostuneet amerikkalaiset Scrub Mommy ja Scrub Daddy -hankaussienet. Ne ovat olleet siivousvälineiden viime aikojen kovimpia myyntihittejä”, Prisman siivoustarvikkeista vastaava myyntipäällikkö Juhani Haara kertoo. 

Haaran mukaan mielenkiintoista on huomata myös tiskiharjojen vahva menekki vuodesta toiseen, vaikka tänä päivänä yhä useammasta kodista löytyy astianpesukone. 

”Astiaharjoja myydään S-ryhmän ruokakaupoissa vuodessa yli 1,1 miljoonaa kappaletta. Astiaharjoja käytetään päivittäin ja ne kuluvat, joten niitä ostetaan paljon.Onhan tuo iso määrä ja kertoo siitä, että ihmiset tiskaavat selvästi vielä paljon käsitiskiä koneen ohella. Huomioitavaa on myös, ettämonet asiakkaat ostavat vaihtopäisiä harjoja, jolloin harjan vaihtaminen on ekologisempaa.” 

 

Näin otat kaiken irti jätteenlajittelujärjestelmästä 

 

Koska monet tällä hetkellä hankkivat tai harkitsevat jätteenlajittelujärjestelmän hankkimista kotiinsa, Matti Viitanen nostaa esiin 4 vinkkiä, joilla kyseisestä tuotteesta saa parhaan hyödyn irti. 

 

  1. Käytä modulaarisia sarjoja, jolloin voit pinota roskakorit päällekkäin ja hyödyntää tehokkaasti pienenkin tilan ja kierrättää/ lajitella roskat tehokkaasti 
  2. Modulaarisissa kierrätysastioissa eri koot soveltuvat erinomaisesti erityyppisiin roskiin. Isot koot esim. pahvin keräykseen, pienemmät esim. muovipakkausten ja biojätteen keräykseen. 
  3. Slow close -toiminnalliset poljinroskakorit lisäävät tuotteen käyttömukavuutta. 
  4. Esim. SmartStore Collect -setissä voit käyttää tuotetta sekä jakkarana (max 100 kg), että myös pakkausjätteen lajitteluun.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Matti Viitanen


Prisman kodin ja viihteen myyntipäällikkö


matti.viitanen@sok.fi


p. 010 768 0704

Kuvat

Kuva: Sami Heiskanen
Kuva: Sami Heiskanen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

http://www.s-ryhma.fi
​S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt. ​
 
Tarjoamme arjen palveluita päivittäistavarakaupassa, hotelleissa & ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissä, rautakaupassa ja oman pankkimme kautta. ​
 
Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa - meitä s-ryhmäläisiä on noin 40 000. Ilmastotavoitteemme ovat maan kunnianhimoisimmat, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,7 miljardia euroa, ja investoimme Suomeen vuosittain noin 500 miljoonaa euroa. ​​
 
#parempipaikkaelää

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Savonlinnan Original Sokos Hotel Seurahuoneen upea huoneuudistus valmistuu kesäsesonkiin 202329.5.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Savonlinnan hotelli Seurahuoneen huoneuudistus valmistuu 1.6.2023, sopivasti kaupungin vilkkaaksi odotettuun kesäsesonkiin. Uudistuksessa hotellin 55 huonetta saavat kauniin, maanläheisen ilmeen. Tyylikkään huonevalikoiman, monipuolisten ravintola- ja tapahtumatilojen sekä upean saunaosaston kokonaisuus tekevät hotelli Seurahuoneesta houkuttelevan elämyskokonaisuuden Saimaan rannalla.

Elinkustannusten kallistuminen toi esiin yllättävän vaateilmiön Prismassa – vaatelaastareita ja paikkaustarvikkeita ostetaan nyt ennennäkemättömällä tahdilla24.5.2023 08:45:00 EEST | Tiedote

Maailmantilanteen aiheuttama elinkustannusten nousu on saanut suomalaiset paikkamaan vaatteitaan aiempaa suuremmalla innolla. Prisman myyntidatasta selviää, että ompelu- ja paikkaustarvikkeiden myynti lähti viime syksynä selvään kasvuun samoihin aikoihin sähkön hinnan nousun kanssa. Kasvu on vain kiihtynyt tänä keväänä ja etenkin vaatelaastarit tekevät nyt kauppaansa ennenäkemättömällä tahdilla.

Suomalaiset paljastavat mikä juhlapukeutumisessa on vaikeinta – pukukoodien rooli korostuu erityisesti11.5.2023 08:45:00 EEST | Tiedote

Sokoksen teettämästä laajasta kyselytutkimuksesta selviää, että suomalaiset arvostavat juhlapukeutumisessaan erityisesti monikäyttöisyyttä ja istuvuutta. Kuitenkin samalla yli puolet kokee haastavimmaksi tekijäksi omalle vartalolleen istuvien juhlavaatteiden löytämisen. Kyselytutkimus paljasti myös suomalaisten kaipaavan vapaan hulluttelun sijaan rajoja ja raameja juhlapukeutumiseensa.

Finländska forskare har tagit fram en kalkylator för fotavtryck på naturen för företag – det internationellt banbrytande pilotprojektet har kartlagt S-gruppens påverkan på naturen10.5.2023 06:00:00 EEST | Tiedote

För att stoppa förlusten av biologisk mångfald krävs att företag minimerar sin påverkan på naturen, dvs. fotavtrycket, men det har inte funnits några verktyg för att mäta fotavtrycket på naturen. I ett projekt mellan Jyväskylä universitet, S-gruppen och Sitra har man nu tagit fram en modell som stakar ut vägen för företagen och som är banbrytande även internationellt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme