SDP EDUSKUNTA

Lakivaliokunnan demarit: Vihapuheeseen on puututtava vahvemmin

Jaa

SDP:n kansanedustajat, eduskunnan lakivaliokunnan jäsenet Eeva-Johanna Eloranta, Matias Mäkynen ja Paula Werning pitävät hallituksen 28.10. hyväksymää rasismin vastaista toimintaohjelmaa tärkeänä viestinä yhdenvertaisuuden ja yhteiskuntarauhan puolesta.

- Yhteiskunnallinen keskusteluilmapiiri on selvästi kiristynyt Suomessa. Sosiaalinen media lietsoo vihapuhetta ja maalittamista. Tämä vaikuttaa paitsi ihmisten arkeen, myös koettelee yhteiskunnallista vakautta ja demokratiaa. Hallituksen julkistama rasismin ja syrjinnän vastainen toimintaohjelma antaa vahvan viestin siitä, että valtiovalta puolustaa avointa, yhdenvertaista ja tasa-arvoista yhteiskuntaa, Eeva-Johanna Eloranta sanoo.

- Kaikilla meillä pitää olla yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua yhteiskuntaan juuri sellaisena kuin olemme. Nyt julkistettu toimintaohjelma antaa konkreettisia keinoja siihen, miten yhdenvertaisuutta ja yhteiskuntarauhaa turvataan nykypäivän Suomessa. Tässä on oma tärkeä roolinsa niin valtiolla, kunnilla ja viranomaisilla kuin jokaisella meillä kansalaisella. Työtä aidosti avoimen ja yhdenvertaisen Suomen eteen pitää jatkaa joka ikinen päivä, Matias Mäkynen jatkaa.

- Erityisesti lapset ja nuoret ovat haavoittuvassa asemassa. Verkossa leviävään vihapuheeseen ja haitalliseen sisältöön puuttumiseen pitää löytää nykyistä huomattavasti vahvempia keinoja niin kansallisesti kuin EU-tasolla. Kyse on siitä, millaisen maailman ja yhteiskunnan jätämme jälkipolville – onko se yhtenäinen ja toimiva vai jakaantunut ja turvaton, Paula Werning sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kymäläinen nostaa jälleen esiin kysymyksen EU- ja ETA-maiden ulkopuolisten kiinteistökaupoista7.12.2021 14:24:12 EET | Tiedote

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on tänään jättänyt kirjallisen kysymyksen EU- ja ETA-alueiden ulkopuolelta tulevien kiinteistökauppoja koskevasta sääntelystä. Kiinteistökaupat ovat viime kuukausina olleet jälleen otsikoissa muun muassa Puumalan Kotasaaren tapauksen myötä. Kymäläinen kysyy hallitukselta, onko se tietoinen ulkomaalaisten kiinteistökauppoihin liittyvistä ongelmista ja aiotaanko lainsäädännön tiukentamista ja paluuta takavuosien luvanvaraisuuslainsäädäntöön selvittää. - Vuoden 2020 alussa voimaan astunut lakimuutos koskien EU- ja ETA-alueiden ulkopuolisten henkilöiden kiinteistökauppoja ja valtion mahdollisuutta puuttua mahdollisesti kansallista turvallisuutta vaarantaviin kauppoihin oli askel oikeaan suuntaan. Nyt kuitenkin huomataan, että sääntely ei edelleenkään ole aukotonta. Kyse ei ole pelkästään strategisesti tärkeistä alueista vaan huolta aiheuttavat myöskin maatalousmaiden, metsien, pohjavesialueiden ynnä muide

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme