Rakennusliitto ry

Lakkouhkia rakennusalalle

Jaa
Rakennusliitto on tänään ilmoittanut työnseisauksista, jotka koskevat koko vedeneristysalaa ja osaa maalaus- ja lattianpäällystysaloista. Mikäli alojen työehtoneuvottelut eivät johda tulokseen, pysähtyvät työt 10.3. alkaen kahdessa eri jaksossa.

Lakot toteutetaan, koska Kattoliitto ry, Pintaurakoitsijat ry sekä Lattian- ja seinänpäällysteliitto ry kieltäytyvät neuvottelemasta alaa kehittävistä ja tuottavuutta parantavista Rakennusliiton sopimusesityksistä. Sen sijaan työnantajaliitot esittävät työehtosopimuksiin useita työntekijöiden asemaa heikentäviä muutoksia.

Mikäli neuvottelut eivät näiden toimien myötä etene, ilmoittaa Rakennusliitto uusista työnseisauksista, joilla neuvotteluja vauhditetaan.

Muilla rakennusalan viidellä työehtosopimusalalla neuvotteluja käydään ratkaisuhakuisesti.

Alan työehtosopimusten voimassaolo päättyy 28.2.2023.

Työnseisauksen kohteet ja ajankohdat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliitto ry
Rakennusliitto ry
Siltasaarenkatu 4
00530 HELSINKI

020 774 003 (puhelinvaihde)http://www.rakennusliitto.fi


Rakennusliitto on 66 000 rakentajan muodostama SAK:lainen ammattiliitto. Liitto pyrkii turvaamaan ja parantamaan jäsentensä työoloja ja palkkausta. Liitto solmii rakennusalojen yleissitovat työehtosopimukset.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme