KIASMAKIASMA

Landets största kulturinstitutioner firar hundraåriga Finland med en gemensam biljett

Dela

Med Kulturhundringen kan man under det självständiga Finlands jubileumsår 2017 besöka Nationalteatern, Nationaloperan eller -baletten, Nationalmuseet samt Nationalgalleriets museer, det vill säga Kiasma, Ateneum och Konstmuseet Sinebrychoff. Kulturhundringen är en del av programmet under jubileumsåret Finland 100. Syftet med Kulturhundringen är att uppmuntra finländarna att besöka sina egna, nationella kulturinstitutioner och att påminna om konstens betydelse för den nationella identiteten. Det självständiga Finlands rötter når långt in i vår gemensamma kultur, och det är konstens uppgift att göra dessa rötter ännu starkare.

Jubileumsåret erbjuder en särskild orsak att besöka konstutställningar och museer, samt att njuta av teater, opera och balett. Landets största kulturinstitutioner firar tillsammans det självständiga Finland genom att lansera en gemensam biljett, Kulturhundringen. Om du köper Kulturhundringen kan du med en och samma biljett besöka sex nationellt betydelsefulla kulturinstitutioner. Kulturhundringen duger som biljett en gång på var och en av de deltagande kulturinstitutionerna.

Jubileumsbiljettens pris är 100 euro och den är i kraft hela kalenderåret 2017. Biljettens verkliga värde är betydligt högre än priset på 100 euro. Du kan köpa biljetten för dig själv, dela den med en kompis eller ge den som gåva.

Kulturhundringen kommer till salu den 9 augusti kl. 9.00 i webbshopen lippu.fi, i Lippupistes butiker (inte i R-kioskerna) och i Nationalteaterns samt Nationaloperans och -balettens biljettkassor. Biljetten finns till salu till den 16.6.2017. Du kan själv välja när du besöker museer och föreställningar. Det finns ett begränsat antal biljetter till salu och de olika institutionerna kan ha vissa begränsningar för hur man kan använda biljetten.

Mera information om biljetten och de olika kulturinstitutionernas program finns på adresserna: lippu.fi/kulttuurisatanen och lippu.fi/kulturhundring.

#kulttuurisatanen, #kulturhundring, #suomi100

Kontakter

kommunikationsdirektör Liisa Riekki
tfn 040 510 7336 liisa.riekki@opera.fi

informationschef Piia Laita
tfn 040 590 8805 piia.laita@kiasma.fi

Länkar

Om

KIASMA
KIASMA
Mannerheiminaukio 2
00100 HELSINKI

0294 500 200, info@kiasma.fihttp://www.kiasma.fi

Nykytaiteen museo Kiasma on osa Kansallisgalleriaa yhdessä Ateneumin ja Sinebrychoffin taidemuseoiden kanssa.

Följ KIASMA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från KIASMA

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum