Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto myönsi yli 360 000 euroa yleisten kirjastojen kehittämiseen

Jaa

Kirjastojen toiminnan kehittämisessä korostuu lukemisen edistäminen, kirjastojen vaikuttavuus ja uudet toimintamallit. Aluehallintovirasto myönsi avustusta maaliskuussa 2022 yhteensä 27 hankkeelle. Avustusta saaneita kuntia on kaikissa alueen maakunnissa.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt alueensa kunnille yhteensä 361 750 euroa kirjastojen alueelliseen ja paikalliseen kokeilu- ja kehittämistoimintaan.

Kuntien kirjastot hakivat marras-joulukuussa 2021 avustuksia muun muassa lukemisen edistämisen, jatkuvan oppimisen, uusien toimintamallien kehittämisen ja sananvapauden kokonaisuuksiin.

Länsi- ja Sisä-Suomen alueella korostuivat lukemisen edistäminen ja uusien toimintamallien kehittäminen

Etelä-Pohjanmaalla Alajärvi kehittää seitsemän kunnan alueella 4.–6. luokkalaisten lukutaitoa osallistavilla menetelmillä. Seinäjoki vahvistaa lasten ja nuorten lukutaitoa tukevia rakenteita kehittämällä kirjastojen ja perusopetuksen yhteistyötä.

Pohjanmaalla Kaskinen monipuolistaa palvelumuotoilun keinoin kirjastotilaa.

Pirkanmaalla Valkeakoski elävöittää etenkin päiväkoti-ikäisten ja alkuopetukseen osallistuvien lukutukea teatterin ja draamallisen kirjavinkkauksen keinoin. Kuhmoisissa kokeillaan pop up -kirjastotoimintaa elämyksellisillä menetelmillä.

Keski-Suomessa Muurame toimeenpanee kansallista lukutaitostrategiaa ja vahvistaa monilukutaitoja eri kohderyhmille. Kyyjärvellä herätellään yhteistyökumppaneiden kanssa innostusta ja kiinnostusta lukutaitoon.

Kirjastojen omatoimipalvelua kehitetään Orivedellä, Ruovedellä, Perhossa sekä Lestijärvellä.

Hankkeille myönnetyt avustukset jakaantuvat alueen maakuntiin seuraavasti:

Maakunta

Avustussumma yhteensä (euroa)

Etelä-Pohjanmaa

128 000

Keski-Pohjanmaa

69 000

Keski-Suomi

31 500

Pirkanmaa

71 850

Pohjanmaa

61 400

Lisätietoa avustusta saaneista hankkeista:

Lisätietoa medialle:

kirjastotoimen ylitarkastaja Jonna Toukonen, p. 029 501 8222, jonna.toukonen(a)avi.fi

kirjastotoimen ylitarkastaja Mika Mustikkamäki, p. 029 501 8843, mika.mustikkamaki(a)avi.fi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Riskiarvio on pohja alueelliselle valmiussuunnittelulle, todettiin Pohjois-Suomen valmiustoimikunnassa24.5.2022 13:04:01 EEST | Tiedote

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui aluehallintoviraston koolle kutsumana kokoamaan tilannekuvaa alueen ajankohtaisista varautumisen asioista. Alueellisen valmiustoimikunnan tilannekatsauksilla varmistetaan tiedonkulkua keskeisten toimijoiden välillä Pohjois-Suomen alueella. Kokouksessa Kainuun prikaatin komentaja, prikaatikenraali Manu Tuominen esitti ajankohtaiskatsauksen puolustusvoimista.

Regionförvaltningsverket rekommenderar strängare villkor än vad lagen kräver för införsel av rescuehundar från den inre marknaden - betydligt större rabiesrisk på grund av kriget i Ukraina19.5.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

På grund av kriget i Ukraina har många ukrainska hemlösa hundar förts till ett EU-grannland. Hundarna har kunnat id-märkas med dessa länders mikrochip. Det här gör det svårare att på ett tillförlitligt sätt säkerställa hundens ursprung. Rabiesläget i Ukraina är dåligt, och hemlösa hundar är förknippade med en stor rabiesrisk. När man inte med säkerhet känner till en rescuehunds ursprung finns det en ökad risk för rabiesspridning vid införsel av dessa hundar.

Aluehallintovirasto suosittelee lakia tiukempia vaatimuksia rescuekoirien sisämarkkinatuontiin – rabiesriski merkittävästi kasvanut Ukrainan sodan vuoksi19.5.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Ukrainan sodan vuoksi ukrainalaisia kulkukoiria on tuotu runsaasti EU-alueella oleviin naapurimaihin, ja koirat on voitu tunnistusmerkitä näiden maiden mikrosiruilla. Toiminta vaikeuttaa koiran alkuperän luotettavaa varmistamista. Ukrainassa rabiestilanne on huono, ja kulkukoirissa rabiesriski on suuri. Kun rescuekoiran alkuperä ei ole luotettavasti tiedossa, niiden maahantuonti aiheuttaa kohonneen riskin rabieksen leviämiselle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme