Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee kokoontumisrajoituksia Pirkanmaalle

Jaa

Pirkanmaa siirtyi koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen 20.7.2021. Alueen epidemiatilanne on huonontunut nopeasti runsaan viikon aikana. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suositteli 27.7. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle kokoontumisrajoitusten käyttöönottoa.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee kokoontumisrajoituspäätöstä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelle. Pirkanmaan epidemiatilanne on nopeasti huonontunut, ja alue on alueellisen pandemiaohjausryhmän mukaan lähellä leviämisvaihetta. Ennen päätöstä kokoontumisrajoituksen lopullisesta sisällöstä aluehallintovirasto on pyytänyt Pirkanmaan sairaanhoitopiiriltä (PSHP) tarkentavaa asiantuntijalausuntoa epidemian hallinnan edellyttämistä välttämättömistä toimista.

Päätös tulee noudattamaan voimassa olevaa kansallista ohjausta kiihtymisvaiheen kokoontumisrajoituksista. Päätöksen sisältö tarkentuu lähipäivinä PSHP:n asiantuntijalausunnon jälkeen. Päätös tulee todennäköisesti voimaan torstaina 5.8. ja se on voimassa 29.8. saakka. Päätöksestä tiedotetaan erikseen.

Aluehallintovirasto voi tehdä rajoituspäätökset tartuntatautilain mukaan vain, jos se on välttämätöntä epidemian leviämisen estämiseksi. Päätöksissä otetaan huomioon lainsäädännön lisäksi kansallinen ohjaus, alueen epidemiologinen tilanne sekä alueellisen koronaryhmän ja sairaanhoitopiirien asiantuntijoiden näkemykset.

Keski-Suomeen ei toistaiseksi suunnitteilla rajoituksia

Myös Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue on keskiviikkona 27.7. siirtynyt kiihtymisvaiheeseen. Keski-Suomen alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä kuitenkin arvioi, että tilanne ei toistaiseksi vaadi aluehallintoviraston rajoituspäätösten tekemistä. Aluehallintovirasto seuraa tiiviisti alueen tautitilanteen kehittymistä yhdessä muiden viranomaisten kanssa.

Ravintoloiden toimintaan liittyvistä rajoituksista päättää hallitus. Valtioneuvoston karttasovelluksesta näet voimassa olevat ravintolarajoitukset maakunnittain:

Lisätietoa:

Lisätietoja medialle

  • aluehallintoylilääkäri Eeva Mäkinen, p. 0295 018 786
  • johtaja Leena Laajala, p. 0295 018 549

sähköpostit etunimi.sukunimi@avi.fi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kauppakeskuksissa rokotuksista myönteistä palautetta – asioinnissa maskin käyttöä hyvä jatkaa24.9.2021 10:44:09 EEST | Tiedote

Pohjois-Suomen päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto kokoontui 24.9.2021 ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla 8. kokoukseen korona-aikana. Savolainen totesi, että rokotukset ovat helpottaneet epidemian tilannetta ja asiointi on helpottunut. Ilman ajanvarausta tarjotut rokotukset kauppakeskuksissa ovat olleet erittäin onnistuneita. Pop up -rokotuspisteitä on myös esimerkiksi oppilaitoksissa ja kuntien rokotuspisteissä.

Sammankomstbegränsningarna i Nyland fortsätts inte i oktober - de sista sammankomstbegränsningarna i Finland upphör i slutet av september24.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Enligt den senaste lägesbedömningen förlänger Regionförvaltningsverket i Södra Finland inte sammankomstbegränsningarna i Nyland i oktober. Det nuvarande beslutet är i kraft till och med den 30 september och efter det finns det inte längre något område i Finland där regionförvaltningsverkets sammankomstbegränsningar är i kraft. De allmänna hygienkraven i lagen om smittsamma sjukdomar förpliktar emellertid fortsättningsvis en stor del av aktörerna som svarar för användningen av olika utrymmen att säkerställa kundernas och deltagarnas hälsosäkerhet. Dessutom begränsas restaurangverksamhet regionalt genom statsrådets förordning.

Uudenmaan kokoontumisrajoituksia ei olla jatkamassa lokakuussa - Suomen viimeiset kokoontumisrajoitukset päättymässä syyskuun lopussa24.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei uusimman tilannearvion perusteella jatka Uudenmaan kokoontumisrajoituksia lokakuussa. Nykyinen päätös on voimassa 30.9. asti, minkä jälkeen millään alueella Suomessa ei ole enää voimassa aluehallintoviraston määräämiä kokoontumisrajoituksia. Tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset velvoittavat kuitenkin edelleen suurta osaa erilaisten tilojen käytöstä vastaavia toimijoita varmistamaan asiakkaiden ja osallistujien terveysturvallisuuden. Lisäksi ravintolatoimintaa rajoitetaan alueellisesti valtioneuvoston asetuksella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme