Aluehallintovirasto

Länsi- ja Sisä-Suomen avi kumoaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kunnan alueen kokoontumisrajoitukset

Jaa

Tänään tehdyllä päätöksellä Länsi- ja Sisä-Suomen avi kumoaa 28.5.2021 annetun tartuntatautilain 58 §:n mukaisen määräyksen (LSSAVI/8526/2021) ajalle 10.6.-28.6.2021.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiriltä 8.6.2021 saadun tiedon mukaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ilmaantuvuusluku on 21 / 100 000 / 14 vrk. Positiivisten näytteiden osuus on 0,7 % viimeisen 7 vuorokauden osalta. Tartunnanlähde saadaan selvitettyä 76 %:ssa tapauksista. Vastaavan kaltainen suhteellisen rauhallinen tilanne on jatkunut arviointitavasta riippuen jo ainakin kolmen viikon ajan. Noin puolet kaikista uusista tartunnoista saadaan perhepiiristä, ja tartuntoja on eniten 20-49-vuotiaiden ikäryhmässä. Sairaalahoidossa on Covid-19:ään liittyen vielä muutamia potilaita. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä on kokouksessaan 8.6.2021 todennut alueen siirtymineen epidemian perustasolle.

Aluehallintovirasto toteaa, että koronavirusepidemia on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien ja Punkalaitumen kunnan alueella perustasolla. Käytettävissä olevan tiedon ja asiantuntija-arvioiden pohjalta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto katsoo, että tartuntatautilain 58 §:n mukaiselle päätökselle ei nykytilanteessa enää ole perusteita.

Lisää tietoa:

Medialle:

  • aluehallintoylilääkäri Laura Blåfield, p. 0295 018 587
  • ylijohtaja Marko Pukkinen, p. 0295 018 582

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Valoisasta koronatilanteesta huolimatta Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta muistuttaa riskeistä etenkin massakokoontumisiin ja rajaliikenteeseen liittyen18.6.2021 10:47:29 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta kokoontui 17.6. kokoukseen puheenjohtajansa aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkisen johdolla. Tilannekuvan ja muiden ajankohtaisten signaalien tarkastelun lisäksi Turvallisuuskomitean erikoistutkija Jouni Pousi kertoi valmiustoimikunnalle komitean ajankohtaisista kuulumisista ja yhteiskunnan turvallisuusstrategian päivitystyöstä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme